Hamilelikte nasıl banyo yapılmalıdır ?

Uzman SühaN

Administrator
Hamilelikte nasıl banyo yapılmalıdır ?
Duş almak tüm vücut hijyenini korumanın en etkili yollarından biridir. Hijyenin yanı sıra yorgunluğumuzu alır ve rahatlatır.Bununla birlikte, uzun banyo seansların dan hoşlanıyorsanız , hamilelik bazı kaygıları uyandırabilir ve normal banyo uygulamalarınızın bebeğiniz için güvenli olup olmadığını merak edebilirsiniz. Hamileler banyo yaparken nelere dikkat etmeli ? Çok sıcak banyo yapmayın veya sıcak küvet veya sauna kullanmayın. Yüksek sıcaklıklar doğmamış bebeğe zarar verebilir ve bayılmanıza neden olabilir. Küvetin içine girerken kayma ve düşmeyi önlemek için bir yakınınızdan yardım alın.Suyun 36,7 ° C daha sıcak olmadığından emin olun. Çok sıcak bir banyo olası sağlık sorunlarına ve komplikasyonlara neden olabilir. Kayma tehlikelerinden kaçınmak için banyo paspası ve havlu kullanın. Çok fazla köpük banyosu yapmak vajinal tahrişe ve enfeksiyonlara neden olabilir. Hamilelikte duş jeli kullanımı tercihi organik üründen yana olmalıdır. Şampuan ve sabunlarda öyle. Makalemizin devamında hamilelikte banyo yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..




hamilelikte banyo yapmak zararlımı.jpg






Günün yorgunluğunu güzel bir duşla atıyoruz. Banyo yapmak hem genel sağlığımız hemde ruh sağlığımız açısından faydalıdır. Banyo yapmak ruh halimizi dengeler gevşememizi sağlar. Gebelikte görülen yorgunluk ve stres banyo yaparak giderilebilir. Banyo yapmak sadece hamilelik sırasında sakinleşmek ve rahatlamakla kalmaz, aynı zamanda yorgun kasları rahatlatmanın harika bir yoludur. Bu nedenle, hamilelik sırasında sıcak suyla banyo yapmadığınız sürece ve düzenli olarak banyo yapmanın zararı yoktur . Hamilelikte sıcak suya oturmak zararlımı ? Uzmanlar hamileliğin ilk üç ayında sıcak suda uzun süre duran oturan anne adaylarının bebeklerinde doğum kusurlarının gelişebilceğini vurguluyor. Ayrıca yüksek tansiyon ve kalp hastası olan anne adayları çok dikkatli olmalıdır. Gebelikte kanama varken banyo yapmak tehlikelimi ? Gebelikte görülen kanamalar istenmeyen bir durumdur ve bir komplikasyona işaret edebilir. Özellikle düşük başlangıcında çok sıcak suyla yıkanmak düşüğe neden olabilir.


hamileler banyo yaparken nelere dikkat etmeli.jpg





Hamilelikte banyo yaparken bebek hisseder mi ? Gebelikte banyo yapmak anne adayını rahatlatır bu rahatlama bebeğe de yansır . Bebeğiniz banyo yapıp yapmadığınızı anlıyormu bilemeyiz ama bu rahatlamadan büyük fayda sağladığı muhtemeldir. Gebelikte hijyen önemlidir. Gebelikte temizlik banyo yaparak sağlanabilir. Anne adayı duş esnasında kullandığı şampuan ve duş jelini organik olanlardan tercih etmelidir. Hamileliğin ilk haftalarında banyo yapmak zararlımıdır ? Çok sıcak suyla yıkanmadığınız müddetçe zararı olmaz. Hamileyim sıcak suyla banyoo yaparsam bebeğime zararı olur mu ? Sıcak suda beklemek veya sıcak su banyosu yapmak, vücut ısınızı artırma eğilimindedir; bu sizin ve bebeğiniz için çeşitli komplikasyonlara yol açabilir. Aynı şekilde hamilelik sırasında buhar banyoları, sauna banyoları, jakuzi banyoları vb. Kesinlikle önlenmelidir.




Hamilelikte banyo yaparken bebek hisseder mi.jpg





Hamilelikte banyo yapmak güvenlidir, ancak yüksek su sıcaklığı kan basıncını düşürebildiğinden, baş dönmesine neden olabileceğinden ve hatta bebeklerde konjenital sakatlığa neden olabileceğinden, suyun sıcaklığının çok yüksek olmadığından emin olun . Düşük kan basıncı , ilk trimesterde düşüklere ve düşüklere neden olabilir. Birinci trimester çünkü bebeğinizin organları gelişmekte aşırı ısınma ciddi sorunlara yol açabilir bu aşamada bebeğiniz için çok önemli bir zamandır . Erken hamilelikte ılık suyla banyo yapın.Uzun süre küvetin içinde beklemeyin. Organik veya kimyasal madde içermeyen banyo ürünleri kullanın.İkinci Trimester de banyo yapmak çok rahatlatıcı olabilir. Suya girmeden önce suyun sıcaklığını test ettiğinizden emin olun.Duş sürenizi sınırlandırın ve daha uzun süre suda kalmayın. Daha uzun duş almak vajinal enfeksiyon riskini artırabilir .



Hamilelikte banyo yaparken dikkat edilmesi gerekenler !


Hamilelik sırasında kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri, rahatlamak ve gevşemek için yollar bulmaktır.Sıcak bir banyo yapmak uzun bir günün sonunda dinlenmek için harika bir yoldur. Ancak hamileyken banyo suyunuzun çok sıcak olmadığından emin olmalısınız.Kendinizi aşırı yüksek sıcaklıklara maruz bırakmak aşırı ısınmanıza neden olabilir ve hatta doğmamış bebeğinize zarar verebilir. Sıcak bir banyo yaptığınızda çekirdek vücut ısınız artar. Normalde, bu sizin için acil bir sağlık tehdidi oluşturmaz. Ancak hamilelik sırasında, vücut ısınız çok yükselir ve hipertermi olursa bebeğiniz risk altında olabilir. Aşırı ısınma, özellikle bebeğin organları gelişirken ilk üç aylık dönemde bazı doğum kusurlarına neden olabilir. Aşırı sıcak banyo suyuyla ilgili diğer sorun, kan basıncınızı düşürebileceğidir. Bu, hamileliğinizin herhangi bir aşamasında potansiyel olarak tehlikeli olabilecek, bebeğinize giden kan akışını etkileyebilir.


Sıcak bir spa ya da saunada vakit geçirmek konusunda dikkatli olun. Bunlarda aşırı ısınma riski daha da büyük.Her kadın ve hamileliği eşsizdir. Ancak genel bir kural olarak, hamile kadınların spa küveti, sauna, jakuzi veya spa kullanmaktan kaçınmaları en güvenli yoldur. Hamilelik hayatın hassas bir aşamasıdır ve anne adayının yaptığı her şeye dikkat etmesini gerektirir .Enfeksiyon riskinizi azaltmak için banyoda bir saatten fazla kalmaktan kaçının.Su sıcaklığıyla ilgili herhangi bir şüphe varsa, bir termometre alın ve su sıcaklığını kontrol edin.Kimyasallar içerebilecek banyo ürünlerini kullanmayın.Banyo, kaygan bir yüzey nedeniyle kayma ve düşme riskinin en yüksek olduğu yerdir. Banyo paspaslarını banyonuzdaki çeşitli yerlere yerleştirin.Vajinal enfeksiyonlar gibi enfeksiyon riskine yol açabileceğinden uzun süre banyoya girmeyin. Banyo zamanınızı 15 ila 20 dakika ile sınırlayın.


Hamileyken banyo yapmak güvenlidir, ancak suyun güvenli bir sıcaklıkta olduğundan emin olmalısınız.Yüksek bir sıcaklık, sizi ve doğmamış bebeğinizi olumsuz yönde etkileyebilecek çeşitli komplikasyonların ortaya çıkmasına neden olabilir . Tansiyondaki bir düşüş bebeğinizi esansiyel besinlerden ve oksijenden mahrum bırakacaktır, bu da düşüklere neden olabilir . Banyoda ısındığınızı fark ederseniz, cildiniz kırmızılaşıyor veya terliyorsanız, su çok sıcak. Aşırı ısınmayı önlemek için banyo yapmayı kısa kesin. Banyo yapmak çok rahatlatıcı olsa bile, sınırlarınızı zorlamayın.Sıcaklığı doğru şekilde ölçüp ölçemeyeceğiniz konusunda şüpheleriniz varsa bir su termometresi kullanabilirsiniz.Hamileliğinizin her aşamasında, banyo yapmak sizi vajinal enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale getirebilir.Banyo, rahatlamanıza ve duygusal halinizi sakinleştirmenize yardımcı olur.Ancak daha önce belirttiğimiz gibi banyoda çok fazla zaman harcamayın.





Mümkünse, aroma yağlarından kaçının. Bunun nedeni, bazen aroma yağlarının alerjik reaksiyonlara neden olabileceği ve hatta doğuma neden olabileceği veya düşük olmasına neden olabileceğidir. Kaymaz bir paspas küvetinizde kullanın . Hamileliğinizle ilerlerken ve kilo aldıkça, ağırlık merkeziniz değişir ve düşmelere eğilimli olabilir. Kaydırmaz plastik paspasın küvete yerleştirilmesi, dengenizi korumanıza yardımcı olabilir.Hamilelik cilt dokunuzda değişiklik yapar ve sert banyo ürünleri cildinize zarar verebilir. Cildinizi korumak ve hamilelik sırasında banyo deneyiminizi yaşamak için banyo yaparken yumuşak lif kabağı kullanın. Filtrelenmemiş banyo suyunu, özellikle kirli su kaynağının bulunduğu alanlarda yaşıyorsanız kullanmayın. Hamilelik sırasında banyo yaparken yukarıda belirtilen önerilere uyduğunuzdan emin olun..
 
Geri
Üst