Hangi günlerde kolay hamile kalırım ?

Uzman SühaN

Administrator
Hangi günlerde kolay hamile kalırım ?
Bir kadının hamile kalması durumunda sadece altı gün vardır - yumurtlamaya giden beş gün ve yumurtlamadan 24 saat sonra. Bunun nedeni, spermin bir kadının vücudunda 5 güne kadar yaşayabilmesi ve ovumun sadece 12-24 saat sürmesidir. Hamile kalmanın anahtarı, yumurtladığınız dönemi bilmek. Yumurtlamanın tam zamanlamasını bulmak zor olabilir, çünkü her döngüde tam olarak aynı zamanda gerçekleşmez.Ovulasyonu daha kesin olarak tahmin etmek mümkün olsa da, zaman ve eğitim ve servikal sekresyonlar, bazal vücut ısısı ve döngü boyunca grafikleme gibi bilgilerin izlenmesi gereken zorlu bir süreçtir. Bazı kadınlar ayrıca yumurtlama tahmin kitlerini kullanmayı tercih edebilirler. Gerçek şu ki, bir kadın hamile kaldığında her döngüde sınırlı sayıda gün vardır , yumurtlamadan beş gün ve yumurtlamadan 24 saat sonra. Bu altı gün, bir kadının döngüsünün tek verimli günleridir ve spermin ömrünü (5 gün) ve yumurtanın ömrünü (24 saat) dikkate alınmalıdır.





yumurtlama.jpg







Yumurtlama


Yumurtlama, bir kadının yumurtalıktan çıkan bir yumurtanın salınmasıdır ve her ay çoğu kadın için ortaya çıkar. Serbest bırakılan yumurta döllenirse ve başarılı bir şekilde implante olursa, gebelikle sonuçlanır.




Ovulasyon ne zaman gerçekleşir ?


Yumurtlama tam olarak ne zaman? Bunu tahmin etmek zor olabilir, ancak yumurtlama tipik olarak bir sonraki dönemin başlamasından yaklaşık 12-16 gün önce ortaya çıkar. Kadınların çoğu, 26-32 günlük aralıklardaki döngülere sahiptir ve bu nedenle çoğu kadın için, ovülasyon, döngülerinin orta noktasında gerçekleşir. Bununla birlikte, yumurtlamanın kesin zamanlaması bir döngüden diğerine değişebilir.



Yumurtlama belirtileri


Bir sonraki dönemin başlamasından 12 ila 16 gün önce genellikle ovulasyon gerçekleşir (ortalama 14 gün). Bu, adet döngüsünüzün düzenli ve yaklaşık 28 gün olması durumunda, son döneminizin başlangıcından yaklaşık 12 ila 16 gün sonra yumurtlayabileceğiniz anlamına gelir.


Yumurtlama döneminde servikal mukus bol ve kaygan olur

Kadınların bir çoğunda yumurtlama döneminde kasık ağrıları gerçekleşir

Bir çok kadın, libidolarının yumurtladıkları dönemde arttığını belirtmektedir




Yumurtlama dönemini bilmek önemlimidir ?



Yumurtlamanın ne zaman gerçekleştiğini anlamak önemlidir; çünkü bu, gebe kalmanın ve hamileliğin önlenmesinde anahtar faktördür. Bir kadın yumurtladığı günlerde ve yumurtlamadan 24 saat sonra hamile kalabilir.



Yumurtlamadan iki gün önce cinsi münasebette bulunmak



Yumurtlamadan iki gün önce birlikteliği sağlamak gebe kalmak açısından iyi bir zamanlamadır. Hamile kalma ihtimaliniz vardır.


Yumurtlamadan üç ila dört gün önce cinsi münasebet


Yumurtlamadan üç ila dört gün önce ilişkiye girerek, yumurtlama gününde cinsel ilişkiye kıyasla daha fazla hamilelik şansınız olacaktır.



Yumurtlamadan beş gün önce cinsi münasebet


Verimli dönemin ilk günü de idealdir, ancak yumurtlamadan önceki dört güne göre daha az etkilidir.



Yumurtlama gününü bilmek önemlidir. Herhangi bir adet döngüsünde yumurtlama periyodu, döngünün uzunluğuna ve dönemlerinizin düzenine bağlıdır. Adet döngüsü 22 ila 36 gün arasında olabilir . 28 günlük bir adet döngüsü varsa, 14. günde yumurtlarsınız. Öte yandan, adet döngüsünüz 35 gün ise, döngünün 21. gününde yumurtlarsınız. Adet döneminiz aydan aya değişirse, verimli pencere de değişir.Bu nedenle, döngü boyunca her iki ila üç günde bir cinsel ilişkiye sahip olması tavsiye edilir. Yumurtlama günlerini beklemekten daha etkili olacaktır. Dahası, düzenli olarak cinsel ilişkiye girmek sperm kalitesini artıracaktır.



İdeal olarak, kadınların yılda 12 dönemi vardır. Bununla birlikte, bazıları daha az veya atlanan aylara sahip olabilir. Anormal kilo alımı veya kaybı, stres, egzersizler, tiroid bozukluğu, PKOS (polikistik over sendromu) ve yumurtalık disfonksiyonu, dönemlerinizi kesintiye uğratabilir.Dönemleriniz ne kadar düzensiz olursa, ovülasyonu tahmin etmek zorlaşacaktır. Adet dönemleriniz sürekli olarak düzensiz ise mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünün.




Şüphesiz bildiğiniz gibi, hamile kalmak için, erkek partnerin sperminin kadın partnerden bir yumurta ile karşılanması gerekir, böylece döllenme gerçekleşebilir ve yeni bir hayat başlayabilir. Erkekler sürekli olarak sperm üretirken kadınlar her adet döngüsünde sadece bir yumurta üretirler. Bu, yumurtanın ayda sadece bir kez veya bir süre ile bir sonraki dönem arasında serbest bırakıldığı anlamına gelir. Yumurtalıklarınız bir yumurtayı serbest bırakma süreci, yumurtlama olarak bilinir ve şaşırtıcı bir şekilde, hamile kalmaya çalışırken fazla odaklanan olay budur. Yumurta yumurtlamada serbest bırakıldıktan sonra, uzun süre kalmaz Aslında, sadece 12 - 24 saat yaşar. Eğer bu kısa zaman diliminde bir sperm tarafından döllenmezse, ölecek ve vücut tarafından tekrar emilip, bir sonraki adet döngüsüne kadar hamile kalma şansı kalmayacaktır.



Sperm rahimde 5 güne kadar hayatta kalabilir. Bir çok web sitesi, yumurtlamanın her zaman adet döngüsünün 14. gününde gerçekleştiğini belirtsede bazı kadınlar için ovülasyon kesinlikle bu dönemde meydana gelirken, muazzam farklılıklar olabilir. Ovulasyon tahmini kitleri, idrar veya tükürüğü test etmek için tasarlanmıştır. Bu kitler yumurtlama günlerinizi kolayca belirleyebilir. Gebe kalmak için, yumurtladığınız günlerde ve çevresinde ilerlemeniz gerekir. Yumurtlamadan iki ila üç gün önce ve yumurtlama günününüz en bereketli günlerinizdir. Ortalama adet döngüsü 28 gündür, ancak her kadın benzersizdir ve kadın döngülerinin yaklaşık % 50 si 7 gün veya daha fazla değişmektedir. Adet döngüsü uzunluk olarak değiştiği için, ovulasyonun zamanlaması da değişmektedir. Bu yüzden verimli günlerinizin ne zaman olduğunu bilmek zor olabilir.


Gebe kalmak isteyen bir kadına en önemli tavsiye vücudunu, özellikle de adet döngüsünü tanımaktır. Yani adet döneminin hangi tarihte başlayıp bittiğini, uzunluğunu kısalığını bilmek gerekir. Dönemler düzensiz olabilir yani döngü uzunlukları aydan aya farklılık gösterir.Düzensiz döngüleri olan kadınlarda yumurtlamayı tahmin etmek daha zordur, ancak genellikle bir sonraki dönemin başlangıcından 12 ila 16 gün önce gerçekleşir. Daha önce yumurtlama gününü kitlerle belirleyebileceğinizi belirtmiştik. Diğer bir yöntem bir kadının her gün yatağından çıkmadan sıcaklığını aldığı ve bunu en az üç adet döngüsü için bir grafik üzerinde çizdiği bazal vücut ısısı yöntemini içerir. Diğer bir yöntemde vajinadan gelen mukusun yani akıntının kıvamını ölçmektir. Bir kadının en verimli olduğu yumurtlamadan hemen önce, mukus miktarı artar ve aynı zamanda daha ince, daha açık ve daha kaygan hale gelir.


Hamile kalmak istiyorsanız yapmanız gereken ve dikkate almanız gerekenler vardır. Mesela fazla kilonuz varsa vermeye çalışın. Fazla vücut yağına sahip olmak , ovulasyonu engelleyebilecek fazla östrojen üretir . Obezite kısırlık yapabilir. İlişki esnasında spermin hareketini azaltabilen bazı su bazlı vajinal kayganlaştırıcı maddeler kullanmayın. Bu gebeliği engeller. Hamile kalmadan önce folik asit takviyesine başlayın. Sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Çeşitli sağlıklı besinler tüketmek, kadın vücudunu kalsiyum, protein ve demir gibi yeterli besin maddelerini sağlayarak gebelik için hazırlamaya yardımcı olabilir. Bu, çeşitli meyve ve sebzeleri, yağsız proteinleri, tam tahılları, süt ürünlerini ve sağlıklı yağ kaynaklarını tüketmek anlamına gelir. Yaşa bağlı doğurganlık düşüşlerinin farkında olun.Kadınlarda yaşlandıkça, yumurtalıklarındaki yaşla ilgili değişiklikler nedeniyle yumurtalarının miktar ve kalitesinde düşüşe neden olan doğurganlık azalır. Gelişmekte olan yaş ile, aynı zamanda , doğurganlık kaybına katkıda bulunabilecek rahim fibroidleri , endometriozis ve fallop tüplerinin tıkanması gibi bazı sağlık problemleri için de bir risk vardır . Sigara içmek hem kadınlarda hem de erkeklerde doğurganlık sorunlarına yol açabilir. Bu nednele sigara içiyorsanız bırakın.Stres yönetimi de önemlidir. Stres gebe kalmayı zorlaştırabilir.
 
merhaba ben size bir şey soracağım bizde bebek için çalışıyoruz. İlginç bir yöntem duydum ilişkiden sonra erkek kadının bacağını tutup kaldırıyormuş spermler daha hızlı rahimden geçsin diye böyle yapanlar varmı acaba
 
Evet bende böyle bir şey duymuştum ayakları yukarı tutmak dik pozisyonda hamile kalmayı kolaylaştırıyormuş. Bilimsel bir dayanağı yok ama yapılmasınında bir sakıncası yok. Yumurtlamaya bir kaç gün kala ve yumurtlama gününde ilişkide olmaya özen gösterin. İnsallah en kısa zamanda hamile kalırsınız.
 
hangi günlerde hamile kalınmaz
ne zaman hamile kalabilirim testi
ne zaman hamile kalınmaz hesaplama
adetin kaçıncı gününden sonra hamile kalınır
adetten kaç gün sonra hamile kalınır
adetten sonra ne zaman hamile kalınır
adetten kaç gün sonra hamile kalınır hesaplama
dinen hangi günler hamile kalınır
gebe, gebelik,hamile,hamilelik, gebe kalınacak günler,hamile kalınacak günler


Merhaba kızlar hamile kalmak istiyorsanız öncelikle düzenli olarak adet tarihlerinizi bir not defterine kaydedin. Adet dönemlerinizin uzunluğunu belirleyin. Daha sonra yumurtlama yapacağınız tarihi bulun. Yumurtlama gününde ve yumurtlamadan bir kaç gün önce ilişkiye girerseniz hamile kalırsınız. Adeti düzenli olanlarda yumurtlama gününü belirlemek zor bu nedenle işi hiç riske atmayın yumurtlama günü belirlemek için ezcaneden yumurtlama testlerinde alın. Bu testlerle doğruganlık günlerinizi çok kolay tespit edebilirsiniz.
 
merhaba adetime bir gün kala kan testi yaptırdım mide bulantısı dışında gebelik belirtim yok. test sonucunda 48.21 yazıyor hamilemiyim acaba
 
Merhaba, hcg değerine göre hamilesiniz. Yalnız tek değerle gebelik teşhisi yapılmaz. Durumunuz hakkında sağlıklı bilgi edinmek için hekime görünün.
 
merhaba 5 aylık evliyim korunmuyoruz bebek istiyoruz ama hamile kalamıyorum acaba kısırmıyım?
 
Kısırlık tanısı almanız için en az bir yıl korunmasız ilişki yaşamanız sonucunda bebek sahibi olmamanız gerekiyor. Kısırlık kadından erkekten yada her ikisinden birden kaynaklanabilir. Yumurtlama dönemlerinizi takip edin . Yumurtlama gününde ve yumurtlamadan bir kaç gün önce birlikteliğe özen gösterin. Bir yıl içinde gebelik edilmezse bir kadın doğum uzmanına görünün.
 
Geri
Üst