Hangi Bitki Çayı Nasıl Hazırlanmalı Buyrun Öğrenelim

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Hangi Bitki Çayı Nasıl Hazırlanmalı Buyrun Öğrenelim
bitki çayı nasıl hazırlanır, bitki çayı hazırlama, bitki çayları


Sevgili melekler, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ne yazıkki hastalıklar da çoğalmaya başladı. Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi bulaşıcı hastalıklara yakalanmamak için hijyene dikkat etmeli, fazla kalabalık ortamlarda bulunmaktan kaçınılmalıdır. Bunun yanında her zaman olduğu gibi bitkilerden de fayda sağlanabilir. Özellikle gribal durumlarda içebileceğimiz bitki çayları vücut direncimizi arttıracaktır. Peki bitki çayları doğru bir şekilde nasıl hazırlanır?


bitki-çayı-1.jpg



Bitki çaylarının bazıları demleme olarak yapıldığı gibi, bazılarının da kaynatılarak tüketilmesi gerekiyor. Bitki çaylarının kullanımında şu noktalara dikkat çekiyor:

• Bitkilerin kök, kabuk, odun gibi sert kısımları genel olarak kaynatma şeklinde hazırlanmalı. Kaynatma süresi bazı özel koşullar haricinde 30 dakikadır.


• Bitkilerin yaprak, çiçek gibi yumuşak dokulu organları demlenerek hazırlanmalı. Özellikle uçucu ve ısıya hassas bileşenler içeren bitki kısımları için dikkatle uygulanmalı. Bitki kısmı ağzı kapalı bir çaydanlık içerisine konulmalı ve üzerine taze kaynatılmış yumuşak su ilave edilmeli. Süre istenen etkinin ve lezzet derecesine göre 5 ile 20 dakika arasında değişebilir.


• Bitkinin etkili bileşenlerinin sıcak su içerisinde dayanıklı olması, yani bozularak etkisiz hale dönüşmemesi gerekir.


• Taze bitkilerden hazırlanan çay istenen etkiyi göstermeyebilir.


• Bitki çayını tedavi amaçlı kullanıyorsa, şeker ilavesi tavsiye edilmez.


• Bitki çayları taze hazırlanarak tüketilmeli.


• Bitki çaylarının etkili olabilmesi için uygulama zamanı da son derece önemli.


Tedavi Amaçlı Bitki Çayları Ne Zaman İçilmeli?


Genel olarak bitki çayları hafif etkili olduğundan öğün aralarında, yani yemeklerden 30 dakika önce veya 1-2 saat sonra mide boşken, içilmesi daha yüksek etki sağlayacaktır.
 
Geri
Üst