Haydi Portakal Reçeli Yapalım !

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Haydi Portakal Reçeli Yapalım !
Bu konu; portakal reçeli yapımı hakkında bilgiler vermektedir.


Sevgili melekler, hazır nmandalina ve portakallara kavuşmuş, tüm soğukluğuyla kış mevsimini yaşamaya başlıyorken gelin hep beraber mis gibi kokusuyla portakal reçeli yapalım :) Yazdan kalma vişne, kayısı reçelleri, erik marmelatlarını tamamen tüketmeden yapacağımız portakal reçeliyle hem hşça vakit geçireceğiz hem de ailemize mis gibi ev yapımı portakal reçeli yedireceğiz :)


portakal_receli-1ba.jpg




Malzemeler

-3 adet iri portakal
-3 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon
-Bir fiske tuz



Yapılışı

Portakalın kabuklarını ince ince rendeleyin .Beyaz kısmını almayın(Rendelediğiniz kısmı atmayın,portakal şekerlemesi yapın)Portakalları bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar sıcak su koyunOcağa koyup 5 dakika kadar kaynatın.Ocaktan alıp suyunu süzün.Portakalları soğuk suya tutun.Portakalları küçük lokmalar halinde doğrayın.Diğer tarafta tencereye limon suyuşeker ve suyu alıp kaynamaya bırakın.Koyu bir şurup olana kadar kaynatın.Portakalları içine atıp hafifçe karıştırın.Kaynarken üzerine çıkan kefini alıp atın.iri gözler oluşmaya başlayınca altını kapatıp,sıcakken kavanoza yerleştirin.
 
Geri
Üst