Hamilemiyim ? Hamile olduğumu nasıl anlarım ?

Uzman SühaN

Administrator
Hamilemiyim ? Hamile olduğumu nasıl anlarım ?
Hamilemiyim ? Hamile olduğumu nasıl anlarım ?

İşte kadınların hemen hemen tüm olası gebelik belirtilerini ortaya koyan, kadınların hamile olup olmadığını anlayabileceklerini belirten bir yazı.Hamilelik belirtileri her kadın için aynı değildir. Bazı kadınlar çok hafif belirtilerle karşılaşırlar, bazıları ise herhangi bir semptom geçirmeyebilir. Fakat vücudunuzun farkında olmak, en ufak bir değişikliği fark etmek, hamile olup olmadığınızı bilmenize yardımcı olur. İşte birçok kadının yaşadığı hamileliğin erken belirtileri ve semptomlarının bir listesi.



gebelik belirtileri.jpg






Hamilelik testi idrarınızdaki HCG ( İnsan Koryonik Gonadotropin ) hormonunu tespit eder . Bu hormonun varlığı gebelik durumunuzu doğrular. Çoğu zaman, bir HCG testi hamileyseniz bile negatif olur. Bunun nedeni, HCG nin döllemeden 8-10 gün sonra kan dolaşımına girmesidir (kaçırılmış bir süre öncesinde). İdrarda saptanan HCG seviyeleri, döneminizde gecikme olunca sadece 1-2 hafta sonra ortaya çıkar. Bu nedenle, bu süreden önce yapılan testlerin olumsuz sonuçlar göstermesi muhtemeldir.Hamilelik belirtileri bir kadından diğerine farklılık gösterebilir. Ayrıca, ikinci hamileliğinizin ilkinizle aynı işaretlere sahip olması gerekli değildir. Bazı kadınlar herhangi bir zahmetli semptom göstermese de, bazıları için hamileliğin çok zor bir evre olduğu bilinmektedir.



Göğüslerdeki değişiklikler



Gebe kaldıktan birkaç hafta sonra, eğer kadın vücuduna çok dikkat ederse, göğüslerinin çok hassas olduğunu fark edecektir. Göğüsler normalden biraz daha dolgun hissedebilirler, neredeyse göğüslerin dönemlerden önce( adet dönemi ) hissettikleri gibi. Eğer kadın dikkatlice bakarsa, areolanının normalden biraz daha karanlık olduğunu gözlemleyebilir. Yani, bir kadın tüm bu bedensel değişimleri yaşıyorsa, hamile olabilir.



Mide bulantısı


Gebeliğin belirgin belirtilerindendir. Ancak unutulmamalıdırki adet önceside mide bulantısı olmaktadır. Ayrıca tıbbi koşullarda mide bulantısına neden olabilir. Genelde gebelikte sabahları bulantı oluşur. Ayrıca kokulara karşı hassasiyetten mide bulantısı olabilir.



Dönemler Arası lekelenme


Dönemler arasında lekelenme implantasyon kanamasından kaynaklanabilir. Kadınların yaklaşık yüzde yirmi ila otuzunda gebeliklerinde implantasyon kanaması yaşadığı bilinmektedir. Döllenmiş yumurtanın uterus kaplamasında kendisini implante ettiği zaman, süreçteki vajinadan kan akmasına neden olur. İmplantasyon kanaması genellikle bir kadın döneminin geçtiği tarihlerden 5-7 gün önce ortaya çıkar.



Karın krampları



Kadın herhangi bir sebep olmadan karın krampları geçiriyorsa, bunun nedeni gebe kalması olabilir. Bazen implantasyon kanamaya neden olmaz, sadece kramplara neden olabilir. Bu nedenle kramp, döllenmiş yumurtanın implantasyonunun rahimde gerçekleştiğini anlatmanın başka bir yoludur.


Yorgunluk


Bir kadın adet gecikmesi ile birlikte sürekli yorgun hissediyorsa, hamileliğe bağlı olabilir. Bunun arkasındaki sebep şudur ki, bir kadın gebe kaldığında, progesteron seviyeleri artmakta. Aynı zamanda kan şekeri seviyeleri düşmekte bu durum da yorgun hissetmenize neden olabilir.


Sık idrara çıkma

Gebeliğin diğer belirgin septomudur sık idrara çıkma. Ancak idraryolalrınızı üşüttüyseniz, yada çok fazla sıvı tükettiyseniz bunlarda idrara sık çıkmanıza neden olabilir.


Baş Ağrısı ve Sırt Ağrısı


Bir kadın hamile olduğunda, vücudunda baş ağrılarına yol açabilecek birçok hormonal değişiklik meydana gelir. İkincisi, uterus büyüdükçe kadının sırtına baskı uygular ve böylece bir sırt ağrısı yaşar


Aşerme


Bazı gıdalara karşı aşırı istekli olabilrisiniz. Yada bazı gıdalardan tiksinebilirsiniz. Aşerme gebeliğin ilerleyen haftalarında olmaktadır. Nedeni tam olarak bilinmese de bu durum hormonal değişikliklerden kaynaklanabilir.



Ağrı ve Karın Krampları


Vücudunuzdaki hormonal seviyedeki ani artış, hamileliğin ilk aşamalarında baş ağrılarına ve sırt ağrılarına neden olabilir. Ayrıca rahim içinde meydana gelen değişiklikler nedeniyle kramp oluşumu da oluşabilir.

Bazı kadınlar, gebe kaldıktan sonra nefes darlığı, ruh hali değişimleri ve sıcak basması gibi belirtiler de yaşarlar. Daha önce belirtildiği gibi, bu belirtiler PMS belirtilerini büyük ölçüde taklit eder. Bu nedenle, hamileliği onaylamanın tek yolu, sadece döneminizi kaçırdıktan sonra olumlu bir sonuç göstermesi muhtemel olan gebelik test kitleridir.


Bir kadın kendi belirti ve semptomlarını tanımlayarak, gebe olup olmadığını öğrenebilir. Yine de, kesinlikle emin olmak için, gebelik testi yapılmalıdır. Gebelik testi yapmadan gebe olup olmadığınızı öğrenemezsiniz. Septomlarınız tıbbi koşullardan kaynaklanabilir, psikolojik olabilir yada gerçekten gebe olabilrisiniz. Bu nedenle adet gecikmesi yaşıyorsanız ve yukarıda yer alan septomlara sahipseniz yüksek olasılıkla gebesiniz.

Bayanların çoğu gebelik şüphsinde sıklıkla bize şu soruyu soruyor. Adet olmadım ama hiç bri gebelik belirtisi de yaşamıyorum. Gebelik testi yaptım pozitif çıktı hamilemiyim değilmiyim anlayamadım durum nedir bilgi verir misiniz ? Öncelikle belirtelim ki her kadın ve gebeliği farklıdır. Her kadın gebelik belirtisi yaşayacak diye bir kural yok. Kimi septomlar olmadan rahat bir gebelik geçirirken , kimide septomların yarattığı rahatsızlıktan dolayı zor bir gebelik geçirmektedir.

Bir diğer sık yöneltilen sorumuz. Adete 9-10-11 gün kala test yaptım bütün belirtiler var ama test sonucum negatif sizce hamilemiyim ? Sevgili hanımlar gebelik testi ne zaman yapılır adet gecikmesi olduğunda yada adete 1-2 gün kala . Bu zamanlardan önce test yaparsanız haliyle negatif sonuç alırsınız. Yani daha önce belirttiğimiz gibi adetinizde en az 3 günlük gecikme olursa test yapabilrsiniz.


Ve bir diğer sorumuz . Adetim gecikti evde test yaptım ikisi de silik çıktı hamilemiyim ? Gebelik testinde ikinci çizginin silik çıkması gebelik olarak değerlendiriliyor. Tabi daha önce gebelik testinin pozitif yada hatalı sonuç verebildiğini bir çok makalemizde belirtmiştik. Bunların dışında henüz yeni gebeyseniz yeteri kadar hcg salgılanmadığından test bunu algılamayabilir. Bu durum da yapmanız gereken HCG testidir. Bu testin yanılma payı yoktur % 100 net sonuç verir. Ayrıca gebeliğinizin seyri hakkında da bilgi vermektedir.




Olumlu bir test sonucundan sonra yapmanız gereken ilk şey durumunuzu teyit etmek için bir kadın doğum uzmanına görünmektir. Hekim belli aralıklarla hcg testini yapmanızı isteyecek değerleri inceleyecek son adet tarihiniz ve ultrason muayenesi ile gebe olup olmadığınızı teyit edecektir. Evet sevgili hanımlar gebeliğin ilk belirgin septomları hakın da sizlere bilgilerimizi sunduk . Kafanıza takılan ayrıntılar olursa bu başlık altından bizlere sorularınızı yöneltebilir en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst