Hamilelikte mutlaka yenmesi gereken 5 yiyecek

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Hamilelikte mutlaka yenmesi gereken 5 yiyecek
gebelikte yenmemesi gerekenler hamilelikte yenmemesi gerekenler hamilelikte yenilmesi yenmesi neler yenmez
Hamilelikte beslenme çok önemli yediklerimiz dikkat etmeliyiz ama bazı besinler varki her hamilenin mutlaka tüketmesi gerek o besinler nelermi buyrun bakın nelermiş öğrenin :tik:

Hamilelikte iyi beslenmeniz bebeğinizin sağlıklı gelişimi için çok önemli. Kendi sağlığınız da yeterli ve dengeli beslenmenizle doğru orantılı.

Hamileliğiniz sırasında ihtiyacınız olan en önemli besin maddelerini almanızı sağlayacak beş yiyeceğin hangileri olduğunu biliyor musunuz?İşte alışveriş listenize mutlaka eklemeniz gereken beş süper yiyecek ve onları süper yapan nedenler:1. ISPANAKIspanak sağlıklı bir kan düzeyine sahip olmanıza, enfeksiyonlarla mücadele etmenize yardımcı olan ve bebeğinizin gelişmekte olan omurgasını korumaya yarayan folik asit, demir ve c vitamini gibi besin maddelerini içerir.

Folik asit: Bir çok araştırma gebe kalmadan önce ve erken gebelik aylarında günde 400 mikrogram (0.4 miligram) folik asit almanın, bebeklerde ciddi beyin ve omurilik hastalıklarını %70 den fazla azalttığını göstermiştir. En çok rastlanan sinir sistemi hastalıklarını; spina bifida (omurganın kapanmayarak açık kalması), anansefali (beyinin gelişmemesi), ve ensefalosel (beyinin kafatası kemiğinden dışarı çıkması) oluşturur.
Uzmanlar hamileliğin planlanmasından 12. haftasına kadar günde 400 mikrogram folik asit takviyesi alınmasını tavsiye ediyorlar.
Diğer folik asit kaynaklarıBrokoli, mercimek, fasulye, portakal suyu, tam tahıl ekmeği, marul, yer fıstığı
DemirHamilelik sırasında aldığınız demirin üçte bir kadarını kendi kan tedariki için bebek kullanacaktır. Bunun nedeni demirin vücudunuzdan bebeğe oksijen taşıyan hemoglobinin yapımı için gerekli temel madde olmasıdır.

Diğer demir kaynakları Kırmızı et, yeşil yapraklı sebzeler, fındık
C Vitamini Vücudunuz C Vitaminini depolayamaz, bu nedenle düzenli olarak C Vitamini almanız gerekir. C Vitamini açısından zengin besinleri yemeniz hem demir emilimini kolaylaştırır hem de enfeksiyonlar ile mücadele etmenize yardımcı olur.

Diğer C Vitamini kaynakları Turunçgiller, kiwi, brokoli, patates, lahana

2. SÜTSüt ve süt ürünleri bebeğinizin kemik gelişimine yardımcı olur.
KalsiyumKalsiyum kemik ve diş sağlığı için gereklidir ve bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Hamilelik sırasında kemik yoğunluğunuzda azalma olur, bu nedenle bu dönemde yeterli kalsiyumu almanız büyük önem taşır.

Diğer kalsiyum kaynakları Peynir, yoğurt, kuru incir ve kayısı

3. USKUMRUUskumru, somon balığı ve alabalık gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3 yağ asitleri bebeğin gözleri ve beyninin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca sizi yüksek tansiyon ve erken doğuma karşı korur.

Omega 3 yağ asitleriOmega 3 yağları anne karnındaki bebeğin beyin gelişimi için çok önemlidir. Bazı araştırmalar hamilelik sırasında bu yağların yeterince alınmamasının bebeğin görme sisteminin gelişimini ve gelecekte sahip olacağı zeka düzeyini etkileyebildiğini ortaya koymuştur.

Ayrıca Omega 3 yağları düşük riskine karşı da koruyuculuk sağlamaktadır. Danimarka'da yapılan bir araştırma hiç balık yemeyen kadınların düşük riskinin %7.1 olduğunu, buna karşın haftada en az bir kez balık yiyen kadınların düşük riskinin %1,9 olduğunu göstermiştir.

Diğer Omega 3 kaynaklarıCeviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzeler.
ProteinProtein sizin ve bebeğinizin vücudunda yeni doku üretimi ve bağışıklık sisteminizin iyi çalışması için gereklidir.
Diğer protein kaynaklarıSüt ürünleri, baklagiller, mercimek, yumurta, et, balık, soya fasulyesi

Uyarı: Yüksek düzeyde cıva içeriği nedeniyle hamile kadınlar haftada iki küçük kutudan fazla konserve ton balığı tüketmemelidir.

4. YULAFYulaf kan şeker düzeylerinin dengelenmesine yardımcı olur ve enerjinizi artırır.
ProteinYulaf diğer tahıllardan daha fazla protein içerir ve kolesterol düzeyinin düşürülmesine ve glisemik İndeksin düşük olmasına yardımcı olur. Bu da kan şeker düzeylerinizin dengelenmesine ve böylece de enerjinizi dengeli bir şekilde kullanmanıza yardımcı olması anlamına gelir.
Diğer protein kaynaklarıSüt ürünleri, baklagiller, mercimek, yumurta, et, balık, soya fasulyesi

5. TAM TAHILLARTam buğday ekmeği ve çavdar gibi diğer tam tahıl unlarından yapılan ekmekler enerji düzeyinizi yükseltir ve bebeğin gelişimine yardımcı olur.
Kompleks karbonhidratlarTam tahıllar kompleks karbonhidratlar içerir ve bu da enerji sağlamasının yanında başka bazı vitamin ve mineraller ile lif almanız anlamına gelir. Enerji çöküntüleri ve dolayısıyla yorgunluğu önlemeye yardımcı olacağından beslenmenizde bu yiyeceklere ağırlık vermeniz önemlidir.
Diğer kompleks karbonhidrat kaynaklarıMercimek ve sebzeler
Çinko bebeğin gelişimi açısından çok önemlidir ve beyninin normal bir şekilde gelişmesine yardımcı olur.
Diğer çinko kaynaklarıBadem, ceviz, kabak çekirdeği
 
herhalde benimde en sağlıklı beslenecğim dönem olacak yemediğim birçok şeyi yiyecem sanırım ::)))
 
çoq tsk ederim bu isime yaradı en kısa zmnda bu siteye üye olucam süper bi site... tbrk edrm!!!
 
tonbalığında civa olduğu için az tüketmelisin canım....
 
Allah zaten ihtıyacımız olan şeyleri yedirtiyor zaralı seylerden tıksındırıyor hamılelıkte otomatıkman ben sıgara ıcerdım hamıle kalınca dırektman bılmeden tıksındım hep organık seyler canım ıstıyor
 
Geri
Üst