Hcg değerini artırmak mümkünmü ? Hcg nasıl artar ? Normal Hcg değerleri

Uzman SühaN

Uzman SühaN

Administrator
Yönetici
İnsan koryonik gonadotropin (HCG) implantasyondan hemen sonra plasenta tarafından üretilen gebelik hormonudur. İmplantasyon, ovülasyondan altı ila oniki gün sonra veya cevapsız bir dönemden beş gün önce gerçekleşir. İmplantasyondan sonra hormon kan dolaşımına girer. İmplantasyon dan üç ila dört gün sonra kanda iki ila üç gün içinde, idrarda ortaya çıkar. Hcg testi kandaki hormonun tam miktarını tespit eder. Test cevapsız bir dönem yani adet gecikmesinde pozitif sonuç verir.




hcg-nasil-artar-jpg.82902 Hcg değerini artırmak mümkünmü ? Hcg nasıl artar ? Normal Hcg değerleri Melekler Mekanı Forum




Her HCG Değeri Gebelik Lehine Değildir !





Erken Gebelikte HCG Artışı:



Döllenmiş yumurta uterus duvarına bağlandığında, HCG seviyeleri hızla yükselir. Seviyeler birinci trimester boyunca artar ve döllenmeden yaklaşık 60 ila 80 gün sonra zirveye ulaşır . Bu durumda , boğaz ağrısı, düzensiz lekelenme, kusma veya pelvik ağrı gibi erken gebelik semptomları yaşarsanız, tanı için bir gebelikte kan testi yapmanız gerekecektir. Bir kadın gebe kaldığında plasenta HCG adlı bir hormon üretmeye başlar. Gebelikte HCG veya insan koryonik gonadotropin, hem idrarda hem de kan temelli gebelik testlerinde pozitif sonuç verir. Embriyo büyüdükçe plasenta büyür ve gebelikte HCG insan koryonik gonadotropin miktarı artar ve yaklaşık 2-3 günde iki katına çıkar.


HCG değeri kaç olursa hamilelik anlaşılır ?




Normal HCG


HCG, gebeliğin erken saatlerinde her 48 ila 72 saatte iki katına çıkar . Hcg hormonunun sağlıklı bir şekilde artması normal gebelik gelişimi anlamına gelir. İdrar testleri idrar HCG yi nitel olarak ölçer. Test sonucu negatif yada pozitif olarak belirir.İlk cevapsız dönem den 3 gün sonra bu gebelik tetsinin doğruluk payı %95 tir. Normal gebeliklerin yaklaşık% 85 inde HCG insan koryonik gonadotropin seviyesi her 48-72 saatte ikiye katlanmaktadır. Hcg düzeyleri düzenli olarak izlenmelidir. Anormal değerler sağlıksız gebeliğe işaret edebilir. Düşük değerler geç döllenmeye bağlı olabilir. HCG düzeyleri daha sonra 12. haftadan 16. haftaya hafifçe azalır ve bundan sonra seviyeler hamileliğin sonuna kadar sabit kalır . 5 mIU / cc den düşük bir HCG genellikle negatiftir. 8 ve üstü değerler gebelik olarak kabul edilir.




Gebelik haftası Normal Hgg Düzeyleri



3 hafta 5-50 mlU / ml


4 hafta 4-426 mIU / ml


5 hafta 19-7,340 mlU / ml


6 hafta 1,080-56,500 mlU / ml


7-8 hafta 7,650-229,000 mIU / ml


9-12 hafta 25.700-288.000 mIU / ml


13-16 hafta 13.300-254.000 mIU / ml


17-24 hafta 4,060-165,400 mIU / ml


25-40 hafta 3.640-117.000 mIU / ml



gebelikte-hcg-jpg.82903 Hcg değerini artırmak mümkünmü ? Hcg nasıl artar ? Normal Hcg değerleri Melekler Mekanı Forum








HCG Gebelik Testi Nedir?


HCG gebelik testi, hamile olup olmadığınızı belirlemenize yardımcı olur. Kanda HCG görülürse hamilensiniz. İlerleyen gebelik haftalarında HCG seviyeleri dalgalanacak ve normal seviyede olacaktır.



Düşük hcg seviyeleri


HCG düzeylerinin düşmesi gebeliğin sağlıksız olduğunu göstermektedir. Genellikle kimyasal hamilelik veya düşükler gibi başarısız gebeliklerle ilişkilendirilir. Yavaş yükselme olan HCG seviyeleri düşük veya ektopik gebeliklerle bağlantılıdır. 48 saat içinde% 21 den% 35 e daha yavaş olan HCG düzeylerinde bir düşüş anormaldir ve ektopik gebeliklerle ilişkilidir.



İkiz Gebelikte HCG Seviyeleri



İkiz gebelik HCG değerlerinden saptanamaz. İkizler durumunda HCG seviyeleri daha hızlı yükselir, ancak bununla ilgili çok fazla bilimsel veri yoktur.



Hcg düzeyleri artırılabilirmi ?


HCG düzeylerinizi güvenle ve emin adımlarla artırabileceğiniz hiçbir bilimsel ve tıbbi yol yoktur.



HCG Hakkında Bazı Gerçekler


Kız bebeğe hamile olanlarda HCG seviyeleri erkek bebekten daha yüksektir. Kanınızdaki HCG miktarı hamileliğiniz ve bebeğinizin sağlığı hakkında bazı bilgiler verebilir. Erken düşük veya ektopik hamileliğin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

İnsan koryonik gonadotropin (HCG), implantasyon gerçekleştikten sonra bir embriyo ile üretilir. Sağlıklı bir gebelikte embriyo rahimde implante olur ve gelişmekte olan plasenta HCG düzeylerinin yükselmesine neden olur. Gebelikten bir ila iki hafta sonra , HCG düzeyleri, evde yapılan bir gebelik testinde olumlu bir sonuç verecek kadar yüksek olacaktır.Bu hormon gebe olmayan bir kadının vücudunda yüksek miktarda bulunmaz. Gebe olmayan kadınlarda HCG nin uygun seviyeleri 5 mIU / ml den düşüktür.


Tüm gebeliklerin farklı olduğunu unutmamak önemlidir. Bazı kadınlar hamilelik boyunca düşük HCG düzeyleri gösterebilirken bazıları çok yüksek seviyelere sahip olabilir ve ancak her ikisi de sağlıklı bebek sahibi olabilir. Bu nedenle kendi başınıza hcg değerlerinizi yorumlamayın. Mutlaka hekim kontrolünde olun. Gebeliğinizin seyri hakkın da bilgi edinmek için hekim kontrolü önemlidir. Gebelikte hcg düzeyleri başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.
 
1

123698

Forum Okuru
selam hcg değerim adete 3 gün kala 12 gecikme sonrası 20 3 gün sonra 10 2 gün sonra 6 hcg değeirm neden düştü ?
 
Uzman SühaN

Uzman SühaN

Administrator
Yönetici
Merhaba, hcg değerinizin düşmesi sağlıksız gebelik geçirdiğinizi gösteriyor. Muhtemelen kimyasal gebelik geçirmişsiniz . Bir kadın doğum uzmanına görünerek durumunuz hakkında net bilgi edinebilirsiniz.
 
E

elisssa

Forum Okuru
adet gecikmesi sonrası hcg değerim 38 çıktı sizce hamilemiyim?
 
Uzman SühaN

Uzman SühaN

Administrator
Yönetici
Merhaba, hcg değeriniz hamilelik lehine görünüyor tabi tek değerle gebelik teşhisi yapılmaz. Hekim kontrolünde olun. Hcg testini belli aralıklarla tekrar yapı yapmanız istenecek ve değerler izlenecektir.
 
M

mimozamçiceği.

Forum Okuru
kızlar selam benim moralim çok bozuk hcg değerlerim düşüyor nasıl artırabilirim ilk değer 90 sonraki 67 en son 40 çıktı böyle olan varmı
 
Uzman SühaN

Uzman SühaN

Administrator
Yönetici
Merhaba, hcg gebelikte olan hormondur maalesef artırmanın yolu yoktur. Hcg değerinin düşmesi sağlıksız gebeliğe işaret etmektedir. Hcg değerlerini siz kafanıza göre yorumlamayın hekim kontrolün de olun.
 
Z

züleyhaesn

Forum Okuru
son adet tarihim 7 şubat dün hcg yaptım 0.1 çıktı henüz adet olmadım sizce hamilemiyim
 
Uzman SühaN

Uzman SühaN

Administrator
Yönetici
Hcg değeriniz gebelik lehine değil. Bir kaç gün içinde mensiniz gerçekleşmez ise bir kadın doğum uzmanına görünüp muayene olun. Bir çok koşul adet gecikmesine neden olabilir.
 
F

Fatma25

Forum Okuru
6 Mart ta test yaptırdım beta hcg küçük 2.0 çıktı adetimi 11 Mart ta olacağım sizce hamilemiyim aile gelinim gebelik yok dedi
 
Uzman SühaN

Uzman SühaN

Administrator
Yönetici
Hcg değeriniz gebelik lehine değil. Yalnız adet gecikmesi olmadan erken yapmışsınız testi. Adetiniz de gecikme söz konusu olursa testi tekrar yapın.
 
Z

Zeynepmelik

Forum Okuru
Merhaba 4 buçuk aylık evliyim adetim hep düzenliydi geçen ay 5 gün gecikme oldu ve adet oldum bu ay akintim çok fazla ve günlerdir sol kasik ağrısı yaşıyorum dün gece acile gittik kan değerim 1.20 cıktı bugün idrar testi yaptım negatif cıktı 6 gün gecikti adetim ve 1 haftadır çok fazla akintim var gebelik siz konusu olabilirmi acaba
 
Uzman SühaN

Uzman SühaN

Administrator
Yönetici
Merhaba, hcg değeriniz gebelik lehine değil. Yani gebe değilsiniz. Bir kadın doğum uzmanına görünüp muayene olun. Muayene ve hormon tetkitleri ile adet gecikmenizin nedenini öğrenebilirsiniz.
 
B

bmlkeerhnn

Forum Okuru
adete 1 gün kala hcg 9 3 gün geçtikten sonra 24 değerler normalmi
 
Uzman SühaN

Uzman SühaN

Administrator
Yönetici
bmlkeerhnn' Alıntı:
adete 1 gün kala hcg 9 3 gün geçtikten sonra 24 değerler normalmi
Değerler normal görünüyor fakat hekim kontrolünde olmanızı öneriyoruz. En sağlıklı bilgiyi gözlem ve muayenesi ile hekim verebilir.
 
M

meryem ilk

Forum Okuru
hcg değerim 60 çıktı son adet tarihim14 şubat kaç haftalık hamileyim
 
Uzman SühaN

Uzman SühaN

Administrator
Yönetici
Merhaba, verdiğiniz bilgilere göre 4 hafta 2 günlük gebesiniz. Gebeliğinizin ilerleyişi hakkında bilgi edinmek için hekim kontrolünde olunuz.
 
B

Belkissss

Forum Okuru
Mrb pkos hastasiyim sat 12 ocak 19 martta hcg 63 cikti 22 martta tekrar yaptirdim 218 cikti cuma gunu dr randevusu var kese gozukur mu ve kac haftalik oldugunu nasil bilebilirim tekrar kan testine gerek var mi? Tesekkurler.
 
Uzman SühaN

Uzman SühaN

Administrator
Yönetici
Belkissss' Alıntı:
Mrb pkos hastasiyim sat 12 ocak 19 martta hcg 63 cikti 22 martta tekrar yaptirdim 218 cikti cuma gunu dr randevusu var kese gozukur mu ve kac haftalik oldugunu nasil bilebilirim tekrar kan testine gerek var mi? Tesekkurler.
Merhaba, son adet tarihine göre 10 haftalık gebesiniz. Fakat hcg değeriniz 10 haftalık gebeliğe göre düşük. Gebelik haftasını hekiminiz, son adet tarihi, hcg değeri ve usg nin birlikte değerlendirilmesi ile belirleyebilir. Hekiminiz sizi bir daha ki kontrolünüzde bilgilendirecektir.
 
H

Hatime

Forum Okuru
Merhaba benim değerler HCG değeri 688.75 çıktı sizce kaç haftalık hamileyim
 
SadmiN

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Hatime' Alıntı:
Merhaba benim değerler HCG değeri 688.75 çıktı sizce kaç haftalık hamileyim
Selamlar Hatime, ortalama 5 haftalık görünüyorsunuz. Allah, sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin, size ve sizin durumunuzda olan annelere. Bu arada Bu değerlerin tablosuna bhcg tablosu konusundan bakabilirsiniz.
 

Benzer Konular


Üst