Hayırlı Cumalar sözleri hayırlı cumalar mesajları ve dilekleriniz

Cevap: Hayırlı Cumalar

glit491c4346c59720.74442589.gif

Tüm meleklerin cuması hayırlı olsun...
 
Cevap: Hayırlı Cumalar

hayırlı cumalar.bu mübarek günde rabbe edilen dualar kabul olsun inşallah .AMİİİİNN
 
Cuma günü tevbesi kabul olundu: Yasaklanmış meyveyi yediği için dünyaya sürgün olarak gönderilen Hz. Adem, sürekli ağladı ve cuma günü icâbet saatinde tevbesi kabul olundu. Hz. Âdem cuma günü öldü: Bin yıl kadar bu dünyanın kahrını çeken ve cennet özlemi ile yanan Hz. Âdem, cuma günü âhiret âlemine göçerken ardından kırk bini aşkın evlât ve torunlar bıraktı.

Cuma günü kıyâmet kopacak: Ölüm ve kıyâmet sözcükleri kulaklarımıza pek hoş gelmese de gerçekte ikisi de mü’minler için İlâhi bir lütuftur. Çünkü ölüm yaşlılıktan, hastalıktan bunalan ve toplumdan dışlanan insanları dünya zindanından kurtarıp Berzah âlemine kavuşturur. Kıyâmet olayı da Berzah âlemindeki mü’minleri öz vatanları olan cennete ve Cemâlullah’a kavuşturur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Hayırlı Cumalar


Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
Cuma günü ya da cuma gecesi ölen müslümanı, Allah kabir fitnesinden korur.(Tirmizî)

Cuma günü ya da cuma gecesi (perşembeyi cumaya bağlayan gece) ölen ve cuma günü kabre gömülen müslüman, kabir fitnesinden yani Münker ve Nekîr meleklerinin aşırı sorgulamasından ve kabir azabından korunur. Cuma günü ya da cuma gecesi ölen müslümanlar, bazı imtiyazlara ve mânevî avantajlara kavuştukları gibi, cuma günü ve cuma gecelerini ibâdetle geçiren ve hayırlar yapan müslümanlar da kuşkusuz daha fazla imtiyazlara ve daha fazla mânevî avantajlara (sevaplara) kavuşurlar.


birdamla4ou7.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Hayırlı Cumalar

Bu nedenle perşembe günü güneşin batışı (akşam ezanı) ile başlayan cuma gecelerini ve tanyerinin ağarması (imsak vakti) ile başlayan mübarek cuma günlerini değerlendirmeye özen gösterelim.


Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
Onda (Cuma gününde) bir an vardır ki eğer bir müslüman namaz kılarken (ibâdet ederken) o vakte rastlar ve Allah’tan bir şey isterse onun dileğini kuşkusuz verir.(Buhârî – Müslim)

Cuma gününde bir zaman birimi vardır, ona icâbet saati (duaların kabul edildiği vakit) denir.

Hz. Âdem’in tevbesi cuma günü icâbet saatinde kabul edildiği gibi icâbet saatinde tevbe edenlerin tevbeleri, dua edenlerin duaları ve ibâdet edenlerin ibâdetleri kabul edilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hastası olanlar, gönlü daralanlar, işi bozulanlar, borcu olanlar, eşinden şikâyeti olanlar ve evinde huzuru olmayanlar, cuma günü icâbet saatinde dua edip salâvât getirsinler ve Allah’a yalvarsınlar.

Peki, icâbet saati ne zaman?
İcâbet saatinin cuma gününün hangi vaktinde olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir hadis-i şerîfinde şöyle buyuruyor:
O (icâbet saati) imamın minbere oturduğu andan, namazın kılındığı vakte kadardır(Müslim)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst