HCG değeri kaç olursa hamilelik anlaşılır ?

Merhaba,

İdrardan yapılan gebelik testlerinin hata verme olasılığı var. Yalnız HCG yani kanda gebelik testlerinin yanılma payı yoktur. Beklenen mensiniz de en az 3 günlük gecikme söz konusu olursa HCG testi yaptırın net sonucu alırsınız.
 
kafam çok karışık lütfen yardım edin adetim 3 geçti normalde adetim 8 gün sürüyor budefa 2 gün sürdü test yaptım negatif kana baktırdım oda 0.20 doktor bekleyelim dedi sizce durum nedir.
 
Merhaba,

Doktorunuz neyi bekliyor anlayamadım ? Kafanız karışmasın. Mensiniz gerçekleşmiş +mensin 2-3 gün sürmesi olağan bir durum .+ Değeriniz gebelik lehine değil boş yere ümitlenmeyin.
 
Mrb beyza hanim ben 1 hafta once kan testi yaptirdm sonucu hcg 0,130 referans araligi 5,00 cikti doktorum hamile oldugumu soyledi. Gecen gun tesadufen ayni ortamda bulundugum bir doktora sonucu gosterdm oda bu sonucta gebelik yok dedi kafam karisti tekrar kan testi yaptirmali miym bu sonuca gore gebelik var midir ?
 
iyi akşamlar adetime 1 gün kala test yaptım 12.9 çıktı aşırı mide bulantısı var hamile olabilirmiyim ?
 
Merhaba, gebelik testi sonucunuz görünürde gebelik lehine .Yalnız her pozitif görülen hcg değeri gebelik olmayabiliyor.Bu yüzden durumun teyidi için hekim kontrolünde olun.
 
Kan testleri, kan dolaşımındaki minik HCG miktarını ölçebilir. Birçok doktor, kadınların kan testine tabi tutulmasını tercih eder, çünkü bu tür testler vücuttaki belirli HCG düzeylerini ölçebilir. Bu bilgi bir gebelik ilerlemesini izlemek ve bir gebelikte ortaya çıkabilecek sorunları izlemek için kullanılır. Laboratuvar kan gebelik testleri, özellikle erken gebelik tespitinde, ev içi idrar testlerinden daha doğrudur. Test, bir kadından küçük bir kan örneği alınarak yapılır. Birçok gebe kan gebelik testi için kan örneği verilirken acı çekmez. beta-hCG testi kandaki hCG varlığını veya yokluğunu onaylar. Bu test sadece bir kadının hamile olup olmadığını teyit eder.HCG düzeyleri gebeliğin ilk üç ayında hızla artar ve kademeli olarak düşer. Saptanan Beta-HCG miktarı gebelik evresine işaret eder.
 
Geri
Üst