Hangi baharat hangi yemekler içerisinde kullanılır, aşağıdaki yazımız ile birlitke size sunuyoruz.
Hangi Baharat Hangi Yemeğe Kullanılır
Kırmızı et yemekleri ile hangi baharatlar kullanılmalı? Etin tadını bastırmayacak, aksine ortaya çıkaracak baharatlar hangileri? Karışımlar mı kullanılmalı, yoksa tek bir baharat yeterli olur mu? Tavukla en iyi giden baharat köri mi? Hangi baharatlar tavuğun tadını ortaya çıkarır? Ne tür karışımlar kullanabiliriz? Balığa yakışan baharatlar hangileri? Hangi bitki yaprakları ile daha lezzetli bir balık yemeği yaparız
Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor.
İşte sizlere hangi yiyeceklerde hangi baharatları kullanmanın uygun olduğunun bilgisini veren bir rehber:
Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye.
Tavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun.
Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil,
Karaciğer: Fesleğen, soğan.
Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun.
Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik.
Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, küçük Hindistan cevizi.
Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran.
Mantar: Tarhun, kekik.
Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik.
Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç.
Sebzeler: Kekik.
Soğan: Fesleğen, kekik.
Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı.
Bahçe bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun.
Süt danası: Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik.
Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak.
Yumurta: Kekik, tarhun.
Ispanak: Kekik, küçük Hindistan cevizi,biberiye