Hamilelikte su tüketimi , hamilelikte aşırı susamak

Uzman SühaN

Administrator
Hamilelikte su tüketimi , hamilelikte aşırı susamak
Hamilelik belirtilerini gebe kaldıktan bir veya iki hafta sonra deneyimlemeye başlayabilirsiniz. Vücudunuzun hamilelik sırasında fazladan sıvıya ihtiyacı vardır, bu nedenle su tüketimi önemlidir. Hamileyken vücudunuzun bebeğin kan dolaşımını, amniyon sıvısını ve kendi yüksek kan hacmini desteklemek için normalden daha fazla sıvıya ihtiyacı vardır. Susuzluğunuz için başka bir olası neden aşırı terleme sonucu olabilir. Çok nadir durumlarda, aşırı susama, gebelik diyabetinin bir işareti olabilir , ancak gebelik diyabeti genellikle herhangi bir semptoma neden olmaz . Makalemizin devamında hamilelikte çok susamak ile ilgili detaylı bilgilere yer vereceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..




hamilelikte çok su içme isteği neden olur.jpg






Hamilelikte çok su içme isteği neden olur ? Hamilelik sırasında dehidratasyon diğer zamanlardan daha yaygındır. Fetus vücuda yoğun talepler getirir ve hamile kalan kadınların fazladan besin tüketmeleri gerekir. Sabah bulantısı yanı sıra aşırı kusmaya neden olan koşullar da dehidrasyonda rol oynayabilir .Hamilelik sırasında dehidrasyon konusunda endişelenmeli misiniz? Cevap evet . Dehidrasyon, vücudunuzun, aldığınızdan daha hızlı su kaybetmesinin sonucudur. Hamile bir kadın olarak, ortalama bir kişiden daha fazla suya ihtiyacınız vardır, çünkü su bebeğinizin sağlıklı gelişiminde önemli bir rol oynar. Su, bebeğiniz hamilelik sırasında besin almak için dayandığı plasentanın oluşumuna yardımcı olur. Su ayrıca hamileliğinizde amniyotik keseyi oluşturmak için de kullanılır. Bu nedenle, hamilelik sırasında su kaybını önlemek önemlidir.




hamilelikte alkali su zararlımı.jpg





Hamilelikte alkali su zararlı mı ? Hayır zararlı değil. Aksine gebelikte PH seviyesi yüksek suların tercih edilmesi gerekiyor. Bol su içmek (günde en az 8-12 bardak), su kaybını önlemenin anahtarıdır. Kafein içeren ürünlerden kaçınmak iyi bir fikirdir, çünkü kafein idrar çıkışınızı artırabilir ve böylece dehidrasyona neden olabilir.Susuz kalmayı önlemenin bir başka yolu, yorucu egzersiz veya sıcak bir ortamda çok fazla zaman harcamak gibi aşırı ısınmaya neden olabilecek aktivitelerden kaçınmaktır . Hamilelikte gece su içmek zararlımıdır ? Geceleri veya uyumadan önce su içmenin zararı yoktur. Ancak, böyle bir durumda sizi rahatsız edebilecek tek şey, sık sık tuvalete gitmek olacaktır.



hamilelikte gece su içmek zararlımıdır.jpg





Hamilelikte su içmek zayıflatır mı ? Buradaki anahtar , beslenme şeklinizdir. Aşırı yağlı, hamur işleri, kızartmalar,şekerli ürünlerin tüketilmesi akabinde bol su içilmesi sizi zayıflatmaz. Sağlıklı ve dengeli beslenirseniz ve su tüketimine özen gösterirseniz gebelikte ideal bir kilo aralığında kalabilirsiniz. Bol su tüketmek vücuttaki şişlik ödemi azaltmaktadır. Beslenme şeklinizin bebeğinizin gelişimini etkilediğinide vurgulamak gerek. Et, balık, tavuk, sebze meyve , baklagil ve süt ürünleri tüketilmelidir. Hamilelikte su içmek bebeğe kilo aldırır mı ? Anne karnında olan bebek annenin tükettiği su ve besinlerle beslenir. Su tüketimi bebeğinizin gelişimi için önemli bir unsurdur. Yetersiz sıvı alımı hem annenin hemde bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bebeğinizin anne karnında kilo alması için doktorunuzun önerdiği şekilde beslenin..



Hamilelikte su içmenin önemi ; Sağlıklı kalmak için gün boyunca düzenli olarak sıvı içmeniz gerekir. Vücudunuzdaki her organ, doku ve hücre suya ihtiyaç duyar. Önerilen günlük su alım miktarınız hamilelik sırasında daha yüksektir. Su, İYE, kabızlık ve hemoroitlerin önlenmesine yardımcı olabilir. Su tüketimi yorgunluk, baş ağrısı, şişkinlik gibi problemleri önler. Bol miktarda sıvı akışı da hamilelik yorgunluğunu kontrol altında tutar.Su tüm doğum öncesi vitaminleri bebeğinize taşımakta çok önemli bir rol oynar.Fetüsün gelişimsel gereksinimlerini karşılamanın yanı sıra, su aynı zamanda anne sütü üretiminin ana bileşenlerinden biridir.Üçüncü trimesterde yeterli su alımı sizi erken doğum ve kasılmalardan uzak tutar. İyi sindirime yardımcı olur ve bağırsak hareketlerini düzenler. Su ayrıca fazla sodyumdan kurtulmaya yardımcı olur ve ayak ve ayak bileklerinin şişmesini en aza indirmeye yardımcı olur (ödem)


Gebelikte Aşırı Susuzluğun Nedenleri Nelerdir?



Son derece susuz kalmanın temel nedenlerinden biri yeterince su içmemektir. Bunun diğer nedenleri şunlar olabilir:

Sıvı gereksinimleri: Yetişkinlerin, alınan her kalori için 1 ila 1,5 ml suya ihtiyacı vardır. Ancak hamilelik sırasında, kalori tüketimi 300 artarken, su alımı da 300 mililitre artmalıdır. Önerilen günlük su miktarı karşılanmadığında, yoğun bir susuzluk yaşayacaksınız .

Ekstra kan: Hamilelik sırasında bebeğin oksijen gereksinimlerini karşılamak için kanın hacmi artar. Ek kan, ek su alımını gerektirir. Bu yüzden ve susadığınızı hissedersiniz


Yeni hücreler ve dokular oluşması . Hamile kadınlar, sindirimi desteklemek, toksinleri atmak, besinleri taşımak ve amniyotik sıvı oluşturmak için yeni hücreler ve dokular oluşturmak için suya ihtiyaç duyarlar. İçtiğiniz su tüm bunlar için kullanılıyor ve sizi susamış hissetmenize neden olabilir .

Sık idrara çıkma: İkinci trimesterden, fetus büyümeye başlar ve uterus genişler. Mesane üzerindeki baskı sık sık idrara çıkmanıza neden olur ve bu durum sizi susuz bırakır. Bu, gebelik diyabeti durumunda da olabilir.

Düşük kan basıncı: Düşük kan basıncınız varsa, hamileyken olağandışı susuzluk ve dehidrasyon yaşayabilirsiniz. Ve eğer yeterince su içemezseniz, baş dönmesi yaşayabilirsiniz .


Diabet: Aşırı susuzluk diyabetin en belirgin belirtisidir.Bir doktor durumun doğru bir şekilde teşhis edilmesi, durumun saptanmasına ve tedavi edilmesine yardımcı olabilir.


Gebelikte Aşırı Susuzlukla Nasıl Başa Çıkılır?



Bol miktarda su içmenin yanı sıra, hamilelik sırasında aşırı susuzluğu gidermek için aşağıdakileri yapabilirsiniz.

Daha fazla meyve ve sebze tüketin . Bu sadece vücudunuzdaki sıvı içeriğini arttırmaz, aynı zamanda beslenme gereksinimlerini karşılamanıza yardımcı olur.
Vücudun sıvı ihtiyacını karşılamak için daha fazla meyve suyu ve süt tüketebilirsiniz..
Tuzlu veya baharatlı gıdaların alımını sınırlandırınKafeinli içeceklerden kaçının
Limonata içmek de vücudun hamilelik sırasında sıvı ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.
Üzerinde ölçümler bulunan bir su şişesi alabilirsiniz . Bu, sıvı alımını düzenlemenize yardımcı olur ve gereksinimlerin ötesinde içmenizi önler.



Hamilelik sırasında susuz kalma, nöral tüp defektleri, düşük amniyotik sıvı , yetersiz anne sütü üretimi ve hatta erken doğum gibi ciddi gebelik komplikasyonlarına yol açabilir . Vücudunuzun ve hayati organlarınızın düzgün çalışması için suya sahip olması gerekir. Ayrıca, vücudunuzun idrar yapma, terleme ve bağırsak hareketleriyle atıklardan ve toksinlerden kurtulmasına yardımcı olur. Su, çevresindeki en sağlıklı, en doğal içecektir. Vücudunuzdaki tüm organ ve hücrelere oksijen ve besin taşır.. Dehidrasyon herkes için tehlikelidir ama en önemlisi hamile bir kadındır. Dehidrasyon baş ağrısı, şiddetli kan basıncı değişiklikleri ve özellikle sıcak havalarda olası bayılmalara neden olabilir. Su, amniyon sıvınızı sağlıklı bir seviyede tutar ve bebeğinizin böbreklerinin rahimdeki işlerini yapmasına yardımcı olur.




Su ayrıca hamilelik sırasında sık görülen idrar enfeksiyonlarının önlenmesine de yardımcı olur . İçme suyu idrarınızı sulandırır, bu da enfeksiyon riskinizi azaltır. Ayrıca kabızlığı , hemoroid gelişimini önler.Kabızlık ve şişkinlik hamilelikte çok yaygındır. Gebelikte bol miktarda salgılanan iki hormon olan progesteron ve relaksinin artması metabolizmayı yavaşlatır ve bağırsak hareketlerine engel olur. Bu hormonal değişim zaman zaman kabızlığa neden olur, ayrıca şişkinlik mide ekşimesi, hazımsızlık gibi septomlarda görülür. Düzenli olarak ve iyi miktarlarda suya sahip olmak, yiyeceklerin kolayca metabolize edilmesine yardımcı olur; bu, iyi sindirilebilir, bu nedenle kabızlık, bulantı, mide ekşimesi ve hazımsızlığın olumsuz semptomlarından bir miktar rahatlama sağlar.



Üriner sistem enfeksiyonları hamilelik sırasında sık görülür. Ancak, iyi miktarda su olması vajinal enfeksiyon riskini azaltan idrarı seyreltir. Daha az su alımı da diğer enfeksiyonlara yol açabilir. Üre, toksinler ve diğer atıklar, gün boyunca yeterince su içerseniz vücuttan atılır. Düzenli olarak su tüketilmesi vücut ısısını dengelemeye, vücut-zihin dengesini sağlamaya yardımcı olur ve sizi stresten korur. Hamilelikteki dehidrasyon çeşitli şekillerde kendini gösterir. Baş ağrısı, bulantı, baş dönmesi, kas krampları ve ödem bunlardan bir kaçıdır. Düzenli su tüketerek bu olumsuz septomları önleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst