Hangi Düğünde Nasıl Giyinilmeli?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Hangi Düğünde Nasıl Giyinilmeli?
düğüne ne giyilir
düğüne giderken ne giysem

düğüne giderken



Sevgili melekler, artık eskiden olduğu gibi düğünler sadece düğün ya da otel salonlarında yapılmıyor. Teknede, plajda ya da kırda, alternatifler çoğaldıkça çoğalıyor. Buna bağlı olarak da balo salonunda yapılan bir düğünle plajda yapılan bir düğüne aynı kıyafetle gidilmesi düşünülemez. Farklı konseptli düğünlerde farklı giyinmek gerektiğinden sizlerle bu konuda bilgilendirici bir makaleyi paylaşmak istedik. Bu yaz düğüne gideceklere duyurulur :)


dugun-1bb.jpg




Tekne düğünlerinde ne giyilir?

-Teknede verilen düğün davetlerinde loş ışık ve yıldızların altında gelinler de bir yıldız gibi parlıyor. Şık bir biçimde taranmış saç parlak bir taçla süslenebilir. Saçlar kısaysa Audrey Hepburn tarzı uygulanabilir. Aksesuarlar da bu ışıltılı havayı tamamlayacak özellikle seçilebilir.
-Gelinlik modeli de salona ya da kır düğünlerine göre dar bir alan söz konusu olduğu için hareketi kısıtlayacak kabarıklıkta ya da çok uzun kuyruklu gelinliklerden kaçınmakta fayda var.
-Konuklar da tekne düğünlerinde fazla abartıya kaçmadan diledikleri modeli seçebilirler.
-Çok uzun ya da kabarık tuvaletler, aşırı iddialı stiller göze hoş gelmeyebilir. Bir de tekne düğününe davetlilerin yanına kıyafetini tamamlayan şal bolero ya da hırka bulundurması iyi olacaktır.



Plaj düğünleri ne giyilir?

-Olduğu gibi rahat hareket etmeyi sağlayacak tarzda olması gerekiyor. Deniz kenarında yapılan düğünlerde kıyafet seçimini etkileyen unsurların başında rüzgar geliyor.
-Hava ne kadar sıcak ve sakin olursa olsun, deniz kenarında rüzgar olasılığını her zaman hesaba katmak gerekir. Bu nedenle uçuşacak bol, kabarık etekli, bol işlemeli, abartılı gelinlikler değil vücut hatlarına uygun dar kesimler ve sade modeller daha uygun olacaktır. Günün trendy çizgilerini taşıyan tek omuz modeller seçilebilir. Ya da askılılar uygun olabilir. Uzun duvak yerine kısa bir duvak modeli seçmek de rahat hareket etmeyi sağlayacaktır. Abartısız ışıltılı bir makyaj da gelinin güzelliğine güzellik katacaktır. Saçları da kontrol altına almak zor olacağından dağınık bırakmayıp, güzel bir topuz, şık bir örgü modeli ya da bir atkuyruğu yapmak uygun seçimler olabilir. Saçlar havadaki nemi bir sünger gibi emeceği için özellikle kıvırcık saçları sabitleyen ürünler kullanmak gerekebilir.
-Saçlar düz ve sönükse krepe yaparak kabarttıktan sonra maşayla geniş bukleler yaparak hacimli saçlara kavuşmak mümkün. Farklı renk ve çeşitteki çiçeklerle hazırlanan neşeli ve romantik buketler de geline ve ortama ayrı bir ahenk katar. Konuklar için de mini ve aynı zamanda bol elbiseler iyi bir tercih olmayabilir. Dar bir elbise seçildiğinde boynun mini olması da risk olmaktan çıkar. Boyundan bağlı maksi elbiseler de uygun olacaktır. Kıyafeti tamamlayıcı renkli, canlı rahat ayakkabılar seçilebilir.



Balo salonunda yapılan düğünde ne giyilir?

-Şık bir otelin balo salonunda yapılan bir düğüne gidiliyorsa, gelin de konuklar da dilediği kadar iddialı seçimler yapabilir. Straplez, kabarık etekli, işlemeli, ipek tafta, uzun kuyruklu, uzun duvaklı gelinlikler, kabarık gösterişli topuzlar, canlı tonlardaki makyaj rahatlıkla gelin adaylarının tercihi olabilir.
-Sütyen yakalar, drapeler ile hareketlenen üstler gelinliğe ayrı bir hava katar. Swarovskilerle, kristal taşlarla, inci ya da cam boncuklarla bezenerek gösterişli bir güzellik sergileyen gelinliği tamamlayacak ince topuklu, bantlı ayakkabılar giyilebilir. Gelinlikle aynı kumaş, tafta veya ipekle sapları bağlanan el buketi, incilerle, kurdelelerle, swarovski taşlarla süslenebilir.
-Konuklar da pullar, payetler, danteller ile süslenmiş kısa elbiseler, uzun kabarık tuvaletler gibi gösterişli abiyeler giyilebilir. Koton ya da pamuklu kumaştan elbiseler bu konsepte uyum sağlamaz. Dağınık ya da rahat saçlar yerine gösterişli kıyafeti tamamlayacak gösterişli saç stilleri uygulanabilir. Makyajda ise elbisenin rengini göz önüne alarak, uygun bir makyaj yapılabilir. Örneğin elbise parlaksa, makyajda matlığı tercih etmek orantıyı sağlar. Ayakkabı ve çanta seçimi de özgürce yapılabilir. Çok şık, topuklu, ışıltılı, trendy çizgilerde elbiseye uygun istenen model ayakkabı kullanılabilir.



Nikah törenlerinde ne giyilir?

-Çiftler düğün töreni yerine sade bir nikah törenini tercih etmişse gelinlik, saç, makyaj ve ayakkabı seçimi de buna göre yapılır. Çok abartıya kaçmadan istenen bir model gelinlik seçilebilir. Tören kısa süreceği için topuklu ayakkabılar rahatlıkla giyilebilir. Makyajdaki doğal tonlar da masum güzelliği tamamlayacaktır. Saçlar ise gelinlik modeline göre topuz ya doğal bukleler yapılabilir.
-Eğer sade bir nikah törenine gidiliyorsa düz bir elbise, ipek bluzla kombinlenen şık bir pantolon da ideal olabilir. Önemli olan, şık, derli toplu ve özenli görünmektir. Aşırı mini, aşırı uzun kıyafet ve gösterişten kaçınmak gerekir. Saç ve makyajın da naturel olması daha iyi olacaktır. Düz fön ve uçuk tonlarda bir makyaj, heme romantik bir hava verir hem de ortamın ambiyansına çok uygun olur.
-Nikah sonrası bir kokteyl söz konusu ise gelinler yine nikahta olduğu gibi gelinlikte, saç ve makyajıda abartıya kaçmadan sade ama şık modelleri tercih edebilirler.



Kır düğününde neler giyilir?

-Mekan süslemesinden nikah masasına, kullanılan objelerden nikah şekerine kadar tüm detaylarında romantizm esintilerinin ağır bastığı kır düğünlerinde gelinler de davetliler de bu konsepte uygun seçimler yapmalı.
-Kır düğününü tercih edenlerin gelinlik modeli de romantik çizgiler taşıyor. İpek şifon, ipek organze ya da tül ağırlıklı, dantelin, çiçek motiflerinin kullanıldığı, sade bir şıklık sergileyen gelinlikler; yine çiçeklerle süslenen, dağınık toplanan saçlarla tamamlanmalı.
-Kır düğünlerinde, bir orkide ile süslenen, yana doğru hafif dalgalar verilen yarı toplu ya da açık saç modelleri çok moda. Pastel tonların kullanıldığı makyaj da doğallığı yansıtmalı.
-İnci takılarla da sade güzellik bütünlenebilir. Ayakkabı da tüm davet boyunca çimler üzerinde rahat etmeyi sağlayacak tarzda seçilmeli.
-Kır düğününde davetlilerin giyeceği elbisenin de öncelikle konforlu olması gerekiyor. Çünkü; uzun ve dar elbiseler, derin dekolteler, aşırı mini boylar, saten ve tafta kumaşlar ile rahat etmek mümkün olmayacaktır.
-Pembe tonlarda yapılan makyaj ve bukleler halinde özgür bırakılan saçlar hem kıyafetle bütünleşecek hem de doğayla uyumlu, güzel bir görüntü yaratacaktır. Gelin ayakkabıları ise pudra çiçekler, dantel, kurdele ve taşlar ile süslenmeli.
 
Geri
Üst