Hamilelikte Acı Yemenin Zararı Varmıdır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Hamilelikte Acı Yemenin Zararı Varmıdır?
gebelikte acı yemenin zararları, gebelikte acı yemek, gebelikte ne yemeli ne yememeli

Hamileleğiniz boyunca sizin ve bebeğinizin sağlığı için uzak durmanız gereken bazı besinler ve içecekler vardır. Gebelik esnasın da yenilen bazı besinler anneyi olumsuz etkileyebilir. Hamileelğin ileri ayların da görülen mide yanmaları ve ekşimelerine neden olan besinlerden biride acı ve baharatlı besinlerdir. İllaki acı canınız istiyorsa elbette yiyebilirsiniz ama mideniz de eğer problem oluşuyorsa da uzak durmanız da fayda olacaktır.
gebelikte aci yemek.jpg


Gebelikte acı yemek her ne kadar yasak olmasa da bir çok komplikasyona yol açabileceği için önerilmemektedir. Gebelik döneminde salgılanan hormonlara bağlı olarak mide kapağının gevşemesi nedeni ile anne adaylarında sık sık yemek borusuna sıvı kaçması görülebilir.

Pek çok gıdadan uzak durması, hamilelik süresince tüketmemesi gerekir. Acı ve baharatta bunlardandır. FazIa acıIı yada baharatIı yemek anne adayını sıkıntıya düşürebilir. Midesinde yanmaya, hemoroide sebep olabilir.

Ayrıca hamilelik döneminde bebeğin anne adayının yediği yiyeceklerden en üst düzeyde faydalanmasını sağlamak amacı ile yavaşlatılan sindirim sistemine bağlı olarak yaşanan kabızlıklıklar ve oluşan hemoroidler nedeni ile de acı yemek anne adaylarının yaşam standartlarını düşürmesi açısından çok riskli bulunmaktadır. Ancak anne adaylarının canı acı yemek istiyorsa çok fazla olmadığı takdirde acı yemelerinde bir sakınca yoktur.
 
Her anne adayı gebelikte bebeğine zarar verecek ve hamileliğini olumsuz etkileyecek durumlardan kaçınır. Bize gelen sorulardan biride gebelikte acı yemek bebeğe zarar verir mi doğrultusun da oluyor.

Uzmanlar gebelikte acı yemenin bebeğe hiç bir zararı olmadığını açıklıyor. Ama bunun yanın da acı yedikten sonra mide yanması, bulantı, mide ekşimesi ve sindirim sorunları yaşıyorsanız acıdan uzak durmanızı da tavsiye ediyorlar. Acı yemekten bunlara rağmen vazgeçemiyorsanız eğer yukarda yazdığımız şikayetler oluşuyorsa bir bardak süt yada bir yemek kaşığı bal mide ve sindirim sorunlarına iyi gelecektir.
 
Geri
Üst