Hamilelikte Ağrı Kesici Kullanımı Nasıl Olur

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Hamilelikte Ağrı Kesici Kullanımı Nasıl Olur
Hamilelikte Ağrı Kesici Kullanımı- Hamilelikte ağrı kesici kullanımı hamile anne adayları tarafından en çok sorulan sorulardan biridir. Aynı zamanda anne adayları bu konuda çok endişe de duyabilirler. Yani herhangi bir ağrı karşısında ilaç kullanmak içinizden de gelmez ama bazen buna mecbur da kalabilirsiniz. Ağrı kesici ilaçlara hamilelikte her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulabilir. Ama bunun için kafanıza göre herhangi bir ağrı kesici almanız doğru olmaz. Bu ilaçlar için bir ağrı kesicidir ne olacak gibi düşüncelere kapılmayın lütfen. Bunun için öncelikle doktorunuza danışın onun verdiği ağrı kesici dışında kendiniz ilaç almayın. Bu hem size hem de bebeğe hamilelikte oldukça zararı dokunabilir. Çünkü bu ağrı kesiciler aslında öyle basit ilaçlar değildir.

hamilelikte agri kesici kullanimi.jpg


Özellikle migren, baş ağrısı, diş ağrısı, bel ağrısı gibi sürekli ağrı çektiğiniz bir probleminiz varsa doktorunuza bunu sorun. Özellikle yine hamile anne adayları ilk 3 ay parasetamol, asprin içeren ilaçları almamaya özen göstermeliler. Onun için en ufak ağrı durumunda bile doktorunuza danışmalısınız. Sizin durumunuz için en doğru ilaç ve dozunu doktorunuz ayarlayacaktır. Bende hamileliğim boyunca baş ağrılarını bizzat yaşadığım için doktoruma danıştım o da benim için en zararsız olan parol, minoset ilacını tavsiye etmişti. Minoset plus olan değil sadece minoset kullan demişti. Bunun yanında vermidon, temol gibi ilaçların da hamile anne adaylarına tavsiye edildiğini duymuştum. Ama tabii sizin yapmanız gereken en doğru şey doktorunuza danışmak. Sonuçta benim durumumla sizin durumunuz farklı olabilir. Bana parol önerdiyse doktor size başka bir ilaç önerebilir ayrıca dediğim gibi ne kadar alınması gerektiği dozunu da doktorunuz belirleyecektir. Bunun yanında apranax, aprol, endol gibi ilaçlar bebeğin amnion sıvısında azalmaya sebep olabileceği gibi gebeliğin 34. haftasından sonra kullanıldığında bebekte kalp yetmezliğine kadar zararı dokunabileceğini doktorlar söyler.

Özellikle ağrı kesici grupta yer alan asprinler ilk 3 ay içinde alımı düşüklere sebep olduğu ortaya çıkmıştır. Asprin 80 mg kullanılan bir ilaç olmasına karşın fazla alındığı zaman zararları olabilmektedir. Yine doğuma yakın alındığında doğumda aşırı kanamaya da sebebiyet verebilir. Asprinler kanamaya meyil oluşturabilen ilaçlardır kanı sulandırdığı için sakıncalı olabilmektedir.

Ağrı kesici bitkilerin kullanımı; bu bitkilerin de ağrı kesici gibi etkisi olabileceğinden hamilelerde kullanması önerilmez. Bunların da zararları söz konusu olabilir. Gebelik dönemi kadınların yaşadığı en hassas dönemdir. Bunun için her yapacağınız davranışta özenle davranmanız gerekir.

gebelikte agri kesici.jpg


Lokal anestezik ilaçlar; Hamile anne adaylarında özellikle diş ağrıları çekilmez bir durumdur. Hamilelerde diş ağrılarını geçirmek için tedavi amaçlı olarak lidokain, prilokain, edidokain gibi lokal anestezik ilaçların gebeler üzerinde zararlı etkisi gözlemlenmemiştir. Diş hastalıklarında ya da lokal uygulanabilen başka bölgelerde de tercih edilebilen ilaçlardır.

Yine özellikle migren çeken hamile anne adayları ne yapmalılar? Migren de ağrı açısından çok şiddetli bir baş ağrısı gösteren kronik bir hastalıktır. Bunun için basit ağrı kesiciler dışında özel ilaçlar uygulanabilir ama bunun için işin uzmanı nöroloji uzmanına görünmeli tedavinizi sürdürmelisiniz. Doktorunuz zaten hamile olduğunuz için özel bir tedavi uygulayacaktır size.
 
Geri
Üst