Hamilelikte süt içmenin faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Hamilelikte süt içmenin faydaları nelerdir ?
Hamilelikte doğru besinleri almanın bebeğinizin büyümesine ve sağlığınızı desteklemesine yardımcı olduğunu mutlaka biliyorsunuz. Süt, hamile kadınların günlük diyetlerinde yer alması gereken besinlerdendir. Süt, en iyi kalsiyum kaynağıdır. Hamilelik sırasında, bebeklerin kemiklerini güçlendirmek için süt gereklidir. Süt çok besleyicidir ve hamilelik sırasında kadınlar için hayati bir kalsiyum ve D vitamini kaynağıdır. Süt ve diğer süt ürünleri hamile kadınlar için önemli besinler sağlar. Sütün içindeki besinleri diğer kaynaklardan elde etmek mümkün olmakla birlikte, gebelikte süt tüketimi klinik araştırmalarda daha iyi gebelik sonuçları ile ilişkilendirilmiştir. Peki hamilelikte süt ne zaman içilir ? Gebelik olsun veya olmasın süt tüketmek bir çok fayda sağlar. Süt tüketmeyi sevmiyor ancak bebeğiniz için süt içmeye karar verirseniz gebe olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren süt tüketmeye başlayabilirsiniz. Makalemizin devamında gebelikte süt içmenin faydalarına tüm detayları ile değineceğiz, daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..





hamilelikte süt ne zaman içilir.jpg





Hamilelikte çiğ süt içilir mi ?





Hepimiz süt ve süt ürünlerinin, fetusun büyümesi ve hamile bir kadının sağlığı için yardımcı olan besinsel değeri olduğunu biliyoruz. Ancak hamilelik sırasında çiğ süt tüketmenin vücudunuzda tehlikeli mikroorganizmalara yol açabileceğini ve sizi ve bebeğinizi birçok sağlık riskine maruz bırakabileceğini biliyor muydunuz? Süt sağlıklı miktarda kalsiyum, protein ve D vitamini sağlar ve bu besinleri elde etmek için hamile bir kadın günde en az 2 bardak süt tüketmelidir. Çiğ süt doğrudan inek, keçi, koyun ve deve gibi hayvanlardan elde edilir. Genellikle çeşitli bulaşıcı patojenler, E. coli ve Listeria gibi tehlikeli bakteriler ,tifo tüberküloz, difteri ve brusella gibi ciddi gıda kaynaklı hastalıklara neden olabilir. Gebe kadınların hasta olma riski yüksektir ve bazıları Listeria bakterisinden düşük yapabilir. Hamileyseniz ve çiğ süt içtikten sonra kusma, ishal, karın ağrısı, ateş ve baş ağrısı gibi semptomlar yaşıyorsanız derhal bir doktora başvurun.



gebelikte süt içmek bebeğe kilo aldırırmı.jpg







Hamilelikte süt içmenin faydaları





Gebelikte süt içmek bebeğe kilo aldırır mı
? Evet. Bebeğin kilo alımını artırır ve alerji riskini düşürür.Hamilelik dönemi hassas bir zamandır. Anne adayı yalnızca kendisinden değil, içinde büyüyen yeni hayattan da sorumludur. Bu süre zarfında, diyet ve reçete ettiği ilaçlara azami özen gösterilmelidir. Hamilelikte süt içme konusunda tereddüt eden anne adayları için sütün faydalarını araştırdık. Bebeğin mineral gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olan kemiklere kalsiyum sağlar. Kan dolaşımını artıran ve uterusu kuvvetlendiren protein sağlar.Düşük doğum ağırlığını ve raşitizmayı önleyen D vitamini sağlar. Vücudun nem dengesini korur. Süt bebeğin büyümesi ve annenin sağlığı için gerekli olan zengin bir besin kaynağıdır. Hamilelikte meyveli süt içilir mi ? Evet hamilelikte meyveli süt içilir ancak bunu kendiniz evde yaparsanız daha sağlıklı olur.




hamilelikte proteinli süt içilirmi.jpg





Hamilelikte proteinli süt içilir mi ? Yaptığımız araştırmalara göre bazı hekimler gebe kadınlara proteinli sütü içme tavsiyesinde bulunmuş , ancak siz tüketmeden önce mutlaka hekiminize danışınız. Hamilelikte süt içmek gaz yapar mı ? Hamile olsanızda olmasınızda süt tüketimi şişkinlik ve gaz yapabilir. Soya, pirinç, badem, kenevir ve kaju sütlerinden üretilen süt alternatif içecekler popülerliği artıyor. Bu süt alternatifleri doğal olarak laktoz içermez ve bu nedenle inek sütü bazlı ürünlerden rahatsızlık duyanlar tarafından daha iyi sindirilirler.Bebeğinizin mineral gereksinimlerini karşılamak için hamilelik sırasında önemli miktarda kalsiyum gerekir. Bu nedenle kalsiyum ihtiyacınızı karşılamak için günde en az 2 bardak süt tüketmeyi hedefleyin.


Hamilelikte süt içmenin bebeğe faydaları




Hamilelikte ballı süt zararlı mı ? Hayır zararlı değil ancak çok sıcak süte bal karıştırılması önerilmiyor. Ilık süte bal karıştırılıp tüketilmesi hem sizin hemde bebeğiniz için bir çok fayda sağlar. Bağışıklığınızı güçlendirir vücudunuzda ki zararlı toksinleri arındırır. Hamilelikte süt içmek kadınlar için çok faydalıdır. Yetersiz protein tüketimi bebeklerde düşük doğum ağırlığına neden olabilir. Protein uterusu güçlendirmeye yardımcı olur, kan alımını iyileştirir . Süt D vitamini kaynağıdır. Hamilelik sırasında D vitamini alımı, yenidoğan raşitizmin ve düşük doğum ağırlığının önlenmesine yardımcı olur.Mide ekşimesi ve diğer mide sorunları hamilelik sırasında sık görülür. Yağsız veya az yağlı süt içmek mide ekşimesi semptomlarını hafifletebilir





Hamilelikte inek sütü içmenin faydaları




İnek sütü çok tüketilen süt çeşididir ve yağsız, yağsız ve aromalı seçeneklerde mevcuttur.Annenin ve bebeğin vücudunda hücre oluşumuna yardımcı olan amino asit bakımından zengindir. Ayrıca şunları içerir: Annelerde diyabeti uzak tutan ve doğmamış bebeğin büyümesine yardımcı olan D Vitamini. Bir antioksidan olan E vitaminiA vitamini, görme için iyi, sağlıklı dokular oluşturur ve bağışıklığı artırır.Bir bardak inek sütü 240 mg kalsiyum sağlar




Hamilelikte keçi sütü içmenin faydaları




Keçi sütü tüketimi popüler değil, ama oldukça besleyici. Sıradışı bir tada sahiptir . İnek sütü ile karşılaştırıldığında, keçi sütü daha yüksek protein içeriğine, daha yüksek miktarda B2 vitaminine sahiptir. Orta Zincir Trigliseritler (MCT) olarak adlandırılan diyet yağları, kolesterolü düşürmeye ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olurYüksek A vitamini içeriği doğrudan vücut tarafından emilir.Ayrıca antikorların üretimini uyaran ve sağlıklı bir bağışıklık sistemini koruyan iyi miktarda B2 vitamini içerir.Bir bardak tam keçi sütü 327 mg kalsiyum sağlar.



Hamilelikte Soya , pirinç ve badem sütü içmenin faydaları




Bütün ve aromalı çeşitlerde mevcut olan soya sütü ayrıca lif veya kalsiyum içerir.Soya sütü, inek sütüyle neredeyse aynı protein seviyesini içerir. Kolesterol içermez ve fetusa ve anneye iyi miktarda kalsiyum sağlar.Tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ içeriği, kardiyovasküler hastalıklara karşı yardımcı olur. Antioksidanlar kanserle mücadelede yardımcı olur. Bir bardak soya sütü 300mg kadar kalsiyum sunar . Pirinç sütü yağsız, aromalı, kalsiyum veya protein takviyeli çeşitlerde bulunur.Pirinç sütü inek sütünden dört kat daha fazla karbonhidrat içerir ve diyabetik kadınlar için ideal değildir.





Pirinç sütü yüksek seviyede B vitaminleri ve düşük yağ içeriği içerir. Kalsiyumla zenginleştirilmiş, protein açısından düşük ve antioksidanlarda yüksektir. B vitamini içeriği vücuttaki hastalıklar ile savaşır ve bağışıklık sistemini güçlendirirBir bardak pirinç sütü 293 mg kalsiyum sağlayabilir . Badem sütü özellikle glütene veya soyaya karşı toleranssız olanlar için en iyi alternatiftir. Kolesterol ve doymuş yağ içermez. Zengin lif, folik asit, B ve E vitaminleri, proteinler, kalsiyum ve demir içerir. Düşük kalorili ve bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidanlar içerir. Bir bardak pirinç sütünün 200 mg kalsiyum sağladığı bilinmektedir . Bunları tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışınız.


Düzenli süt tüketimi size ve bebeğinize temel besinleri sağlar . Hamilelik sırasında çok fazla süt içmek hazımsızlığa ve şişkinliğe neden olabilir. Hamilelikte süt içmek, süt fetal gelişim için gerekli kalsiyum yağları, protein ve kalorileri sağladığından bebeğin sağlıklıklı doğmasına katkıda bulunur.Hangi süt türünü seçerseniz seçin, vücudunuza ve büyüyen bebeğinize gerekli besinleri sağlamak için doğru miktarda tüketmek gerekir. Süt veya bitki bazlı süt, sizin için sağlıksız olan gazlı içeceklere ve şekerli içeceklere sağlıklı bir alternatif olabilir. Diyetiniz sadece sağlığınızı değil aynı zamanda bebeğinizin fiziksel ve bilişsel gelişimini de etkiler.Süt ve süt ürünleri, bebeğinizin iskeletinin normal gelişimini sağlarken vücudunuzun kalsiyum rezervlerini korumanıza yardımcı olur.
 
Geri
Üst