harika kahvaltı mönüsü fikirleri

makber

Yeni Üye
Üye
harika kahvaltı mönüsü fikirleri
kahvaltı için yardım!!!

kahvalti tarifleri kahvaltı tarifleri kahvaltılık soslar kahvaltı sofrası kahvalti sofrasi
arkadaşlar; hergün aynı kahvaltıyı hazırlamaktan bıkkınlık geldi.ne kadar değişik olsada illa başa dönüyorum ve bundan çok sıkıldım.bildiğiniz ve uyguladığınız kahvaltı tarifleri varsa burada paylaşıp bana yardımcı olursanız çok sevinirim...
 
ben başlayayım canım ben hergun farklı yaparım genelde mesela gunlere bölersek pazartesi kuymak ve yanında kahvaltılık ne gerekiosa haşlanmış yumurta vs salı kızartma yaparım hamurum olur dondurucuda mayalı onu çıkarır kızartırım biraz yanına gene kahvaltılıklar . çarşamda krep yaparım hem sarmasını peynirli hem sadesi .perşembe menemen yaparım cuma sadviç yada tost yaparım yanında bol yeşillik bu arada kahvaltımda yeşilliklerim olacak murtlaka . cumartesi patetesi küğp küp doğrarım kızartırım kenara alırım sonrada salçayı kavururum biraz domates kavururm varsa az yeşil biber yoksa önemli değil patatesi koyar bi karıştırırı tuzunu ayarlşar baharatını atar 2 yumurta kırarım üstüne : pazar gunude eşim evde o ne isterse o olur:D genelde demin anlattığım patates ve kuymaktan ister:D
 
Özel konuklarınız için ve hafta sonları ailenize sürpriz yapıp keyifli kahvaltılar yapmak için tek düze kahvaltı hazırlamaktan usandıysanız işte size harika kahvaltı mönüsü fikirleri !


Bir kahvaltı masasında ne olmalı, çayın eşiliğinde kahvaltı masasında neler bulunmalı ve lezzetli bir kahvaltı yapmak için masaya neler koymalıyız ?
Zeytin, peynir, reçel, bal-tereyağ, çokokrem, yumurta ve salata dışında kahvaltı masasında özel olarak :

Menemen,
Peynirli ya da patatesli gözleme,
Sıcacık ev yapımı poğaçalar,
Kıyamalı ya da peynirli kolay fırında tepsi börekleri,
Ekmek üstü çemen,
Fırında pişmiş hafif ama lezzetli sigara börekleri,
Baharatlı biberli naneli ve hafif sulandırılmış ekmek üstü salça soslar,
Zeytinğaına kekik-pul biber katarak hazırlanmış kahvaltı sosları,
Biber, kabak, patlıcan ya da patates kızartmaları, bunların üzerine sarmısaklı domates sosu hazırlayıp dökebilirsiniz. Çok lezzetli bir kahvaltı yemeği oluyor.
Bakın bu fotoğraf size fikir verebilecek :

m94ntl-6142.jpg





 
Benim kahvaltımın olmazsa olmazı yeşillik ve közlenmiş biberdir. Öyle kızartma yemeyi falan sevmiyorum ağır oluyor.Kahvaltıda yeşil zeytin salatasını , patatesli yumurta salatısını çok seviyorum. Her sabah kahvaltımda peynir , yeşl ve siyah zeytin, kaymak,bal,tereyağı, reçel çeşitleri ,domates,salatalık ve yumurta mutlaka olur.
 
Geri
Üst