Hamileyim doğumdan korkuyorum ne yapmalıyım?

Uzman SühaN

Administrator
Hamileyim doğumdan korkuyorum ne yapmalıyım?
Öncelikle yetkili kişilerden gerçek ve sağlıklı bilgileri almaya çalışın, merak ettiğiniz aklınıza takılan her konuda soruları sormaktan çekinmeyin.

Bebeninizde neler olacağı hakkında endişeleriniz varsa doktorunuzdan aldığınız bilgiler sizin endişelerinizi giderecektir. Bunun dışında duygusal anlamda da korkularınız olabilir. Bu anlamdaki korku ve endişelerinizi gidermek zor görünebilir bu yüzden jinekoloğunuzun önerisiyle psikolog yardımı alabilirsiniz.

Doğuma dair ve doğum sonrasındaki hayatınızı da planlamanız gerekir. Doğum için bir yer belirleyip doktorlarınız ile görüşmeli ve doğum ekibi hakkında bilgiler edinmelisiniz.Doğum sırasında ve sonrasında yakınlarınızdan kimler yanınızda olabilir, belirlemelisiniz.





2.jpg


GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR BU LİNKTE




Çünkü eve dönüşte desteğe ihtiyacınız olacaktır. Eğer çalışıyorsanız, iş yerinizdeki müdürleriniz ve mesai arkadaşlarınız ile de görüşmeler yapmalısınız.

Doğuma yakın aylarda mümkün olduğunca rahat etmeye çalışın. Sizi sakinleştirecek ve rahatlacak meşguliyetleriniz olmalı. Özellikle son aydaki stresi azaltmak sizin için olduğu kadar bebeğiniz için de önemlidir.

Yardım almaktan çekinmeyin. Hem bedenen hem de duygusal anlamda doğuma yakın son günlerde sıkıntılarınız olabilir, yaşamınızı olumsuz etkilemesine izin vermemeye çalışmalısınız. Siz üstesinden gelemiyorsanız mutlaka destek alın.Bilinçaltı akıl zarar göreceğine inandığı şeyden sizi korumaya çalışır. Korkuyorum şeklinde ifade bulan bilinçaltı kalıplar korumaya yönelik fiziksel değişimlere neden olur. Fizik bedendeki değişimler bedeni gerer. Stres olarak ifade edilen bu gerginlikler,enerji bedende de blokajlara yol açar. Bedenin enerji akışı bozulduğunda stres daha da artar, doğum korkularınızı daha da abartılı yaşarsınız. Hatta korkuların kontrolünde kalıp bilinçli akıl hükmünü kaybeder.
Bu kısır döngüye girmemek, doğum korkularınızdan özgürleşmek için korkularınıza kulak verin, onları yok saymayın.Yok saymak bastırmak yok etmeye yetmez.
Doğrusu doğum korkularınıza kulak vermek.Yok saymadan kabul ettiğiniz korkularla istikrarlı bir şekilde çalışarak
kurtulabilirsiniz,korkularınızdan özgürleşebilirsiniz.
Doğum korkularınızdan özgürleşin

Özgürleşme yolculuğunda yapılması gerekenler
1 – Doğru bilgiye ulaşın. İnsan bilmediğinden değil yanlış bildiğinden korkar.
2 – Korku çemberinizi fark edin kabul edin.
3 –Doğum korkunuzun kaynağı her neyse (işime geri dönebilecek miyim?
korkusu bile olsa….)yok saymayın.
4 – Unutmayın! Doğum yaklaştıkça daralan çember fizyolojik süreci olumsuz etkiler.
5 – O halde çemberi en zayıf yerinden kırın.
6 – Çemberi kırma malzemelerimiz (E.F.T,oto-hipnoz,dua)
7 – Malzemeleri kullanmak için profesyonel yardım alın.
8 – Kırılan çemberden çıkıp özgürce solumanın tadını çıkarın.
9 – İhtiyacınız olmayan doğum korkularından özgürleşin
10 – Özgürce alınan her nefes, işte hayatın gerçek tadı.
 
Geri
Üst