Hamilelikte kesenin olması bebeğin olmaması

Uzman SühaN

Administrator
Hamilelikte kesenin olması bebeğin olmaması
gebelikte kesenin olması bebeğin olmaması,hamilelikte kesesi olup bebeğini göremeyenler,gebelikte kesede bebeğin olmaması,gebelik te bebeğin kesesi hakkında bilgiler


Anne adayında bir takım sağlık problemlerinden dolayı embriyo kesesi oluşur fakat ultrason görüntülerinde bebek görülmez.Bu duruma boş gebelik diyoruz.Diğer bir adıda ”su gebeliği” dir.
Halk arasında “ su hamileliği” olarak bilinen boş gebelik kesenin olup bebeğin olmaması durumu, tanısı ultrason ile bebeğin kalp atımlarının görülmesi gerektiği haftalarda görülmemesi , kesenin boş olması ile koyulur.Bu durum kadın doğum uzmanı tarafından ultrason muayenesi ile tespit edilebilir.



kk.jpg



Anne adayı bu süreçte kendisini hamile gibi hissetse de embriyo kesesinde bir bebek bulunmaz. Böyle bir durum genellikle adet kanamasında sürekli olarak düzensizlik görülen kadınlarda çok daha fazla görülebilmektedir. Adet kanamasına göre hesaplanan hamilelik sürecinde yanlışlıklar olması su hamileliği durumunun ortaya çıkmasında etkili bir faktördür. 6 hafta içerisinde anne karnında embriyonun gelişmeye başlaması ve ultrason görüntülerinde görülebilmesi gerekmektedir. Anne karnında bu görüntülerin olmadığı takdirde uzmanlar geç yumurtlama olabileceğini düşünerek 1-2 hafta daha beklemeyi tercih etmekte ve boş gebeliğin (su gebeliğinin) kesin olduğunun kanısını koymaktadırlar. Boş gebelik teşhisi koyulan kadınlara tedavi olarak kürtaj ile boş gebeliğin alınması gerekir.
Boş gebeliğin belirtileri nelerdir?
►Bu hamilelik ile normal hamilelik arasında hiçbir fark yoktur. Bu nedenle de kişiler de mide bulantısı, baş dönmesi ve halsizlik gibi normal hamilelik belirtileri gözlemlenebilir.
►Boşgebelik yaşayan kadınlarda kahverengimsi bir akıntı olabilmektedir.
►Hamileliğinin boş gebelik olduğunun öğrenilmesinin tek yolu 6 hafta sonra ultrason görüntüleri ile gerçekleşmektedir.

Boş gebeliğin Tedavisi Nasıl Olmalıdır?
Boş gebeliğin uzman doktorun kesin teşhis koyması ile birlikte çok daha fazla vakit geçirilmeden kürtaj yapılması gerekmektedir. Kürtaj sonrasında kadınların yumurtlama düzenleri birkaç hafta içerisinde tekrardan normale dönebilmektedir. Su hamileliği sonrasında kürtaj olan kadınların ortalama dört hafta sonra tekrardan adet görmeleri beklenirken kadınların bu operasyondan sonra hamile kalmalarında hiçbir sakınca görülmez.
 
Geri
Üst