Hamsi ditmeli pilav

_BaLıM_

Yeni Üye
Üye
Hamsi ditmeli pilav
Lezzetli bir pilav melişlerim :)

Malzemeler

1 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
3 su bardağı brokoli
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Hamsilerin kafalarını koparıp kılçıklarını ayırın.yıkayıp tuzlayın.Tavaya bir kaşık margarin ve sıvıyağı koyun hamsileri içine atıp iki taraflı kızartın.Brokoliyi kaynayan suda 5 dk haşlayın.Pirinci ılık tuzlu suda 30 dk bekletip süzün.Soğanları tavla zarı formunda doğrayın 1 kaşık margarinle pembeleşene kadar kavurun.Pirinçleri ilave edip 10 dk karıştırarak kavurun.İçine 1 kesmeşeker ,karabiber,tuz ,brokoliyi koyun.Hamsileride ilave ettikten sonra karıştırın.2 bardak sıcak suyla birlikte kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Pilavı havalandırıp 10 dk beklettikten sonra servis yapın
 
Geri
Üst