Hcg değerini artırmak mümkünmü ? Hcg nasıl artar ? Normal Hcg değerleri

Merhaba benim değerler HCG değeri 688.75 çıktı sizce kaç haftalık hamileyim

Selamlar Hatime, ortalama 5 haftalık görünüyorsunuz. Allah, sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin, size ve sizin durumunuzda olan annelere. Bu arada Bu değerlerin tablosuna bhcg tablosu konusundan bakabilirsiniz.
 
merhaba 6 aylık evliyim hcg adetim geçti hastaneye ittim kan testi yaptım önce 99 çıktı 2 gün sonra 44 bugünde gidicem durum nedir
 
Merhaba, hcg değerinizde ki düşüş sağlıksız gebeliğe işaret ediyor.Bu durumda bir kadın doğum uzmanına görünmenizde fayda var. Hcg nin tekrarı ve muayene gerekebilir.
 
İnsan koryonik gonadotropin (HCG) implantasyondan hemen sonra plasenta tarafından üretilen gebelik hormonudur. İmplantasyon, ovülasyondan altı ila oniki gün sonra veya cevapsız bir dönemden beş gün önce gerçekleşir. İmplantasyondan sonra hormon kan dolaşımına girer. İmplantasyon dan üç ila dört gün sonra kanda iki ila üç gün içinde, idrarda ortaya çıkar. Hcg testi kandaki hormonun tam miktarını tespit eder. Test cevapsız bir dönem yani adet gecikmesinde pozitif sonuç verir.




Ekli dosyayı görüntüle 82902



Her HCG Değeri Gebelik Lehine Değildir !





Erken Gebelikte HCG Artışı:



Döllenmiş yumurta uterus duvarına bağlandığında, HCG seviyeleri hızla yükselir. Seviyeler birinci trimester boyunca artar ve döllenmeden yaklaşık 60 ila 80 gün sonra zirveye ulaşır . Bu durumda , boğaz ağrısı, düzensiz lekelenme, kusma veya pelvik ağrı gibi erken gebelik semptomları yaşarsanız, tanı için bir gebelikte kan testi yapmanız gerekecektir. Bir kadın gebe kaldığında plasenta HCG adlı bir hormon üretmeye başlar. Gebelikte HCG veya insan koryonik gonadotropin, hem idrarda hem de kan temelli gebelik testlerinde pozitif sonuç verir. Embriyo büyüdükçe plasenta büyür ve gebelikte HCG insan koryonik gonadotropin miktarı artar ve yaklaşık 2-3 günde iki katına çıkar.


HCG değeri kaç olursa hamilelik anlaşılır ?




Normal HCG


HCG, gebeliğin erken saatlerinde her 48 ila 72 saatte iki katına çıkar . Hcg hormonunun sağlıklı bir şekilde artması normal gebelik gelişimi anlamına gelir. İdrar testleri idrar HCG yi nitel olarak ölçer. Test sonucu negatif yada pozitif olarak belirir.İlk cevapsız dönem den 3 gün sonra bu gebelik tetsinin doğruluk payı %95 tir. Normal gebeliklerin yaklaşık% 85 inde HCG insan koryonik gonadotropin seviyesi her 48-72 saatte ikiye katlanmaktadır. Hcg düzeyleri düzenli olarak izlenmelidir. Anormal değerler sağlıksız gebeliğe işaret edebilir. Düşük değerler geç döllenmeye bağlı olabilir. HCG düzeyleri daha sonra 12. haftadan 16. haftaya hafifçe azalır ve bundan sonra seviyeler hamileliğin sonuna kadar sabit kalır . 5 mIU / cc den düşük bir HCG genellikle negatiftir. 8 ve üstü değerler gebelik olarak kabul edilir.




Gebelik haftası Normal Hgg Düzeyleri



3 hafta 5-50 mlU / ml


4 hafta 4-426 mIU / ml


5 hafta 19-7,340 mlU / ml


6 hafta 1,080-56,500 mlU / ml


7-8 hafta 7,650-229,000 mIU / ml


9-12 hafta 25.700-288.000 mIU / ml


13-16 hafta 13.300-254.000 mIU / ml


17-24 hafta 4,060-165,400 mIU / ml


25-40 hafta 3.640-117.000 mIU / ml



Ekli dosyayı görüntüle 82903







HCG Gebelik Testi Nedir?


HCG gebelik testi, hamile olup olmadığınızı belirlemenize yardımcı olur. Kanda HCG görülürse hamilensiniz. İlerleyen gebelik haftalarında HCG seviyeleri dalgalanacak ve normal seviyede olacaktır.



Düşük hcg seviyeleri


HCG düzeylerinin düşmesi gebeliğin sağlıksız olduğunu göstermektedir. Genellikle kimyasal hamilelik veya düşükler gibi başarısız gebeliklerle ilişkilendirilir. Yavaş yükselme olan HCG seviyeleri düşük veya ektopik gebeliklerle bağlantılıdır. 48 saat içinde% 21 den% 35 e daha yavaş olan HCG düzeylerinde bir düşüş anormaldir ve ektopik gebeliklerle ilişkilidir.



İkiz Gebelikte HCG Seviyeleri



İkiz gebelik HCG değerlerinden saptanamaz. İkizler durumunda HCG seviyeleri daha hızlı yükselir, ancak bununla ilgili çok fazla bilimsel veri yoktur.



Hcg düzeyleri artırılabilirmi ?


HCG düzeylerinizi güvenle ve emin adımlarla artırabileceğiniz hiçbir bilimsel ve tıbbi yol yoktur.



HCG Hakkında Bazı Gerçekler


Kız bebeğe hamile olanlarda HCG seviyeleri erkek bebekten daha yüksektir. Kanınızdaki HCG miktarı hamileliğiniz ve bebeğinizin sağlığı hakkında bazı bilgiler verebilir. Erken düşük veya ektopik hamileliğin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

İnsan koryonik gonadotropin (HCG), implantasyon gerçekleştikten sonra bir embriyo ile üretilir. Sağlıklı bir gebelikte embriyo rahimde implante olur ve gelişmekte olan plasenta HCG düzeylerinin yükselmesine neden olur. Gebelikten bir ila iki hafta sonra , HCG düzeyleri, evde yapılan bir gebelik testinde olumlu bir sonuç verecek kadar yüksek olacaktır.Bu hormon gebe olmayan bir kadının vücudunda yüksek miktarda bulunmaz. Gebe olmayan kadınlarda HCG nin uygun seviyeleri 5 mIU / ml den düşüktür.


Tüm gebeliklerin farklı olduğunu unutmamak önemlidir. Bazı kadınlar hamilelik boyunca düşük HCG düzeyleri gösterebilirken bazıları çok yüksek seviyelere sahip olabilir ve ancak her ikisi de sağlıklı bebek sahibi olabilir. Bu nedenle kendi başınıza hcg değerlerinizi yorumlamayın. Mutlaka hekim kontrolünde olun. Gebeliğinizin seyri hakkın da bilgi edinmek için hekim kontrolü önemlidir. Gebelikte hcg düzeyleri başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.
 
slm hcg değerim 19 çıktı adetim 1 gün geçti sevinmelimiyim hamilelik varmıdır?
 
Merhaba, hccg değeriniz görünürde gebelik lehine teyidi için bir kadın doğum uzmanına görünün. Belli aralıklara tekrar hcg testi istenecek ve durumunuz değerlenirilecek
 
Merhaba, 8 ve üstü değerler gebelik olarak değerlendiriliyor test sonucunuz pozitif. Durumunuzu teyit etmek için bir kadın doğum uzmanına görünün.
 
Merhaba
Adetim 6 gün gecikince beta hcg testi yaptırdım. 192.2 çıktı. 3 gün sonra tekrar yaptırdım 381.1 çıktı. 2 günde bir 2 katına çıkması gerekiyorsa benimki sağlıksız mı ilerliyor?
Şimdiden teşekkürler
 
Merhaba, hcg değerinin beklenenden yüksek ilerlemesi ve düzensiz olması sağlıksız gebeliğe işaret ediyor. Tabi iki hcg değeri ile durumunuz hakkında yorum yapmak doğru olmaz. Bir kaç defa daha hcg testi yapmanız istenecek. Son adet tarihiniz ve usg nin birlikte değerlendirilmesi ile durumunuz hakkın da net bilgi verilebilir.
 
Geri
Üst