herşeyi ile oglak

düş macunu

Yeni Üye
Üye
herşeyi ile oglak
hoşsohbet olarak nitelendirilen kişilerin özellikleri oğlak erkeğini evliliğe ikna etmek
:Laie_15::dilektut::Laie_15::dilektut::Laie_15::dilektut:

Geleceği ayrıntılı biçimde planlamaya çalışan Oğlak'lar bu özellikleri nedeniyle sık sık kuruntulara kapılarak, depresyona girerler. İşleri ile aşırı meşgul olduklarından, insanlarla zor ilişki kurarlar. Fakat, hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmezler. Bu nedenle onları tanımlayan sözcük 'Kullanırım' dır.

Oğlaklar ciddilikleri, tutuculukları ve güçlü iradeleri ile tanımlanırlar. Çalışkanlıkları ile kolaylıkla başkalarının saygısını kazanırlar. Gerçek bir Oğlak'ın iki temel özelliği vardır. Güvenilirlik ve dürüstlük. Çok gelişmiş bir görev duyguları vardır. Bazen başkalarının başarısızlıklarını abartırlar. Oğlaklar arkadaşları ile ilgili çok iyi sırdaş olurlar, para konusunda dikkatli olmalarına rağmen, eli açık insanlardır.

Geleneklere bağlı kişiler olduklarından, duygusal özgürlüğü anlamakta güçlük çekerler. Bu nedenle kendilerinden yaşça küçük kişilerle bazen sürtüşmeleri olur. Bu özellikleri evlerine de yansır.




Oğlak Burcu, Yükselen Burcunuz


Siz derin ve çok düşünen, az konuşan,meraklı ama kontrollü ve ağır hareket eden birisiniz. değişikliklere uyum sağlamanız ve yeni şeylere adapte olmanız uzun bir zaman alacaktır. Karar vermekte zorlandığınız görülür ama bunun nedeni başarısız olmak çekingenliğidir. İnceden inceye bir hesap yapmak ve her şeyi artısı ve eksisi ile tartıp biçmek gerekecektir. Bir kere karar verdikten sonra da aldığınız konuyu yolun sonuna kadar götüreceksiniz. Bu kararlı davranışın yanında doğruculuğunuz da katılınca diğer insanlar size güvenecektir. Ortada bir aksaklık varsa da bunu hile,yalan ve dolan yapmadan ortaya koyarsınız. Genel olarak başkalarına durgun ,düşünceli ama karamsar olarak gözükürsünüz. Bu soğuk görünüşün nedeni yaşama koyu renkli camlar ardından bakmanızdır. Son derece sabırlı,güçlü,inatçı ve soğukkanlı birisiniz. Olaylar karşısında ne olursa olsun paniğe kapılmazsınız. Bu da size hayattan ne istediğini bilen birisi havası verir. Ancak, çok uzun süre sizinle beraber olan birisi sonunda sıkıcı bulmaya başlar. Bunun için haritanızın farklı enerjiler ve etkiler taşıması faydalı olur. Sizin için çalışmak daima ilk planda gelir. Yükselmek,yönetmek ve başa geçmek en büyük arzunuz sayılabilir. Sizin gibiler iş dünyasının temel taşları sayılırsınız. Emirleri almak kadar vermek de sizin işinizdir. Benzetmek gerekirse Karınca ile Ağustos Böceği öyküsünde Karınca sizi simgeler. Kanunlara,kurallara ve prensiplere saygılı olursunuz. Disipline dayalı tüm işler size göredir. Zengin olmak, ün kazanmak ve başarıyı yakalamak yaşam hedeflerinizdir. Esneklik tarafınız olmadığından bir şey nasıl yapılması gerekiyorsa öyle yapılmalıdır. Başarı için her alana atılmazsınız. kendinize uygun olan işi seçersiniz. Zamanın tümünü de bu konuda harcarsınız. Okumayı ve öğrenmeyi seversiniz ama bunu öğretmek için yapmazsınız. Bilgiyi kendinize saklarsınız. Sizin için en kötü şeylerden bir tanesi zamanı boşa harcamaktır. Meraklısınız ama bunu pek belli etmezsiniz. Son derece kontrollü ve kuşkucu davranırsınız. Ağzınız sıkı olduğundan içinizdeki fırtınaları kimse anlamaz. Sizi yapılan iyilikler kadar kötülükleri de asla unutmazsınız. Sırasında intikam almak için bir yaşam boyu beklersiniz. Öfkeniz kızdığınızda o kadar korkunç olur ki her şeyi yakıp kül edebilir. Ama, kontrollü olduğunuzdan bunu dizginlemek de elinizdedir. Para ve maddi değerler sizin için önemlidir. Sabırla ve çalışarak elde ettiğiniz maddi değerleri kaybetmekten korkarsınız. Sizin için çıkarlar ve menfaatler daima ön plandadır. Yükselen Oğlak burcu size kısa veya orta boylu bir yapı verecektir. Yüzünüz oldukça uzun ve incedir. Çeneniz de uzunca burnunuz düzdür. Boynunuz uzun ve zayıftır. Gözleriniz koyu kahve ve saçlarınız da genellikle siyahtır Erkeklerde bıyık ve sakal seyrekçedir. Dizleriniz çıkık olduğundan yürüyüşünüz de ahenkli bir durum gözükmez. Cildiniz genel olarak koyu renklidir. yanaklarınıza bakılınca elmacık kemikleri seçilir.



Oğlak Burcu Erkeği


Çevresinde kendi ördüğü tuğladan bir duvar vardır. Utangaç, ama güçlü ve çetindir. Hoştur ama müthiş ihtiraslıdır. O efsanevi sessiz, dünyevi kovboy gibi Oğlak erkeği de yalnız olmayı tercih eder gibidir. Ama değil, gerçekte yalnızlığı sevmez.Gizliden gizliye, Oğlak çok beğenilme özlemi çeker. Uçan bir trapez üstünde kalabalıkların nefesini kesmek ister. Özel rüyalarda keçi, şifa bulmaz bir romantiktir, ama Satürn O'nun bu doğal yapısını zincire vurmuştur. Bu sert disiplin gezegeni O'ndan sakin bir davranış gerçekci hareketler ve ciddi niyet bekler.

Bu O'nun çeleşkisidir ve çoğu zaman katlanması güç bir çelişkidir.Bazen içindeki bu çelişkiyi ters bir tavırla örter. Ve bazen de hiç beklenmeyen ve duruma ters düşen bir şakacılıkla sizi şaşırtır. Bu değişik davranışları aslında hep gerçek duygularını örtbas etmek için yapar. Ama bunlar ekseriye en komik cinsten olur. Oğlaklar böyle abuk sabuk davrandıkları ve şakaları hokkabazlığa çevirdikleri zaman iyice saçmalarlar.


MACERA SUSUZLUĞU ÇEKER

Şimdi aklı başında güvenilir Oğlak erkeğini ters yüz edin, karşınızda özgür rüzgarların tatlı kokusunu şifa verici bulan neşeli, nazik bir hayalperest bulacaksınız. Bu adam heyecan açlığı ve macera susuzluğu çekmektedir. İçlerinden ancak parmakla gösterilen birkaçı bu yalnız ruhu gizli zindanından azat edebilir.Eğer bu kitabı kitabına bakarak değerlendirmeye eğiliminiz varsa, burçlar size son derece faydalı olabilir. Siz o Oğlak ahbabınıza harika bir öğretmen ama berbat bir aşık olabileceğini düşünüyorsunuz. Aynı şekilde, size ait biri olmaktansa başkan olsun daha iyi diye de düşünebilirsiniz. Siz de öyle bir izlenim bırakmışki ismini sizin hatıra defterinizde göreceğine sosyal kayıtlarda görmeyi tercih ederdi.

Şimdi Onun bir kış gecesinde yanan sıcacık bir odun ateşi kadar sıcak bir yüreği olduğunu keşfediyorsunuz. Onun iç dünyasını keşfederseniz heyecanla titreyecek ve etkilinecektir. Ama iç dünya emek iç dünya demektir. Böyle dikkatsizce kendinden geçtiği anlarda mutluluk rüyalarının elinden kaçarak ortalıkta serbestçe uçuşmasına asla izin vermeyecektir. Siz bunların O'nun iç dünyasında varolduğunu bilin yeter. Oğlağınızın düğün çiçekleri arasında çıplak ayakla sekeceğini beklemek gafletine hiç düşmeyin. Onun aslı olan Satürn kişiliğinizi değiştiremezsiniz.Sizin yapacağınız şey anlattığı kaba saba köpek hikayelerine gülmektir; ta ki, daha akıllıca hikayeler anlatacak cesareti kendinde buluncaya kadar. Bir iki alevindışarı vurmasına izin verecek kadar güven hissedinceye değin, muhafazakar görünüşünün altında bastırılmış ateşler yandığını anladığınızı O'na belli edebilirsiniz. O'nun gerçekçi rüyalarını herkesinkinden daha renkli bulduğunuzu çünkü hiç bir rüyanın gerçekleştiği andaki kadar parlak olmadığını söylerseniz, daha güzel hayaller kurması için O'nu cesaretlendirmiş olursunuz.

Birgün tırmandığı dağın zirvesine ulaşacak ve siz de azimli keçinizle alabildiğinizce iftihar edebileceksiniz. Oğlaklar, sanki kendilerine hiç kompliman yapılmadan da yaşayabilirlermiş gibi davranırlar. Kendisine kompliman yapan olursa takındığı tavır, bunun doğruluğuna inandırıcı bir kayıt olur. Siz hiç Oğlak erkeğine güzel bir şey söyleyipte iltifatınızın O'nun yüzündeki ifade gibi donup kaldığını gördünüz mü? Durun acele etmeyin keçinin kendini aldatmakta gösterdiği ustalık, sizinde yanıltılabileceğinizi göstermez. Aslında O kendisi iyi , akıllı, yakışıklı, arzu edilen, ilginç bir insan olduğunun söylenmesi için korkunç bir ihtiyaç duymaktadır. Ne var ki, bu ihtiyaç duyduğu şeyleri pek açığa vurmadığından karşılığınıda alamaz. Sonuç olarak, bu adam biraz huysuzdur ve birisi kendisine açıkca hayranlık gösterdiği zaman ne yapacağını bilemez. Bu yüzdende mahcubiyetini örtmek için ya münasebetsiz bir şaka yapar, yada duymamazlıktan gelir.


OLGUNLAŞTIKÇA AÇILIR

Olgunlaştıkça yavaş yavaş açılır. Ve eğer tipik bir Oğlaksa grubunun içindeki en geç görünüşlü, en genç davranışlı ihtiyar olarak ömrünü tamamlar. Şimdi bu iyi değerlendirilmesi gereken bir husustur. Başka erkeklerle yıllarca akılsızca uçarılıklara katlandıktan sonra sıkıcı bir yaşlılığı gözlemek zorundasınız. Ama bir Oğlakla önceden hevesiniz kursağınızda kalsa da sonradan sizi nelerin beklediğini bir düşünün.Oğlak aşkınız aşkınızın baharında belki de sizi kaptığı gibi Paris'e kaçırmayacaktır. Ama kırk elli yıl sonra başka erkeklerin gıcırdayan eklemlerinden yakındıkları bir sırada sizi ay ışığında Tac Mahal'i görmeğe götürebilir.

Doğrusu hiç de kötü bir değiş tokuş değil. Eğer önce ağır mezeliklerle tıka basa midenizi doldurup sebzeyi sonradan adet yerini bulsun diye yiyen biriyseniz Oğlak size göre değil. Oğlak erkeğiyle evlilikle sonuçlanan aşk, tatlıyı ait olduğu yerde yemeğin sonunda yemek gibidir.Doğal olarak Oğlağın yaşlanmasındaki tersine gidiş size sadakat hanesindeki lehte bir puan gibi görünebilir. Öyledir. Aşkınız henüz genç ve çiçeği burnundayken, Oğlağınızın yanlış yollara sapması gibi üzüntüleriniz olmayacağı doğrudur. Yaşlandıkça biraz avarelik edeceğide doğrudur. Ginede diğer burçların çoğuna göre oğlak sadakat yönünden en kuvvetlisidir. Çünkü Oğlak erkeği aile mihrabında yanan bir tütsüdür. Geç çiçek açmaya başladığı yıllarda ufak tefek kaçamaklara kalkışsada bunlar hiçbir zaman aile ocağının, çocukların ve sizin yerinizi almayacaktır.


DAİMA KUSURSUZLUK ARAR

Bunun içine hem sizinle kurduğu aile, hem de çocukluğundan beri yürekten bağlandığı kendi ailesi girer. Oğlaklar kusursuzluk arayan gözle ve dikkatle çevrelerini gözden geçirirler. Oğlak iyi anne olacak bir kızı seçecektir. Sonra bu kız iyi yemek yapacak iyi ev kadını olacaktır. Daha sonra, iş arkadaşlarına ve dostlarına iyi intiba bırakacak kadar iyi giyinecek ve tercihan geçmişi, davranışları, yetişmesi ve zekasıyla onlardan bir gömlek üstün olacaktır.

Oğlaklar karşı cins önünde her zaman biraz tedirgin olduklarından, bazen hoş olmayan durumlar karşısında acemice imalarda bulunur, beceriksizce kinayeler yaparlar. Bütün bunlar utangaçlıklarını ve daha atak insanların aşırı ihtiraslarına karşı duydukları merakı gizlemek içindir.Baba olarak, kelimenin tam anlamıyla ``baba'' olacaktır. Her zaman sofranın başında O oturacak piknikte bile bu böyle olacaktır. Bir ağacın altına kağıt örtüyü serip etrafına toplandığınız zaman; karınca yuvasının yanındaki zehirli sarmaşığın üstüne oturuyor olsa da Oğlak babanın yeri sofranın baş köşesinde olacaktır.

O her zaman saygı ve itaat bekleyecek, her işte ısrarla rutin ve disiplin arayacaktır. Ne var ki bunun karşılığı dürüst bir bağlılık, hatta fedakarlıkla ödeyecek belki de büyük mutlu bir doğum günü partisi ya da yılbaşı partisine izin verecektir.Oğlak babaların cezayı esirgeyip çocuğunu şımartmasını hiç beklemeyin.


ÇOCUKLARA ORGANİZASYON ÖĞRETİR

Kendi organizasyon ve güvenilirlik duygusunu şiddetle çocuklarınada aşılamaya çalışacaktır. Bu çocukları tabii fazla inciltmeyecek olsa olsa biraz kolalarını yumuşatacaktır. O'na anne babalığın ciddi bir sorumluluk olduğu kadar zevkli bir iş olduğunu hatırlatın. Kocanızı da çocuklarını top oynamaya, balık tutmaya, yüzmeye götürmeye teşvik edin. Eğer biraz sertse, fazla ileri gitmemek şartıyla, çocuklarınızın uzun sürede bundan yarar göreceklerini unutmayın. Torunları dizlerinde zıpladığı zaman son derece hoşgörülü büyükbaba olacaktır. Oğlak dedeler harika çocuk bakıcısı olurlar.Bir oğlak erkeği evlenmekte acele edip pişman olmakta geçikmekten ziyade, evlenmekte geçikebilir. Ve pişman olmakta acele eder. Oğlak'ta yapılan evliliklerin çoğu sağlamdır. Yıllar geçip giderken saçlarınızda çoğalan akların, artan kilolarınızın ve yüzünüzdeki kırışıkların hiç önemi yoktur. O'nun için siz daima O'na ``seni seviyorum'' dedirten genç kız gibi görüneceksiniz. Siz bunu düşünüp durmaktan vazgeçince O da ne diye tekrar tekrar söylemek gereğini duysun?. Böylesine uzun sürdükten sonra, bir kez söylemek yeter.



Oğlak Burcu Kadını


Tipik bir oğlak kızı diye bir şey yoktur. O bir müze müdürü de olabilir, eğlence için tel takıp danseden bir dansöz de olabilir. Ama ne yaparsa yapsın, ne giyerse giysin, Satürn onun bütün hareketlerine ve gizli amaçlarına hükmedecektir.Hangi kişiliğine bürünürse bürünsün, o kadınca hilelerinin veya pratik makul davranışlarının altında hep aynı amaç vardır. Önemli bir kişi olacak, koltuklarını kabartacak ve çocuklarına iyi bir baba olacak erkeği elde etme yolundaki çelik gibi bir azim. Öyle çok Oğlak kızları meslek sahibidir ki, sanki aşk ve evlilik onların ikinci tercihiymiş gibi görünebilir size.

Aşk konusunda haklı olabilirsiniz. Evlilik konusunda, hayır. Anlamanız gereken şey şudur ki, Oğlağın amaçları güven, otorite, saygı ve mevkidir. Öyle ya da böyle Oğlak kadını üne kavuşacaktır.Bazıları bunu kitap yazarak, konferans vererek, resim yaparak veya müzik besteleyerek sağlayabilir. Her iki cinsten oğlakların içinde şaşılacak kadar çok olağanüstü sanat yeteneğine sahip olanlar vardır. . Belki bu içlerindeki denge ve uyum duygusundan neyin hoşa gideceğini, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmelerinden kaynaklanmaktadır.


SOSYAL LİDERDİR

Evliliği için asla mesleğinden fedakarlık yapmayacağı gibi bir düşünceye kapılarak sakın yanılgıya düşmeyin. Bu kıza bir sosyal lider ve aynı zamanda iyi idare edilen bir evin hanımı olmak için yarı yarıya şans tanıyın, işine duyduğu ilgiyi ne çabuk kaybedeceğini göreceksiniz.Eğer başarı dağına tırmanmanıza yardım etmek için çalışması gerekiyorsa, hiç üşenmeden memnuniyetle işine devam edecektir. Bunun dışında kendisine evde iyi bir mevki verilmişse ve yeterlimali güvenliği varsa, sizin eşiniz olarak elde ettiği mevki onu daha çok mutlu edecektir. Bu kadının en tipik ve hoş taraflarından biri de, yaratılıştan sahip olduğu doğal terbiye ve davranışlarındaki zarafettir.Romantik durumlarda rahat olmakta güçlük çeker.

Soğuk Oğlak yüzeyinin altında çok kimsenin kuşku duyamayacağı kadar çok fiziksel arzu vardır ve bu arzu hiçbir zaman öyle gelişi güzel tatmin edilemez. Gelecek hala güven altına alınmadan, sallantıda kaldıkça, nefes kesici kucaklaşmalar ve ateşli öpüşmelerle zaman harcamak kesinlikle onun hobisi değildir. Öte yandan, eğer sizin uygun kişi olduğunuza bir kere karar verdiyse ve mali durum güvenli, sizin yükselme hırsınız da yeterliyse, Oğlak kızı aşk gemisinin onları nereye götürdüğünü ve güvenli sularda seyrettiğini bilmek ister. Ondaki sahiden faydalı olan ve çirkin şeyleri bile güzel gösteren dünyevi bir çeşit güzelliktir. İyi bir müzik onu derinden etkiler ve o hemen hemen her sanat çeşidinin büyülenmiş hamisidir.

Galiba sihire inanması için onu görmesi veya ona dokunması gerekiyor. Cinin biri ortaya çıkıp da peri masallarından söz edeceğine, doğrudan altın kesesinin nerede saklı olduğunu söylese belki daha iyi anlaşırlar.Çocuklarına muhtemelen hem tutumlu olmayı, hem de iyi kaliteye saygı duymayı telkin edecektir. Onlara, "sonuna kadar ye, askiyinceye kadar giy" prensibini öğretecektir. Ama gene de, çocuklarına etin en iyi parçalarını verecek, ayakkabıların en kalitelisini alacaktır. Yapışkan öpücüklere pek iltifat etmez ama çocuklarına dişi keçiden daha bağlı anne az bulunur. Çocukları saygıyla dinleyen bir kulağa sahip olacaklar. Oğlak anne çocuklarının gittikçe artan sıkıntılarına karşı belki biraz sert ve acımasız, ama onların başarılarına karşı da büyülenmiş bir dinleyici olacaktır.


ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKAR

Çocuklar buluğ çağına gekdikleri zaman, Satürn muhafazakarlığı gençliğin liberalizmiyle çatıştığından, ortaya bazı engeller çıkabilir. İşte o anda Oğlak anne çocuklarının heves ve heyecan dolu rüyalarını anlayabilmek için biraz yardıma ihtiyaç duyabilir. Çocuklarına, kuracakları arkadaşlıkları ve bu arkadaşlıkların "makul kişilerle" sınırlı olmasını dikte edemeyeceğini öğrenmek zorunda kalabilir. Ama o, kaybının kazancından daha çok olacağını görünce, boynuzlarını geri çekerek duruma intibak etmeyi bilecek kadar da zekidir.Oğlak hanımlarının çoğunun cildi hassas olduğundan fazla makyaj yapmazlar. Zaten pek çoğunun makyaja alerjisi vardır. Ancak doğa onları makyaja gerek kalmayacak kadar tabii güzellikle donatmıştır. Onlar bu güzelliği, başka kadınların yanaklarındaki güller solduktan sonraki yıllara kadar koruyacaklardır.



Oğlak Burcu ve Aşk Hayatı


İlk karşılaşmada soğuk bir intiba yaratan Oğlak insanı, aslında bunu ihtiyatlı olmak arzusuyla geliştirdiği bir savunma mekanziması olarak kullanır. Kariyer yaşantısı hayatının en önemli ilgi alanı olmasına rağmen, tiyatro, müzik ve diğer sanat dallarını da sever. Genellikle entellektüel kapasitesi yüksek, yaşamsal amaçları kendilerininkine benzeyen insanlarla beraber olmayı tercih eder.

Oğlak ciddi konularda tartışmayı sever, ufak tefek problemlerde bile karşısındakine mutlaka yardımcı olmaya çalışır. Bu burçta doğan insanlar bu yönlerinin pek afişe etmek istemeseler de, lüksü sever. Oğlak paranın, yaşam güvenliğini sağlayan önemli bir araç olduğunu düşünür. Dominant bir karaktere sahip Oğlak'ın aşkını kazanmak çok kolay değildir. Genellikle ikna eden değil ikna edilen olmayı bekler. Beraberliğin başında, karşı tarafın ciddiyetine inanması temel gereksinimdir. Sürekli fikir değiştiren, söyledikleriyle yaptıkları arasında farklılıklar olan insanlara karşı, Oğlak'ın toleransı oldukça düşüktür.

Oğlak salt duygularıyla hareket eden, yaşamlarını duygularına endeksleyen insanlarla birlikte olmakta zorlanır. Zira Oğlak kontrolü, soğukkanlılığı ve mesafeli davranış biçimini bir meziyet olarak kabul eder. İlişkisini ciddiye aldığı gibi, partnerinin de ilişkide ciddi ve özverili davranmasını bekler. Birlikte olduğu insan gururunu okşar, neşelenmesini sağlar ve sevgisine inandırabilirse, Oğlak çok ihtiraslı, sevecen ve esirgeyici bir aşık olabilir.




Oğlak Burcu ve Cinsellik


Bu kişilerin flörtle hiç ilgileri yoktur, aşkı gereğinden fazla ciddiye alırlar. Danslardan, eğlencelerden, hızlı erkeklerden, hoppa kızlardan kaçarlar. Gerçek sevgiliyi ararlar ve onu bulmak için çok uzun süre beklerler gerekirse. Ama zaman onların lehine çalışır çünkü sabırları sonsuzdur. Ama sonunda istediklerini mutlaka elde ederler.


Erkek
İçten içe yanan bir ateşi vardır. Aceleci değildir.


Kadın
Görünüşte soğuktur ama buna kanmamalı. Kendini kolay teslim etmez.




Oğlak Burcu ve Sağlık


Oğlak burcu dişleri ve kemikleri yönettiğinden Oğlak'lar, ortopedik sorunlar, diş hastalıklarından sıkıntı çekerler. Bunun yanında romatizma ağrıları da çekmeleri de olasıdır. Oğlak burcu yükselen kişilerin fiziksel yapıları: kısa boy, ince yapı, uzun ince yüz, uzun çene belirgin özelliklerdir.

Saçlar genellikle siyahtır. Göğüs kafesleri dar, dizlerinin biçimsizliğinden ötürü yürüyüşleri çirkindir. Oğlak'lar, küçükken dirençsizdirler ama çocuk hastalıklarını atlattıktan sonra hastalıklara karşı oldukça dirençli olurlar. Ölçülü ve disiplinli olduklarından fazla yemezler. Hastalanacaklarını anladıkları zaman kendilerine özen gösterirlerse de hemen doktora ve ilaca başvurmazlar. Gerçekten hasta olduklarında mantıklı, disiplinli davranışları ile iyi bir hasta olup doktorun öğütlerini aynen uygularlar.

Acılara yakınmadan dayanır, acılarını karşılarındakilere belli etmek istemediklerinden sessizce acı çekerler. Dikkatli oldukları için kolay kolay kazaya uğramazlar. Oğlak burcu kemik, diz ve kasları yönetir, romatizma ağrıları Oğlak'ların başlıca rahatsızlıklarındandır. Biraz somurtkan olduklarından sinirsel gerginlikleri fiziksel rahatsızlıklarmış gibi acı verebilir.



Oğlak Burcunun Ünlüleri




Benjamin Franklin, Henry Miller,Moliere, Isaac Newton, Elvis Presley, Joan Baez, Marlene Dietrich, Ava Gardner, Hz. İsa, Filiz Akın, Semra Özal, Federico Fellini, Rudyard Kipling, Richard Nixon, Simone de Beauvoir, Martin Luther King, Mao Tsetung, Ebru Şallı, Çağla Şikel, Mustafa Sandal, Cem Uzan, Seda Sayan, İbrahim Tatlıses.




Oğlak Burcu ve Tatil


Oğlak burcu için en ideal tatil, dağlık bir bölgede olacaktır. Bu burç geleneklere ve tarihe önem verdiği için antik ve tarihi yerleri gezmekten büyük zevk alır. Hala arkeolojik kazılar yapılan bölgelere gitmek ya da bu kazılardan birinde gönüllü çalışmak hayatının unutulmaz tecrübesi olacaktır.

Oğlak insanı eski, büyük ve geleneklerini koruyan otellerde kalmaktan büyük zevk duyar. İstanbul'da Pera Palas, New York'da Plaza, Londra'da Ritz Oteli gibi. Bunun yanı sıra Oğlak burcu doğada dere tepe yürümeye bayılır. Oğlak, tatilinde biraz iş yapabilirse çok mutlu olur. Bu yanındaki insanı çıldırtabilir ama onun için iş, hayatının bir parçasıdır, ona büyük zevk verir ve bu yüzden de çok başarılıdır. Seyahatinde işle ilgili bir fırsat yakalayabilirse tatil daha da zevkli olacaktır.




Oğlak Burcu ve İş


Oğlak burcunda da anlattığımız gibi, bu burçtan iki tip insan çıkar. Biri evcil keçiler olup otlağında dönüp durur. Diğeri ile yaban keçisi olup gözü hep yüksekteki otlara takılıdır. Birinci tipten bir oğlak ortağı sıkıcı olabilir ama, ikinci tipten bir ortağınız varsa yaşadınız demektir. Dürüst, pratik,çalışkan ve özenlidir. Burçlar kuşağında karşılaşabileceğiniz iş ve ticarete en yatkın kişidir. Yöneticilik konusunda onun üstüne yoktur. Uluslararası bir şirketin bile tüm bölümleriyle tek tek ilgilenebilir. En karışık işleri kolayca anlayıp çözümleyebilecek yetenektedir. Ancak oğlak ortağınız son söz hakkının her zaman kendisinin olmasını isteyecektir. İşin merkezi olmakta direnecek ve bunu başarabilmek için sert bir disiplin kurmak isteyecektir.

Tutucu ve sabırlıdır. Çok tutkulu olmasına karşın yeni yöntemler yerine, alıştığı ve güvendiği yöntemleri kullanmaya yatkındır. Çok uzun süre çalışmaya istekli iseniz hemen bir oğlak ile ortak olun. Çünkü işinden başka bir şey düşünmeyecek. Sizin de aynı davranışı bekleyecektir. 12 saatlik bir çalışmadan sonra teşekkür bekliyorsanız onu unutun! Çünkü ortağınız bunu olağan sayar. Oğlak ortağınız kestirme yöntemler kullanmaz ama zamanı iyi değerlendirir. Bir işe başladıktan sonra boşa zaman harcamaz, hemen işi bitirmeye çalışır ancak işe başlaması biraz uzun sürebilir. Çünkü önce inceleyip araştırdıktan sonra işe girişir. Beklenmeyen olaylara karşı önlemler almayı sever. Oğlak ortağınız birden bire yükselmek yerine sağlam ve güvenli adımlarla tırmanmayı yeğ tutacaktır. Düzenli işlerden hoşlandığı için işiniz düzene girince rahatlayacaktır.

Bu size sıkıcı gelebilir ama ayrıntılara özen gösterdiğinden ortaklığınız iyi yürüyecektir. Müşteri ve halkla ilişkiler konusunda ondan bir şeyler beklemeyin. Oğlak ortağınızla geçinebilmeniz size bağlıdır, çünkü işi birlikte yapmak yerine tek başına çalışmayı yeğ tutacaktır. Ortak yaradılışlı değildir. Somurtkanlığı ile sürekli çalışmasına katlanabilecekseniz ortaklığınız yürür. Saçma şeyler için para harcamaz. Şirketin para işlerini ona bırakırsanız bu işi en şekilde başaracağından kuşku duymamalısınız, çünkü hiçbir şeyi şansa bırakmayacaktır. Bir iş sözleşmesini yapılacağı zaman yasalara uygun en iyi koşulları bulmakta ustadır. Bu koşulları da iyi değerlendirip sınırlarının dışına çıkmaz. İyi bir iş adamı ve güvenilir bir kişi olarak tanınmak ister. Söylemeye gerek yok, sorumluluk yüklenmeye bayılır... En büyük korkusu ruhsal ya da maddesel güvensizliktir.

Saygınlığını yitirmek istemediğinden skandallara karışmaz. Eli açık bir patron değildir. İşçilerine dürüst davranır ama anlaşmasının üstünden bir kuruş ödeme yapmaz. Zaman zaman haklı bir yakınmanız varsa kabul eder. Zamanını ve emeğini nasıl bol harcıyorsa para ve olanaklarını vermekte de o kadar eli sıkıdır. Oğlak ortağınız varsa yaratıcılık sizden gelmelidir. O ancak düşüncelerinizi en iyi biçimde uygular. Ortak ilgileriniz varsa başarılı olursunuz ama hiç unutulmaması gereken şey geri kalırsanız onun yalnız başına tırmanmayı sürdüreceğidir.




Oğlak Burcu ve Diyet


Oğlaklar su içmeyi sever. Sıvılarla arası daima iyidir. Sürekli bağırsak problemleri yaşadıkları için lifli gıdalar tüketmelerinde fayda vardır. Oğlaklar kemik yapısını simgelediği için, kalsiyuma yaşam boyunca ihtiyaçları vardır. Deniz ürünleri sağlıkları için ideal bir beslenmedir. Ayrıca çilek ve incir, ceviz kereviz ıspanak, başlıca gıdalarıdır. 3 günde 2 kilo verecekleri özel diyet günde 2 litre su ile desteklenmeli.


1. gün

Kahvaltı:Bir bardak sıcak süt, bir dilim ekmek, bir kibrit kutu yağsız peynir, iki galeta veya dört tane diyet bisküvi, şekersiz çay ve kahve.

Öğle Yemeği:Izgara balık, haşlanmış sebze, bol yeşil salata. bir dilim kepek ekmek. Öğün arasında iki ceviz. ve bir bardak diyet süt.

Akşam Yemeği:İki dilim kepek ekmek, iki dilim dil peyniri, bir domates ve bir salatalık.şekersiz çay ve kahve. Ara öğün de bir porsiyon meyve bir bardak diyet süt. Gece yatarken bir fincan yeşil çay.


2. gün

Kahvaltı:bir bardak süt içinde yulaf ezmesi, ve bir porsiyon meyve. Daha sonra şekersiz çay ve kahve. Öğün arasında dört adet diyet bisküvi, şekersiz çay ve kahve.

Öğle Yemeği:Ton balıklı yeşil salata, bir adet armut, Ara öğün, küçük bir dil peyniri ve bir dilim kepek ekmek.

Akşam Yemeği:Bol yeşil salata haşlanmış her hangi sebze, Bir kase diyet yoğurt. Ara öğün, bir dilim karpuz ve yatarken bir fincan yeşil çay.


3. gün

Kahvaltı:bir dilim kepek, bir dilim dil peyniri, bir salatalık, bir domates, şekersiz çay ve kahve.Arada bir meyve.

Öğle Yemeği:Zeytinyağlı tavuklu salata, arar öğün, 1 kase diyet yoğurt.

Akşam Yemeği:Yoğurtlu sebze yemeği ( bir kaşık zeytin yağı ile pişirilecek) Haşlanmış tavuk yatarken bir bardak diyet süt.




Oğlak Burcunun Çiçeği


Çalışkan oğlak uzun boylu amarilleri sever. ilk tercihi kırmızı çiçekli çeşididir. kendisi gibi ona da özen gösterir ve gelecek yılda da çiçek açmasını sağlar.

Çiçeği
"Amaril"


:bebiss::d015::puff::meri:yastık savaşı:sigara::ohh::pirt::m0rphine::parti::bayraks:
 
Mitoloji

Oğlak burcu ile bağlantılı olarak çok efsaneye rastlamak mümkündür. Bunların başında, çirkinliğinden ürkerek kendisini terkeden annesine rağmen, nymphaların peşinde koşmakta üstüne olmayan, keçi kafalı ve ayaklı çoban tanrı Pan gelir. Latin mitolojisinde ise Pan'ın yerini tanrı Faunus tutar.

Diğer bir efsaneye göre de, çocuklarını doğar doğmaz yutan tanrı Kronos'tan korumak amacıyla, Zeus'u İda dağındaki bir mağaraya götüren dadı Amaltehia, O'nu korkunç bir canavar olan keçinin sütü ile besler. Bazı geleneklerde Amalthia'nın aslında bu keçinin adı olduğu kabul edilr.

Babil mitolojisinde ise keçi figürüne sıkca rastlanır. Bunlardan ilki, Küçük Ayı takım yıldızına "Danseden Keçiler" denmesidir. Ortada duran bir satirin etrafında altı keçinin majikal amaçlı bir dans yaptıklarına inanılır.

Bir diğeri ise, insanların günahlarını ve hastalıklarını yüklendiğine inanılan ve "Günah Keçisi" kavramının temelini oluşturan tanrı Nin-Girsu'dur.

Sembol

Oğlak burcunun sembolü, Kaldeliler tarafından Capricornus olarak bilinen kuyruğu balık, kendi keçi bir semboldür.

Pek çok kültürde, mitolojik olarak bilinçaltını sembolize eden denizden gelen ve geceleri yerine geri giden, insanlara medeniyetin yollarını öğretmeye çalışan bir yaratık ile özdeşleştirilir.

İlkel dinlerde keçi, her zaman kurbanlık bir hayvan olarak kabul edilmiştir. Filistinliler'de yarı balık tanrı Dagon, Babil'de ise Oannes Oğlak ile özdeşleştirilir.

Yaşam

Zıt burcu olan Yengeç anneyi, evi ve babanın manipulasyonu temsil ederken, Oğlak babayı, dış dünyayı ve annenin manipulasyonunu temsil eder.

Oğlak, doğal Tepe Noktası ve horoskoptaki en güçlü ev pozisyonudur. Doğum haritasını ikiye bölerek, bireysellikle kollektivitenin birbirinden ayrılmasını ve tekrardan entegre olmasını sağlar.

Yay'da toplum içine yeniden doğan ve kollektif yaşantının kurallarını kabul ettiğine inanılan birey, artık Oğlak aşamasında, kendine bu toplum içinde bir statü elde etmeye çalışacaktır. Belki yaşadığı toplumun hiyerarşisi içinde, Yay'da öğrendiği kuralları ve yasaları uygulamaya koyarak ileri noktalara doğru ilerlemek için mücadele etmeye başlayacaktır.

Temelinde, Akrep'de öldürülen ve Yay'da kollektif bir platforma tekrar doğuşu sağlanan egonun dışa vurumu ve kollektif bir şekilde kabul görmesini sağlamak içgüdüsü yatar.

Bu aşamada bireyin miras ya da kalıtım yoluyla getirdiklerinin ötesinde bazı şeyler başarması ve kazanması gerekir. Yani bir yerde, ilksel model olan anne-babayı aşma, onlardan farklı özelliklere de sahip olma arzusunun ve gereğinin yaşanmasının söz konusu olduğu da söylenebilir.

Oğlak'la birlikte kişiliğin oturması, sosyal ve toplumsal seviyede yaşanması, bununla bağlantılı olarak statü ve toplumsal kabul sağlayacak her türlü tekniğin geliştirilerek uygulamaya sokulması söz konusudur. Bu doğrultuda bakıldığı zaman, bireyin yaşamını idame ettirecek bir işten öteye giderek kendine, isim, unvan kazandıracak bir arayış içinde olması, kariyer yapmayı istemesi doğal görülecektir.

Bu çerçevede bireyin tüm bunları elde edebilmek doğrultusunda hırs yapması, tutkular geliştirmesi, maddeyi iyi manipule edip, gerekli kazançları sağlayabilmek doğrultusunda organize ve inşa edici bir biçimde hareket etmesi mümkün olacaktır.




OĞLAK BURCU ve KARİYER



Pratik, tutucu, ihtiyatlı doğasıyla, Oğlak Zodyak'ta kariyer ve meslek yaşantısıyla en yakından bağlantılı burç olarak kabul edilir. Çok çalışmayı, üretmeyi seven Oğlak, dikkatli ve planlı adımlarla hedefine ulaşmakta tam bir ustadır. Anlaşılacağı üzere sabır ve dayanıklılık Oğlak'ın en büyük özellikleri arasındadır. İnisiyatif kullanmaktan hiç çekinmeyen Oğlak, Öncü kalitenin etkisiyle liderlik yapmayı da sever.



Toprak elementinden olan Oğlak, her işe başlamadan önce, pratik stratejiler geliştirerek, her ihtimale karşı bir 'B Planı'nı da hazır tutar. Statükoya ve pozisyona önem verdiği için, hiyerarşik mekanizma içinde varolmaktan rahatsız olmaz. Ama asıl hedeflediği her zaman en tepedeki koltuktur. Genellikle soğukkanlılığını kaybetmeden, yapılması gereken her şeyi yapan, sorumluluklarının tam bilincinde olarak hareket eden bir yapısı vardır. Çalışırken gözü hiç bir şey görmediği ve etrafında olup bitenlerin farkında olmadığı için, iş ortamındaki insani ilişkileri çok kuvvetli değildir. Rahatlamaya, ara vermeye bile ihtiyaç duymayan Oğlak, rekabete de eğilimli olduğu için iş ortamında zaman zaman 'sevilmeyen' olarak ilan edilir.



Oğlak'ın ofisi kendisine hiç zaman kaybettirmeyecek şekilde donatılmış, pratik bir mekandır. Eşyaların pratik kullanımı ve ihtiyaç duyulan şeyin çabuk ulaşılması birincil öneme sahiptir. Oğlak strateji üretebilen, planlama yapabilen yapısıyla, hangi sektörde olursa olsun, yönetim seviyelerinde son derece başarılı olur. İdareci olarak, lider vasfını da taşıdığı için organizasyonlarda aranılandır. Maddeyle yakından bağlantılı olan Oğlak, form verme yeteneğini kullanabileceği tasarım gerektiren alanlarda da başarılı olacaktır. Oğlak için diğer uygun bir alan da ekonomidir.



OĞLAK BURCU ve PARA



Toprak elementi Oğlak, Zodyak'ın maddeye hakim olmayı seven üyelerinden birisidir. İhtiyat, tedbir özellikleri risklerin Oğlak'ın yanından sıyrılıp gitmesindeki en önemli etkendir. Planlama, organizasyon ve yönetme yetenekleri finansal alanda da kendini gösterir. Oğlak hayatının maddi hedeflerini saptar ve uzun yıllara ait stratejiler geliştirerek, sabırla, metanetle, yılmadan bu hedefe ulaşmak için durmaksızın çalışmaya başlar. Yatırım yaparken, kazançtan çok emniyet öncelik taşır. Dolayısıyla geleneksel yöntemler, minimum risk tipik Oğlak tarzıdır.



Oğlak, büyük organizasyonların içinde olmayı tercih ederek, kendi bireysel riskini daraltma eğilimindedir. Çalışırken verdiği emeğin karşılığını, riskini minimize ederek almayı tercih eder. Pratik ve çabuk çözüm üreten yapısıyla, finansal tıkanıkların giderilmesinde liderlik rolünü üstlenmeye eğilimlidir. Özellikle organizasyonların finans kısmında çalışan Oğlaklar, zaman içinde şirketin temel taşı haline gelirler. Ekonomi yapmak, bütçe oluşturmak, kaynak temin etmek Oğlak için en doğal fonksiyonlardır. Üretime yatkın doğası, kolay organize olabilmesi, stratejiler yaratırken geleceğe dair ürettiği fikirler, önünü görmesine yardımcı olur.



Zaman zaman eli sıkı hatta cimri olarak nitelendirilen Oğlak, aynı Yengeç gibi parayı bir emniyet aracı olarak görür. Kendisinin ve sorumluluğunda olan insanların geleceğini ve ihtiyaçlarını bir an bile aklından çıkararak, gevşeyemez.



OĞLAK BURCU ve AŞK



İlk karşılaşmada soğuk bir intiba yaratan Oğlak insanı, aslında bunu ihtiyatlı olmak arzusuyla geliştirdiği bir savunma mekanziması olarak kullanır. Kariyer yaşantısı hayatının en önemli ilgi alanı olmasına rağmen, tiyatro, müzik ve diğer sanat dallarını da sever. Genellikle entellektüel kapasitesi yüksek, yaşamsal amaçları kendilerininkine benzeyen insanlarla beraber olmayı tercih eder.



Oğlak ciddi konularda tartışmayı sever, ufak tefek problemlerde bile karşısındakine mutlaka yardımcı olmaya çalışır. Bu burçta doğan insanlar bu yönlerinin pek afişe etmek istemeseler de, lüksü sever. Oğlak paranın, yaşam güvenliğini sağlayan önemli bir araç olduğunu düşünür. Dominant bir karaktere sahip Oğlak'ın aşkını kazanmak çok kolay değildir. Genellikle ikna eden değil ikna edilen olmayı bekler. Beraberliğin başında, karşı tarafın ciddiyetine inanması temel gereksinimdir. Sürekli fikir değiştiren, söyledikleriyle yaptıkları arasında farklılıklar olan insanlara karşı, Oğlak'ın toleransı oldukça düşüktür.



Oğlak salt duygularıyla hareket eden, yaşamlarını duygularına endeksleyen insanlarla birlikte olmakta zorlanır. Zira Oğlak kontrolü, soğukkanlılığı ve mesafeli davranış biçimini bir meziyet olarak kabul eder. İlişkisini ciddiye aldığı gibi, partnerinin de ilişkide ciddi ve özverili davranmasını bekler. Birlikte olduğu insan gururunu okşar, neşelenmesini sağlar ve sevgisine inandırabilirse, Oğlak çok ihtiraslı, sevecen ve esirgeyici bir aşık olabilir.



OĞLAK BURCU ve CİNSELLİK



Disiplin ve yapılanma gezegeni Satürn'ün etkisindeki Oğlak burcu insanları yaşamlarının diğer alanında olduğu gibi, cinsel hayatlarında da bir düzene ve rutine ihtiyaç duyarlar. Programlı bir cinsel yaşam, Oğlak'ın kendini daha iyi hissetmesine neden olur. Tedbir ve ihtiyat hayatının anahtar kelimeleri olduğu için, ne kadar tutkulu olursa olsun, Oğlak tekeşliliği tercih eder. Ayakları yerden bir türlü ayrılamadığı için, cinsel hedeflerinde de ulaşabileceklerine kilitlenir. Boş yere, sadece bedensel tutkularına diş geçiremediği için, karşı cinsin peşinden koşması mümkün değildir.



Toprak elementinden bir burç olan Oğlak'ın cinsel dürtüleri yoğundur ve oldukça istekli bir yapısı vardır. Ancak geleneklere, kurallara ve dış dünyanın değerlerine verdiği önem burada da kontrollü olmasına nedendir. Mahremiyete de verdiği değer sonucunda, toplumsal ortamlarda evli olduğu eşine bile cinsel göndermeler yapması ya da cinsellik bağlamında dokunması mümkün olmaz. Dominant bir karakter olan Oğlak, cinsellikte de baskın rolü üstlenmekten hoşlanır. Ancak bir Koç kadar ben-merkezcil olmadığı için, partnerinin duygularına ve ihtiyaçlarına karşı cevapsız değildir. Ayrıca ne kadar inatçı olursa olsun, istenmediğini düşünürse, karşısındakine diretmez. Sınırlarını ortaya koymaktan ve isteklerini alenen paylaşmaktan hiç çekinmez. Oğlak'ın en büyük dezavantajı işine odaklı beynini, cinsellik anında bile boşaltamamasıdır.



OĞLAK BURCU ve SAĞLIK



Öncü nitelikteki Oğlak, Toprak grubu burçların en sonuncusudur. Kararlılık, ihtiyat ve istikrar, Oğlak karakterinin temel özellikleri olarak sıralanabilir. Ancak bu kararlılık zaman zaman, inat ve hatta hırs düzeyine bile yükselebilir. Oğlak burcu, bedenin ayakta durmasını sağlayan iskelet sistemi, kemikler ve özellikle dizler ile alakalıdır. Katobolizma (çökme mekanizması) ve metamorfoz anatomik olarak, Oğlak burcunun vücuttaki fonksiyonlarını ifade etmekte yeterli olabilecek iki anahtar kelimedir. Deride kuruma, sertleşmeler, eklemlerdeki deformasyonlar, tırnak, saç ve dişlerdeki problemler, Oğlak burcu insanların daha fazla eğilim gösterdiği rahatsızlıklardır. Egzama, sinir sisteminin zayıflığından kaynaklanan her türlü dermatolojik hastalık, depresyon, mide asidesinde yükselme en sık görülen hastalıklardır.



Oğlak'ın erken yaşlardan itibaren dişlerine karşı özel ihtiyat göstermesi gerekebilir, aksi takdirde 28-31 yaş arasında veya kadınlarda gebelikte çok ciddi problemlerle karşılaşması mümkündür. Tırnakları ve deriyi kötü etkileyebilecek kimyevi maddelerden (deterjanlar gibi) önemle kaçınmak gerekir. Romatizmal hastalıklar için termal banyolar da faydalı olabilir. Kalsiyum dengesini sağlamak, deri ve dişlerini güçlendirecek bir diyet uygulamak, Oğlak'ın çabuk yaşlanmasını da engelleyecektir. Isıtıcı, aktive edici ve laksatif özelliği taşıyan gıdaların alınmasına özen gösterilmelidir. Acı, dikenli ve sivri yaprakları olan, zaman zaman zehirli, karakafes otu, şahtere otu, çoban çantası gibi bitkiler faydalı olabilir. Karanfil, manolya, sübyan nefesi, kamelya daOğlak'ın uğurlu çiçekleri arasındadır. Gri ve tonları, kahverengi ve tonları, Oğlak'ın ciddi karakterinin uzantısı olarak daha rahat giyebileceği renklerdir. Cildinin hassasiyeti nedeniyle giyimlerinin mutlaka tabii ürünlerden imal edilmiş olmasına dikkat etmesi gerekir. Grena, obsidiyan, siyah kehribar takılar ve taşlar ayrıca evinde bulunduracağı kurşun da Oğlak için huzur ve mutluluk kaynağı olacaktır. Güreş, boks, buz pateni, kayak, golf, koşma ve dağcılık Oğlak'ın en başarılı olup, rahatça becerebileceği spor dallarıdır. Ancak mutlaka egzersiz yaparak, kemik sistemini güçlendirmesi, eklemlerine azami özeni göstermesi gereklidir.



OĞLAK BURCU ve DİYET



Oğlak Öncü nitelikte bir burç olduğu için, eyleme dönük bir yapısı vardır. Ancak Toprak elementinden olduğu için, diğer Öncülere göre biraz daha ağırdır. Yani orta hızda bir metabolizması vardır. Çok uzun süreler çalışır ve işine ayırdığı zamanı, kendi kişisel bakımından ve düzeninden çalar. Dolayısıyla geç saatlerde yenen akşam yemekleri ve genellikle tüketilen hazır gıdalar, kolayca kilo almasına neden olur. İşine verdiği önemi beslenmesine ve kişisel bakımına gösterse, Zodyak'ın en güzel burcu olabilir Oğlak. Ancak alış-verişe, yemek yapmaya ve egzersize minimumda zaman ve enerji ayırdığı için, ömür boyu sağlıklı bir sistem oluşturamayabilir.



Oğlak ancak kişisel görüntüsünün, bakımlı olmasının iş hayatında önem taşıması durumunda tamamen farklı bir politika izlemeye başlar. Dikkatli bir gıda rejimi, sağlıklı egzersizlerle ve inatçılığıyla muhakkak ideal görüntüsüne ulaşacaktır. Ritmi yakalayabileceği jogging, yürüyüş gibi hafif sporlar Oğlak için idealdir. Gerçek anlamda spora gönül veren Oğlaklar ise, dağcılık gibi tehlikeli ama doruğa ulaştığında büyük tatminler getiren sporları tercih eder. Oğlaklarda kemik problemleri, özellikle eklemlerde rahatsızlıklar ve kireçlenme çok sık görülür. Dolayısıyla kalsiyum dengesine maksimum seviyede dikkat göstermek beslenme rejimin temeli olmalıdır.



Güneş Oğlak için en iyi tedavi aracıdır. Helioterapi olarak da bilinen bu yöntem Oğlak'ın genellikle hissettiği içsel soğukluğun giderilmesinde, kemiklerinin güçlenmesinde ciddi şekilde olumlu rol oynar. Ancak Oğlak'ın diğer hassasiyeti cildi olduğu için, Güneş'e çıkmadan önce doktor kontrolünden geçmesi de isabetli olacaktır. Oğlak burcu insanlarında vejateryenliğin bir ileri basamağı olan veganlık çok sık rastlanır. Vejateryen ya da vegan olmayan Oğlakların bile, beslenmelerinde düşük protein tercihleri vardır. Dolayısıyla vücut dengesini sağlıklı tutabilmek ve aşırı kilolardan kurtulabilmek için Oğlak'ın proteine önem vermesi gereklidir.
 
Oğlak Burcuyla İlgili Her şey
(Burç Özellikleri, Kariyer, Para Aşk, Cinsellik, Sağlık, Diyet)

Yönetici Gezegeni:
Element:
Nitelik:
Uğurlu Sayıları:
Gün:
Uğurlu Taşı:
Renk:
Tarot kartı:
Hayvan:
Bitki:
Kıymetli Taş:
Kıymetli Maden:

Satürn
Toprak
Öncü
2, 8
Cumartesi
Grena
Koyu Yeşil, Kahverengi
Şeytan
Keçi ve Diğer boynuzlular
Karanfil, Sarmaşık, Çam, Kavak ve Karağaç
Kara Elmas, Kehribar
Kurşun


Oğlak Takım Yıldızı (Astronomi)
Oğlak takımyıldızının ilk dekanınında, hedefine hızla giden bir ok olarak kabul edilen Sagitta bulunur. İkinci dekanatta başlıca yıldızlar olarak Al Tair ve Aquila vardır. Son dekanda ise Dolphin yani Yunus bulunur.
Mitoloji
Oğlak burcu ile bağlantılı olarak çok efsaneye rastlamak mümkündür. Bunların başında, çirkinliğinden ürkerek kendisini terkeden annesine rağmen, nymphaların peşinde koşmakta üstüne olmayan, keçi kafalı ve ayaklı çoban tanrı Pan gelir. Latin mitolojisinde ise Pan’ın yerini tanrı Faunus tutar.
Diğer bir efsaneye göre de, çocuklarını doğar doğmaz yutan tanrı Kronos’tan korumak amacıyla, Zeus’u İda dağındaki bir mağaraya götüren dadı Amaltehia, O’nu korkunç bir canavar olan keçinin sütü ile besler. Bazı geleneklerde Amalthia’nın aslında bu keçinin adı olduğu kabul edilr.
Babil mitolojisinde ise keçi figürüne sıkca rastlanır. Bunlardan ilki, Küçük Ayı takım yıldızına “Danseden Keçiler” denmesidir. Ortada duran bir satirin etrafında altı keçinin majikal amaçlı bir dans yaptıklarına inanılır.
Bir diğeri ise, insanların günahlarını ve hastalıklarını yüklendiğine inanılan ve “Günah Keçisi” kavramının temelini oluşturan tanrı Nin-Girsu’dur.
Sembol
Oğlak burcunun sembolü, Kaldeliler tarafından Capricornus olarak bilinen kuyruğu balık, kendi keçi bir semboldür.
Pek çok kültürde, mitolojik olarak bilinçaltını sembolize eden denizden gelen ve geceleri yerine geri giden, insanlara medeniyetin yollarını öğretmeye çalışan bir yaratık ile özdeşleştirilir.
İlkel dinlerde keçi, her zaman kurbanlık bir hayvan olarak kabul edilmiştir. Filistinliler’de yarı balık tanrı Dagon, Babil’de ise Oannes Oğlak ile özdeşleştirilir.
Yaşam
Zıt burcu olan Yengeç anneyi, evi ve babanın manipulasyonu temsil ederken, Oğlak babayı, dış dünyayı ve annenin manipulasyonunu temsil eder.
Oğlak, doğal Tepe Noktası ve horoskoptaki en güçlü ev pozisyonudur. Doğum haritasını ikiye bölerek, bireysellikle kollektivitenin birbirinden ayrılmasını ve tekrardan entegre olmasını sağlar.
Yay’da toplum içine yeniden doğan ve kollektif yaşantının kurallarını kabul ettiğine inanılan birey, artık Oğlak aşamasında, kendine bu toplum içinde bir statü elde etmeye çalışacaktır. Belki yaşadığı toplumun hiyerarşisi içinde, Yay’da öğrendiği kuralları ve yasaları uygulamaya koyarak ileri noktalara doğru ilerlemek için mücadele etmeye başlayacaktır.
Temelinde, Akrep’de öldürülen ve Yay’da kollektif bir platforma tekrar doğuşu sağlanan egonun dışa vurumu ve kollektif bir şekilde kabul görmesini sağlamak içgüdüsü yatar.
Bu aşamada bireyin miras ya da kalıtım yoluyla getirdiklerinin ötesinde bazı şeyler başarması ve kazanması gerekir. Yani bir yerde, ilksel model olan anne-babayı aşma, onlardan farklı özelliklere de sahip olma arzusunun ve gereğinin yaşanmasının söz konusu olduğu da söylenebilir.
Oğlak’la birlikte kişiliğin oturması, sosyal ve toplumsal seviyede yaşanması, bununla bağlantılı olarak statü ve toplumsal kabul sağlayacak her türlü tekniğin geliştirilerek uygulamaya sokulması söz konusudur. Bu doğrultuda bakıldığı zaman, bireyin yaşamını idame ettirecek bir işten öteye giderek kendine, isim, unvan kazandıracak bir arayış içinde olması, kariyer yapmayı istemesi doğal görülecektir.
Bu çerçevede bireyin tüm bunları elde edebilmek doğrultusunda hırs yapması, tutkular geliştirmesi, maddeyi iyi manipule edip, gerekli kazançları sağlayabilmek doğrultusunda organize ve inşa edici bir biçimde hareket etmesi mümkün olacaktır.
OĞLAK BURCU ve KARİYER
Pratik, tutucu, ihtiyatlı doğasıyla, Oğlak Zodyak’ta kariyer ve meslek yaşantısıyla en yakından bağlantılı burç olarak kabul edilir. Çok çalışmayı, üretmeyi seven Oğlak, dikkatli ve planlı adımlarla hedefine ulaşmakta tam bir ustadır. Anlaşılacağı üzere sabır ve dayanıklılık Oğlak’ın en büyük özellikleri arasındadır. İnisiyatif kullanmaktan hiç çekinmeyen Oğlak, Öncü kalitenin etkisiyle liderlik yapmayı da sever.
Toprak elementinden olan Oğlak, her işe başlamadan önce, pratik stratejiler geliştirerek, her ihtimale karşı bir ‘B Planı’nı da hazır tutar. Statükoya ve pozisyona önem verdiği için, hiyerarşik mekanizma içinde varolmaktan rahatsız olmaz. Ama asıl hedeflediği her zaman en tepedeki koltuktur. Genellikle soğukkanlılığını kaybetmeden, yapılması gereken her şeyi yapan, sorumluluklarının tam bilincinde olarak hareket eden bir yapısı vardır. Çalışırken gözü hiç bir şey görmediği ve etrafında olup bitenlerin farkında olmadığı için, iş ortamındaki insani ilişkileri çok kuvvetli değildir. Rahatlamaya, ara vermeye bile ihtiyaç duymayan Oğlak, rekabete de eğilimli olduğu için iş ortamında zaman zaman ’sevilmeyen’ olarak ilan edilir.
Oğlak’ın ofisi kendisine hiç zaman kaybettirmeyecek şekilde donatılmış, pratik bir mekandır. Eşyaların pratik kullanımı ve ihtiyaç duyulan şeyin çabuk ulaşılması birincil öneme sahiptir. Oğlak strateji üretebilen, planlama yapabilen yapısıyla, hangi sektörde olursa olsun, yönetim seviyelerinde son derece başarılı olur. İdareci olarak, lider vasfını da taşıdığı için organizasyonlarda aranılandır. Maddeyle yakından bağlantılı olan Oğlak, form verme yeteneğini kullanabileceği tasarım gerektiren alanlarda da başarılı olacaktır. Oğlak için diğer uygun bir alan da ekonomidir.
OĞLAK BURCU ve PARA
Toprak elementi Oğlak, Zodyak’ın maddeye hakim olmayı seven üyelerinden birisidir. İhtiyat, tedbir özellikleri risklerin Oğlak’ın yanından sıyrılıp gitmesindeki en önemli etkendir. Planlama, organizasyon ve yönetme yetenekleri finansal alanda da kendini gösterir. Oğlak hayatının maddi hedeflerini saptar ve uzun yıllara ait stratejiler geliştirerek, sabırla, metanetle, yılmadan bu hedefe ulaşmak için durmaksızın çalışmaya başlar. Yatırım yaparken, kazançtan çok emniyet öncelik taşır. Dolayısıyla geleneksel yöntemler, minimum risk tipik Oğlak tarzıdır.
Oğlak, büyük organizasyonların içinde olmayı tercih ederek, kendi bireysel riskini daraltma eğilimindedir. Çalışırken verdiği emeğin karşılığını, riskini minimize ederek almayı tercih eder. Pratik ve çabuk çözüm üreten yapısıyla, finansal tıkanıkların giderilmesinde liderlik rolünü üstlenmeye eğilimlidir. Özellikle organizasyonların finans kısmında çalışan Oğlaklar, zaman içinde şirketin temel taşı haline gelirler. Ekonomi yapmak, bütçe oluşturmak, kaynak temin etmek Oğlak için en doğal fonksiyonlardır. Üretime yatkın doğası, kolay organize olabilmesi, stratejiler yaratırken geleceğe dair ürettiği fikirler, önünü görmesine yardımcı olur.
Zaman zaman eli sıkı hatta cimri olarak nitelendirilen Oğlak, aynı Yengeç gibi parayı bir emniyet aracı olarak görür. Kendisinin ve sorumluluğunda olan insanların geleceğini ve ihtiyaçlarını bir an bile aklından çıkararak, gevşeyemez.
OĞLAK BURCU ve AŞK
İlk karşılaşmada soğuk bir intiba yaratan Oğlak insanı, aslında bunu ihtiyatlı olmak arzusuyla geliştirdiği bir savunma mekanziması olarak kullanır. Kariyer yaşantısı hayatının en önemli ilgi alanı olmasına rağmen, tiyatro, müzik ve diğer sanat dallarını da sever. Genellikle entellektüel kapasitesi yüksek, yaşamsal amaçları kendilerininkine benzeyen insanlarla beraber olmayı tercih eder.
Oğlak ciddi konularda tartışmayı sever, ufak tefek problemlerde bile karşısındakine mutlaka yardımcı olmaya çalışır. Bu burçta doğan insanlar bu yönlerinin pek afişe etmek istemeseler de, lüksü sever. Oğlak paranın, yaşam güvenliğini sağlayan önemli bir araç olduğunu düşünür. Dominant bir karaktere sahip Oğlak’ın aşkını kazanmak çok kolay değildir. Genellikle ikna eden değil ikna edilen olmayı bekler. Beraberliğin başında, karşı tarafın ciddiyetine inanması temel gereksinimdir. Sürekli fikir değiştiren, söyledikleriyle yaptıkları arasında farklılıklar olan insanlara karşı, Oğlak’ın toleransı oldukça düşüktür.
Oğlak salt duygularıyla hareket eden, yaşamlarını duygularına endeksleyen insanlarla birlikte olmakta zorlanır. Zira Oğlak kontrolü, soğukkanlılığı ve mesafeli davranış biçimini bir meziyet olarak kabul eder. İlişkisini ciddiye aldığı gibi, partnerinin de ilişkide ciddi ve özverili davranmasını bekler. Birlikte olduğu insan gururunu okşar, neşelenmesini sağlar ve sevgisine inandırabilirse, Oğlak çok ihtiraslı, sevecen ve esirgeyici bir aşık olabilir.
OĞLAK BURCU ve CİNSELLİK
Disiplin ve yapılanma gezegeni Satürn’ün etkisindeki Oğlak burcu insanları yaşamlarının diğer alanında olduğu gibi, cinsel hayatlarında da bir düzene ve rutine ihtiyaç duyarlar. Programlı bir cinsel yaşam, Oğlak’ın kendini daha iyi hissetmesine neden olur. Tedbir ve ihtiyat hayatının anahtar kelimeleri olduğu için, ne kadar tutkulu olursa olsun, Oğlak tekeşliliği tercih eder. Ayakları yerden bir türlü ayrılamadığı için, cinsel hedeflerinde de ulaşabileceklerine kilitlenir. Boş yere, sadece bedensel tutkularına diş geçiremediği için, karşı cinsin peşinden koşması mümkün değildir.
Toprak elementinden bir burç olan Oğlak’ın cinsel dürtüleri yoğundur ve oldukça istekli bir yapısı vardır. Ancak geleneklere, kurallara ve dış dünyanın değerlerine verdiği önem burada da kontrollü olmasına nedendir. Mahremiyete de verdiği değer sonucunda, toplumsal ortamlarda evli olduğu eşine bile cinsel göndermeler yapması ya da cinsellik bağlamında dokunması mümkün olmaz. Dominant bir karakter olan Oğlak, cinsellikte de baskın rolü üstlenmekten hoşlanır. Ancak bir Koç kadar ben-merkezcil olmadığı için, partnerinin duygularına ve ihtiyaçlarına karşı cevapsız değildir. Ayrıca ne kadar inatçı olursa olsun, istenmediğini düşünürse, karşısındakine diretmez. Sınırlarını ortaya koymaktan ve isteklerini alenen paylaşmaktan hiç çekinmez. Oğlak’ın en büyük dezavantajı işine odaklı beynini, cinsellik anında bile boşaltamamasıdır.
OĞLAK BURCU ve SAĞLIK
Öncü nitelikteki Oğlak, Toprak grubu burçların en sonuncusudur. Kararlılık, ihtiyat ve istikrar, Oğlak karakterinin temel özellikleri olarak sıralanabilir. Ancak bu kararlılık zaman zaman, inat ve hatta hırs düzeyine bile yükselebilir. Oğlak burcu, bedenin ayakta durmasını sağlayan iskelet sistemi, kemikler ve özellikle dizler ile alakalıdır. Katobolizma (çökme mekanizması) ve metamorfoz anatomik olarak, Oğlak burcunun vücuttaki fonksiyonlarını ifade etmekte yeterli olabilecek iki anahtar kelimedir. Deride kuruma, sertleşmeler, eklemlerdeki deformasyonlar, tırnak, saç ve dişlerdeki problemler, Oğlak burcu insanların daha fazla eğilim gösterdiği rahatsızlıklardır. Egzama, sinir sisteminin zayıflığından kaynaklanan her türlü dermatolojik hastalık, depresyon, mide asidesinde yükselme en sık görülen hastalıklardır.
Oğlak’ın erken yaşlardan itibaren dişlerine karşı özel ihtiyat göstermesi gerekebilir, aksi takdirde 28-31 yaş arasında veya kadınlarda gebelikte çok ciddi problemlerle karşılaşması mümkündür. Tırnakları ve deriyi kötü etkileyebilecek kimyevi maddelerden (deterjanlar gibi) önemle kaçınmak gerekir. Romatizmal hastalıklar için termal banyolar da faydalı olabilir. Kalsiyum dengesini sağlamak, deri ve dişlerini güçlendirecek bir diyet uygulamak, Oğlak’ın çabuk yaşlanmasını da engelleyecektir. Isıtıcı, aktive edici ve laksatif özelliği taşıyan gıdaların alınmasına özen gösterilmelidir. Acı, dikenli ve sivri yaprakları olan, zaman zaman zehirli, karakafes otu, şahtere otu, çoban çantası gibi bitkiler faydalı olabilir. Karanfil, manolya, sübyan nefesi, kamelya daOğlak’ın uğurlu çiçekleri arasındadır. Gri ve tonları, kahverengi ve tonları, Oğlak’ın ciddi karakterinin uzantısı olarak daha rahat giyebileceği renklerdir. Cildinin hassasiyeti nedeniyle giyimlerinin mutlaka tabii ürünlerden imal edilmiş olmasına dikkat etmesi gerekir. Grena, obsidiyan, siyah kehribar takılar ve taşlar ayrıca evinde bulunduracağı kurşun da Oğlak için huzur ve mutluluk kaynağı olacaktır. Güreş, boks, buz pateni, kayak, golf, koşma ve dağcılık Oğlak’ın en başarılı olup, rahatça becerebileceği spor dallarıdır. Ancak mutlaka egzersiz yaparak, kemik sistemini güçlendirmesi, eklemlerine azami özeni göstermesi gereklidir.
OĞLAK BURCU ve DİYET
Oğlak Öncü nitelikte bir burç olduğu için, eyleme dönük bir yapısı vardır. Ancak Toprak elementinden olduğu için, diğer Öncülere göre biraz daha ağırdır. Yani orta hızda bir metabolizması vardır. Çok uzun süreler çalışır ve işine ayırdığı zamanı, kendi kişisel bakımından ve düzeninden çalar. Dolayısıyla geç saatlerde yenen akşam yemekleri ve genellikle tüketilen hazır gıdalar, kolayca kilo almasına neden olur. İşine verdiği önemi beslenmesine ve kişisel bakımına gösterse, Zodyak’ın en güzel burcu olabilir Oğlak. Ancak alış-verişe, yemek yapmaya ve egzersize minimumda zaman ve enerji ayırdığı için, ömür boyu sağlıklı bir sistem oluşturamayabilir.
Oğlak ancak kişisel görüntüsünün, bakımlı olmasının iş hayatında önem taşıması durumunda tamamen farklı bir politika izlemeye başlar. Dikkatli bir gıda rejimi, sağlıklı egzersizlerle ve inatçılığıyla muhakkak ideal görüntüsüne ulaşacaktır. Ritmi yakalayabileceği jogging, yürüyüş gibi hafif sporlar Oğlak için idealdir. Gerçek anlamda spora gönül veren Oğlaklar ise, dağcılık gibi tehlikeli ama doruğa ulaştığında büyük tatminler getiren sporları tercih eder. Oğlaklarda kemik problemleri, özellikle eklemlerde rahatsızlıklar ve kireçlenme çok sık görülür. Dolayısıyla kalsiyum dengesine maksimum seviyede dikkat göstermek beslenme rejimin temeli olmalıdır.
Güneş Oğlak için en iyi tedavi aracıdır. Helioterapi olarak da bilinen bu yöntem Oğlak’ın genellikle hissettiği içsel soğukluğun giderilmesinde, kemiklerinin güçlenmesinde ciddi şekilde olumlu rol oynar. Ancak Oğlak’ın diğer hassasiyeti cildi olduğu için, Güneş’e çıkmadan önce doktor kontrolünden geçmesi de isabetli olacaktır. Oğlak burcu insanlarında vejateryenliğin bir ileri basamağı olan veganlık çok sık rastlanır. Vejateryen ya da vegan olmayan Oğlakların bile, beslenmelerinde düşük protein tercihleri vardır. Dolayısıyla vücut dengesini sağlıklı tutabilmek ve aşırı kilolardan kurtulabilmek için Oğlak’ın proteine önem vermesi gereklidir.
 
OĞLAK BURCU TEMEL ÖZELLİKLER

Yönetici Yıldızınız: Satürn (Disiplin ve düzenlilik)
Grubunuz: Toprak, negatif
Burcunuzun cinsiyeti: Dişi
Üstün yeteneğiniz: Karar ve direniş
Özelliğiniz: Dürüstlük
Emeliniz: Yükselmek
Amacınız: Yükseğe ulaşıp başta kalmak
Anahtar Sözcüğünüz: Önlemci
Yenmeniz gereken huyunuz: Fazla meraklılık
Uğurlu gününüz: Cumartesi
Uğurlu sayılarınız: 8, 9, 62, 122, 7544
Uğurlu taşınız: Lal
Uğurlu renkleriniz: Kurşuni, koyu kahverengi, nefti
Uğurlu çicekleriniz: Siyah gül, kadife çiçeği, kamelya
Uğurlu kokularınız: Kamelya, cam, fulya
Hoşlandığınız müzik: Halk Müziği
Olası hastalıklarınız: Diz, deri, cilt ve sindirim sistemi hastalıkları
Çok iyi anlaştığınız burçlar: Boğa, Başak
İyi anlaştığınız burçlar: Balık, Akrep, Yay
Kötü anlaştığınız burçlar: Koç, Yengeç, Terazi
Ne iyi ne kötü: İkizler, Aslan
Başarılı olacağınız meslekler: Madencilik, çiftçilik, mimarlık, planlamacılık, ormancılık, askerlik, doktorluk, kimyagerlik, dişçilik, berberlik, güzellik uzmanlığı, devlet memurluğu, kuyumculuk
Burcun ünlüleri: Ava Gardner, Benjamin Franklin, Elvis Presley, Federico Fellini, Filiz Akın, Isaac Newton, Marlene Dietrich, Martin Luther King, Semra Özal

OĞLAK BURCU GENEL ÖZELLİKLER

Oğlağın hayatı iki devreye ayrılır. 30 yaşından öncesi ve sonrası. Bu yaş, doğumunda etkili olan Satürn’ün devir zamanıdır. Bu gezegen Güneş etrafındaki turunu tamamlamak için 29 yıl ve 167 güne ihtiyaç duyar.

İlk 30 yılda Oğlak kendini bir arayış içinde bulur.

Burcuna adını veren Oğlağın emin adımlarla dik duvara tırmanışından, bu dönemde eser yoktur. Kendinden emin değildir. Bir erkek keçi kadar tehlikelidir.

30 yaşından sonra Oğlak, gençliğinde kendisine çok pahalıya mal olan deneyimleri yerli yerine oturtur. Yani o, tam anlamıyla “sonradan açılan” biridir. Karşı cinsle ilişkiyi genelde “gerçek bir gecikme” ile keşfeder ve mesleki başarıları diğer burçlardan daha geç ortaya çıkar. Denilebilir ki hayatı ciddi bir mesele olarak görmesi onu başarı merdiveninin zirvesine çıkarabilir.

Dışarıdan bakınca kendinden emin, güçlü, sarsılmaz ve mesafeli görünür, ama içinde özen, sevgi ve ilgiye özlem duyar.

Hastalık derecesinde hassastır ve kendini sükunetle dış dünyadan soyutlar. Duygularını göstermek bu burçta doğanlar için doktorluk mesleğinin zorluklarıyla kıyaslanabilecek bir meseledir.

Oğlak titizliğiyle tanınır, her şeyi çok fazla ciddiye alır. Sözlerini vaktinde yerine getiren ve yapılmış anlaşmalarda güvenilebilecek biridir. Yalan, iki yüzlülük ve riyakarlık onun için şeytan işidir. İdealleri gerçeklik, değerler, doğallıktır. Yüzeysellikten ve yapay olan her şeyden nefret eder.

Çoğu insan titiz ve zorlu Oğlağı sıkıcı bulur. O da bunu bilir ve bundan acı duyar. Korkunç bir mizah gücüyle tepki verir, kendi zayıflıklarını teşhir etmekten çekinmez. Kimse de ona karşı çıkamaz ve birlikte olduğu insanların zayıflıklarını yakıcı bir alayla eleştirir. Bu yüzden sürekli tepki alır.

Diğer burçların yanında Oğlağı iki özellik iyi tanımlar; sabır ve mantıksızlığa karşı hassasiyet. İkisi birlikte Oğlağın olayları ve insanların hayret edilecek kadar çok bir görüşle anlamasına yardın eder. Buna rağmen pek şanslı değildir. Kendini, kendi kurduğu hapishaneden serbest bırakmayı ne kadar isterdi...Yine de bunu nadiren yapabilir.

Oğlağın iyilik perisi, zamanıdır. Tüm muhaliflerini bertaraf etmeye yardım eder. Oğlak burcunda doğanlar zamanı çok iyi kullanır. Bir hamlenin nasıl planlanacağını iyi bilir, bunu meslekte, toplumda ve aşkta kanıtlar. Oğlağın parolası azimdir. Temel sözü ise”ben organize ediyorum.”

Oğlak yaptığı şeyi titizlikle yapar. Kararlar daima aşırıdır, hiç bir ayrım yoktur. Oğlağın en zayıflığı kibirdir. Dünyayı savaştan, anarşi ve ahlaki çöküntüden kurtarmak isteyen insanlar hep bu burçta doğmuşlardır. Bu konuda kararı, ancak konuya uzmanca hakim olduğunda verir. İtiraza tahammül edemez. Başkalarının eleştirileri onu niye ilgilendirsin ki! Oğlak hava kirliliğine karşı savaşmak için her şeyi yapar.

Şüphesiz, bu bir abartıdır ve bir Oğlakla beraber yaşayan kişi onun yapısını”karanlık” yönünü tanımıştır: Oğlak hoşgörüsü olmayan biridir. Kendisine karşı çıkılmasına hiç katlanamaz. Onun zeka ve mantığına hitap etmek daha akıllıca bir iştir. Eğer Oğlak hafifçe gülümsediyse, artık tehlikeli değildir.

O, alışkanlıkların insanıdır ve kendini en çok, kat ettiği yolda iyi hisseder. Güven dolu bir rutinlikte hissizleşip, hantal ve kuruntulu bir işkoliğe dönüşebilir. Toplumda nazik ve hoş sohbet biri olarak bilinir. Kendini hemen öne atmaz. Ona yaklaşmak kolay değildir, ancak onu bir arkadaş olarak kazandığınızda, Zodyak’taki tüm burçlar arasında daha güvenilir birini bulamazsınız.

Oğlak sabırlı ve çalışkan bir işçidir. Sınır tanımayan bir hırsı vardır. Belirlediği amaçlara ulaşmada gösterdiği sabır asla tükenmez. Karar verdiği her şeyi önceden düşünür, analiz eder ve ölçüp biçer. Ulaştıklarıyla uzun süre mutlu olamaz. Daima daha fazla ve yukarı tırmanmak ister. Fikir zenginliği, girişimciliği, ve olağanüstü yetenekleri sayesinde bir sanayi imparatoru olabilir. Cazibesi ya da ilişkileriyle değil, eserleriyle başarılı olur.

 
2010' a girerken Oğlak Burcu son durumu ve genel yorum :

Oğlak burcu, zirve şahsiyeti inşaa etmenin bir tırmanma çalışması olduğunu temsil eder. Oğlak burcu bu yüzden varlığını bir yükselme çabası olarak duyar. Oğlak burcu, yay karakterinin ideallerini ve üstünlük çabalarını hayata geçirebilmenin, bir disiplin ve çalışma istediğini sezmiştir. Yayın hayalci iyimserliğine nazaran ayakları yere basan Oğlak,
yere daha sıkı basarak ve hep adımını daha yükseklere atarak ilerlemeye çalışır. Bu arzusuna ulaşmanın isteyeceği emeği, sabrı ve kısıtlamaları fark etmiş, bunlar için hazlarından ve rahatından vazgeçmeyi kabullenmiştir. Çünkü ona göre saygı duyulan üstün biri olmak, her türlü sıkıntıya değer.

Varlık bilinci Oğlak' ta sorumluluk bilincine dönüşmüştür. O saygın olmayı görev telakki etmekte, bu sorumluluğunu hakkıyla yerine getirmeyi vicdan borcu saymaktadır. Oğlak varlık ve özgürlük bilincini, hazlardan ve arzulardan kurtuluş, onlar uğruna insanlık onurunu kurban etmekten kaçınma olarak duymaktadır.
 
Zodyak'ın onuncu burcu olan Oğlak, insanın evrendeki yerini bulma ve kendini geliştirme macerasının da onunca adımını sembolize eder. Akrep'te ve Yay'da duygular ve bilgi üzerinde kontrol elde etme çabası, Oğlak'ta otorite üzerinde kontrol yaratabilme isteğine yerini bırakır. Otorite sosyalleşmiş toplumun kurallarını, düzenlemelerini yaratarak elde edilir. Oğlaklar genellikle aslında kendilerinin uygulamak istemedikleri kuralları ve düzenlemeleri yaratmakla işe başlarlar. Amaçlarına ve hedeflerine ulaşmaktaki kararlılıkları, katı bir felsefe ve toleransı olmayan bir davranış biçimi geliştirmelerinin temel nedenidir.

Öncü nitelikteki Oğlak burcunun insanları eylemci bir ruha sahiptir. Kararlı, sebatlı ve inatçı yapıları sayesinde, girdikleri yoldan, kilitlendikleri hedeften vazgeçmeleri mümkün değildir. Liderlik ve kural koyma özellikleri taşıyan Oğlak, genellikle yönetici ya da idareci konumundadır. Pragmatik yapısı sayesinde, hedeflediğine ulaşmak için muhakkak bir yöntem geliştirir. Dağ keçisiyle sembolize edilen Oğlak, tepelere tırmanmak için metodik yöntemler, sağlam araçlar kullanır. Statüko ve otorite Oğlak burcunu etkiler. İnisiyatif kullanabilirliği ve sorumluluk almaktan kaçınmaması başarısının temel anahtarıdır. Takdir edilmek ve saygı duyulmak ihtiyacı yoğun olan Oğlak, zayıf yanlarını, beceriksizliklerini açığa çıkarmaktan hoşlanmaz. Bu sahte gurur, genellikle insanlarla mesafeli bir ilişkinin doğmasına neden olur. Savunmacı ve kendinden emin tavrının altında kimi zaman özgüven eksikliği de hissedilebilir. Güvensizliği ve korkuyu zayıflık olarak nitelendiren Oğlak, bu duyguların kendisinde de olabileceğini kabul bile etmek istemez.
Oğlak insanları her tecrübenin, kendilerine olası katkılarını hesap eder. Fiziksel eylem, duygusal analiz ve mantık yürütme her zaman daha sonradan gelir. Özellikle deneyimlerinden elde ettikleri elle tutulur avantajları saptamak, harekete geçirici bir unsurdur. Oğlak istediği amaca ulaşacağını düşündüğü zaman, hiç yorulmadan, uzun saatler boyunca istikrarlı bir şekilde çalışabilir. Eğer verilen emeğin sonunda bir çıkar yoksa, Oğlak için çalışmanın da anlamı kalmaz. Espri yeteneği ve duygusu oldukça gelişkin olan Oğlak insanı, kendisi espri malzemesi olduğu zaman şiddetle tepki gösterir.

Yapılanma ve gerçeklik gezegeni Satürn tarafından yönetilen Oğlak yaşamın her alanındaki sınırlarını bilmek ve anlamak ihtiyacındadır. Erken yaşlardan itibaren geleneksel değerlere, kurallara ve düzenlemelere, topluma paralel düşünce ve davranış şekline kolayca adaptasyon sağlar. Daha sonra kişisel yaşantısında bunları reddetse bile, amaçlarına ulaşmak için sistemin içinde bulunmayı tercih eder. Oğlak bir sistem, kısıtlamalar, kurallar ve düzenlemeler olmadan, amaçlarına ulaşmakta zorluk çeker ve hatta yolunu kaybedebilir. Kurallar ve düzenlemeler ile, içinde bulunduğu sistemi ve toplumsal yapıyı anlamaya çalışır. Oğlak için bir şeyin gerçekliği anlaşıldığında, onu manipüle etmek ve kontrol altına almak çok daha kolaydır. Bu yaklaşım genellikle Oğlakların iş dünyasında öne çıkmalarının en temel nedenidir. Genellikle Oğlak yaşından daha büyük gösterir ve gerçekten de yaşına göre çok daha olgundur.
 
oglak.jpg
Benjamin Franklin, Henry Miller, Moliere, Isaac Newton, Elvis Presley, Joan Baez, Marlene Dietrich, Ava Gardner, Hz. İsa, Filiz Akın, Semra Özal, Federico Fellini, Rudyard Kipling, Richard Nixon, Simone de Beauvoir, Martin Luther King, Mao Tsetung, Ebru Şallı, Çağla Şikel, Mustafa Sandal, Cem Uzan, Seda Sayan, İbrahim Tatlıses.

Oğlak burcunun aşk hayatı

oglak.jpg
İlk karşılaşmada soğuk bir intiba yaratan Oğlak insanı, aslında bunu ihtiyatlı olmak arzusuyla geliştirdiği bir savunma mekanziması olarak kullanır. Kariyer yaşantısı hayatının en önemli ilgi alanı olmasına rağmen, tiyatro, müzik ve diğer sanat dallarını da sever. Genellikle entellektüel kapasitesi yüksek, yaşamsal amaçları kendilerininkine benzeyen insanlarla beraber olmayı tercih eder.

Oğlak ciddi konularda tartışmayı sever, ufak tefek problemlerde bile karşısındakine mutlaka yardımcı olmaya çalışır. Bu burçta doğan insanlar bu yönlerinin pek afişe etmek istemeseler de, lüksü sever. Oğlak paranın, yaşam güvenliğini sağlayan önemli bir araç olduğunu düşünür. Dominant bir karaktere sahip Oğlak'ın aşkını kazanmak çok kolay değildir. Genellikle ikna eden değil ikna edilen olmayı bekler. Beraberliğin başında, karşı tarafın ciddiyetine inanması temel gereksinimdir. Sürekli fikir değiştiren, söyledikleriyle yaptıkları arasında farklılıklar olan insanlara karşı, Oğlak'ın toleransı oldukça düşüktür.

Oğlak salt duygularıyla hareket eden, yaşamlarını duygularına endeksleyen insanlarla birlikte olmakta zorlanır. Zira Oğlak kontrolü, soğukkanlılığı ve mesafeli davranış biçimini bir meziyet olarak kabul eder. İlişkisini ciddiye aldığı gibi, partnerinin de ilişkide ciddi ve özverili davranmasını bekler. Birlikte olduğu insan gururunu okşar, neşelenmesini sağlar ve sevgisine inandırabilirse, Oğlak çok ihtiraslı, sevecen ve esirgeyici bir aşık olabilir

Oğlak burcu ve diyet

oglak.jpg
Oğlaklar su içmeyi sever. Sıvılarla arası daima iyidir. Sürekli bağırsak problemleri yaşadıkları için lifli gıdalar tüketmelerinde fayda vardır. Oğlaklar kemik yapısını simgelediği için, kalsiyuma yaşam boyunca ihtiyaçları vardır. Deniz ürünleri sağlıkları için ideal bir beslenmedir. Ayrıca çilek ve incir, ceviz kereviz ıspanak, başlıca gıdalarıdır. 3 günde 2 kilo verecekleri özel diyet günde 2 litre su ile desteklenmeli.

Oğlak burcu erkeği

oglak.jpg
Çevresinde kendi ördüğü tuğladan bir duvar vardır. Utangaç, ama güçlü ve çetindir. Hoştur ama müthiş ihtiraslıdır. O efsanevi sessiz, dünyevi kovboy gibi Oğlak erkeği de yalnız olmayı tercih eder gibidir. Ama değil, gerçekte yalnızlığı sevmez. Gizliden gizliye, Oğlak çok beğenilme özlemi çeker. Uçan bir trapez üstünde kalabalıkların nefesini kesmek ister. Özel rüyalarda keçi, şifa bulmaz bir romantiktir, ama Satürn O'nun bu doğal yapısını zincire vurmuştur. Bu sert disiplin gezegeni O'ndan sakin bir davranış gerçekci hareketler ve ciddi niyet bekler.

Bu O'nun çeleşkisidir ve çoğu zaman katlanması güç bir çelişkidir. Bazen içindeki bu çelişkiyi ters bir tavırla örter. Ve bazen de hiç beklenmeyen ve duruma ters düşen bir şakacılıkla sizi şaşırtır. Bu değişik davranışları aslında hep gerçek duygularını örtbas etmek için yapar. Ama bunlar ekseriye en komik cinsten olur. Oğlaklar böyle abuk sabuk davrandıkları ve şakaları hokkabazlığa çevirdikleri zaman iyice saçmalarlar.

MACERA SUSUZLUĞU ÇEKER

Şimdi aklı başında güvenilir Oğlak erkeğini ters yüz edin, karşınızda özgür rüzgarların tatlı kokusunu şifa verici bulan neşeli, nazik bir hayalperest bulacaksınız. Bu adam heyecan açlığı ve macera susuzluğu çekmektedir. İçlerinden ancak parmakla gösterilen birkaçı bu yalnız ruhu gizli zindanından azat edebilir. Eğer bu kitabı kitabına bakarak değerlendirmeye eğiliminiz varsa, burçlar size son derece faydalı olabilir. Siz o Oğlak ahbabınıza harika bir öğretmen ama berbat bir aşık olabileceğini düşünüyorsunuz. Aynı şekilde, size ait biri olmaktansa başkan olsun daha iyi diye de düşünebilirsiniz. Siz de öyle bir izlenim bırakmışki ismini sizin hatıra defterinizde göreceğine sosyal kayıtlarda görmeyi tercih ederdi.

Şimdi Onun bir kış gecesinde yanan sıcacık bir odun ateşi kadar sıcak bir yüreği olduğunu keşfediyorsunuz. Onun iç dünyasını keşfederseniz heyecanla titreyecek ve etkilinecektir. Ama iç dünya emek iç dünya demektir. Böyle dikkatsizce kendinden geçtiği anlarda mutluluk rüyalarının elinden kaçarak ortalıkta serbestçe uçuşmasına asla izin vermeyecektir. Siz bunların O'nun iç dünyasında varolduğunu bilin yeter. Oğlağınızın düğün çiçekleri arasında çıplak ayakla sekeceğini beklemek gafletine hiç düşmeyin. Onun aslı olan Satürn kişiliğinizi değiştiremezsiniz. Sizin yapacağınız şey anlattığı kaba saba köpek hikayelerine gülmektir; ta ki, daha akıllıca hikayeler anlatacak cesareti kendinde buluncaya kadar. Bir iki alevindışarı vurmasına izin verecek kadar güven hissedinceye değin, muhafazakar görünüşünün altında bastırılmış ateşler yandığını anladığınızı O'na belli edebilirsiniz. O'nun gerçekçi rüyalarını herkesinkinden daha renkli bulduğunuzu çünkü hiç bir rüyanın gerçekleştiği andaki kadar parlak olmadığını söylerseniz, daha güzel hayaller kurması için O'nu cesaretlendirmiş olursunuz.

Birgün tırmandığı dağın zirvesine ulaşacak ve siz de azimli keçinizle alabildiğinizce iftihar edebileceksiniz. Oğlaklar, sanki kendilerine hiç kompliman yapılmadan da yaşayabilirlermiş gibi davranırlar. Kendisine kompliman yapan olursa takındığı tavır, bunun doğruluğuna inandırıcı bir kayıt olur. Siz hiç Oğlak erkeğine güzel bir şey söyleyipte iltifatınızın O'nun yüzündeki ifade gibi donup kaldığını gördünüz mü? Durun acele etmeyin keçinin kendini aldatmakta gösterdiği ustalık, sizinde yanıltılabileceğinizi göstermez. Aslında O kendisi iyi , akıllı, yakışıklı, arzu edilen, ilginç bir insan olduğunun söylenmesi için korkunç bir ihtiyaç duymaktadır. Ne var ki, bu ihtiyaç duyduğu şeyleri pek açığa vurmadığından karşılığınıda alamaz. Sonuç olarak, bu adam biraz huysuzdur ve birisi kendisine açıkca hayranlık gösterdiği zaman ne yapacağını bilemez. Bu yüzdende mahcubiyetini örtmek için ya münasebetsiz bir şaka yapar, yada duymamazlıktan gelir.

OLGUNLAŞTIKÇA AÇILIR

Olgunlaştıkça yavaş yavaş açılır. Ve eğer tipik bir Oğlaksa grubunun içindeki en geç görünüşlü, en genç davranışlı ihtiyar olarak ömrünü tamamlar. Şimdi bu iyi değerlendirilmesi gereken bir husustur. Başka erkeklerle yıllarca akılsızca uçarılıklara katlandıktan sonra sıkıcı bir yaşlılığı gözlemek zorundasınız. Ama bir Oğlakla önceden hevesiniz kursağınızda kalsa da sonradan sizi nelerin beklediğini bir düşünün. Oğlak aşkınız aşkınızın baharında belki de sizi kaptığı gibi Paris'e kaçırmayacaktır. Ama kırk elli yıl sonra başka erkeklerin gıcırdayan eklemlerinden yakındıkları bir sırada sizi ay ışığında Tac Mahal'i görmeğe götürebilir.

Doğrusu hiç de kötü bir değiş tokuş değil. Eğer önce ağır mezeliklerle tıka basa midenizi doldurup sebzeyi sonradan adet yerini bulsun diye yiyen biriyseniz Oğlak size göre değil. Oğlak erkeğiyle evlilikle sonuçlanan aşk, tatlıyı ait olduğu yerde yemeğin sonunda yemek gibidir. Doğal olarak Oğlağın yaşlanmasındaki tersine gidiş size sadakat hanesindeki lehte bir puan gibi görünebilir. Öyledir. Aşkınız henüz genç ve çiçeği burnundayken, Oğlağınızın yanlış yollara sapması gibi üzüntüleriniz olmayacağı doğrudur. Yaşlandıkça biraz avarelik edeceğide doğrudur. Ginede diğer burçların çoğuna göre oğlak sadakat yönünden en kuvvetlisidir. Çünkü Oğlak erkeği aile mihrabında yanan bir tütsüdür. Geç çiçek açmaya başladığı yıllarda ufak tefek kaçamaklara kalkışsada bunlar hiçbir zaman aile ocağının, çocukların ve sizin yerinizi almayacaktır.

DAİMA KUSURSUZLUK ARAR

Bunun içine hem sizinle kurduğu aile, hem de çocukluğundan beri yürekten bağlandığı kendi ailesi girer. Oğlaklar kusursuzluk arayan gözle ve dikkatle çevrelerini gözden geçirirler. Oğlak iyi anne olacak bir kızı seçecektir. Sonra bu kız iyi yemek yapacak iyi ev kadını olacaktır. Daha sonra, iş arkadaşlarına ve dostlarına iyi intiba bırakacak kadar iyi giyinecek ve tercihan geçmişi, davranışları, yetişmesi ve zekasıyla onlardan bir gömlek üstün olacaktır.

Oğlaklar karşı cins önünde her zaman biraz tedirgin olduklarından, bazen hoş olmayan durumlar karşısında acemice imalarda bulunur, beceriksizce kinayeler yaparlar. Bütün bunlar utangaçlıklarını ve daha atak insanların aşırı ihtiraslarına karşı duydukları merakı gizlemek içindir. Baba olarak, kelimenin tam anlamıyla ``baba'' olacaktır. Her zaman sofranın başında O oturacak piknikte bile bu böyle olacaktır. Bir ağacın altına kağıt örtüyü serip etrafına toplandığınız zaman; karınca yuvasının yanındaki zehirli sarmaşığın üstüne oturuyor olsa da Oğlak babanın yeri sofranın baş köşesinde olacaktır.

O her zaman saygı ve itaat bekleyecek, her işte ısrarla rutin ve disiplin arayacaktır. Ne var ki bunun karşılığı dürüst bir bağlılık, hatta fedakarlıkla ödeyecek belki de büyük mutlu bir doğum günü partisi ya da yılbaşı partisine izin verecektir.Oğlak babaların cezayı esirgeyip çocuğunu şımartmasını hiç beklemeyin.

ÇOCUKLARA ORGANİZASYON ÖĞRETİR

Kendi organizasyon ve güvenilirlik duygusunu şiddetle çocuklarınada aşılamaya çalışacaktır. Bu çocukları tabii fazla inciltmeyecek olsa olsa biraz kolalarını yumuşatacaktır. O'na anne babalığın ciddi bir sorumluluk olduğu kadar zevkli bir iş olduğunu hatırlatın. Kocanızı da çocuklarını top oynamaya, balık tutmaya, yüzmeye götürmeye teşvik edin. Eğer biraz sertse, fazla ileri gitmemek şartıyla, çocuklarınızın uzun sürede bundan yarar göreceklerini unutmayın. Torunları dizlerinde zıpladığı zaman son derece hoşgörülü büyükbaba olacaktır. Oğlak dedeler harika çocuk bakıcısı olurlar. Bir oğlak erkeği evlenmekte acele edip pişman olmakta geçikmekten ziyade, evlenmekte geçikebilir. Ve pişman olmakta acele eder. Oğlak'ta yapılan evliliklerin çoğu sağlamdır. Yıllar geçip giderken saçlarınızda çoğalan akların, artan kilolarınızın ve yüzünüzdeki kırışıkların hiç önemi yoktur. O'nun için siz daima O'na ``seni seviyorum'' dedirten genç kız gibi görüneceksiniz. Siz bunu düşünüp durmaktan vazgeçince O da ne diye tekrar tekrar söylemek gereğini duysun?. Böylesine uzun sürdükten sonra, bir kez söylemek yeter.


Oğlak burcu kadını

oglak.jpg
Tipik bir oğlak kızı diye bir şey yoktur. O bir müze müdürü de olabilir, eğlence için tel takıp danseden bir dansöz de olabilir. Ama ne yaparsa yapsın, ne giyerse giysin, Satürn onun bütün hareketlerine ve gizli amaçlarına hükmedecektir. Hangi kişiliğine bürünürse bürünsün, o kadınca hilelerinin veya pratik makul davranışlarının altında hep aynı amaç vardır. Önemli bir kişi olacak, koltuklarını kabartacak ve çocuklarına iyi bir baba olacak erkeği elde etme yolundaki çelik gibi bir azim. Öyle çok Oğlak kızları meslek sahibidir ki, sanki aşk ve evlilik onların ikinci tercihiymiş gibi görünebilir size.

Aşk konusunda haklı olabilirsiniz. Evlilik konusunda, hayır. Anlamanız gereken şey şudur ki, Oğlağın amaçları güven, otorite, saygı ve mevkidir. Öyle ya da böyle Oğlak kadını üne kavuşacaktır. Bazıları bunu kitap yazarak, konferans vererek, resim yaparak veya müzik besteleyerek sağlayabilir. Her iki cinsten oğlakların içinde şaşılacak kadar çok olağanüstü sanat yeteneğine sahip olanlar vardır. . Belki bu içlerindeki denge ve uyum duygusundan neyin hoşa gideceğini, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmelerinden kaynaklanmaktadır.

SOSYAL LİDERDİR

Evliliği için asla mesleğinden fedakarlık yapmayacağı gibi bir düşünceye kapılarak sakın yanılgıya düşmeyin. Bu kıza bir sosyal lider ve aynı zamanda iyi idare edilen bir evin hanımı olmak için yarı yarıya şans tanıyın, işine duyduğu ilgiyi ne çabuk kaybedeceğini göreceksiniz. Eğer başarı dağına tırmanmanıza yardım etmek için çalışması gerekiyorsa, hiç üşenmeden memnuniyetle işine devam edecektir. Bunun dışında kendisine evde iyi bir mevki verilmişse ve yeterlimali güvenliği varsa, sizin eşiniz olarak elde ettiği mevki onu daha çok mutlu edecektir. Bu kadının en tipik ve hoş taraflarından biri de, yaratılıştan sahip olduğu doğal terbiye ve davranışlarındaki zarafettir. Romantik durumlarda rahat olmakta güçlük çeker.

Soğuk Oğlak yüzeyinin altında çok kimsenin kuşku duyamayacağı kadar çok fiziksel arzu vardır ve bu arzu hiçbir zaman öyle gelişi güzel tatmin edilemez. Gelecek hala güven altına alınmadan, sallantıda kaldıkça, nefes kesici kucaklaşmalar ve ateşli öpüşmelerle zaman harcamak kesinlikle onun hobisi değildir. Öte yandan, eğer sizin uygun kişi olduğunuza bir kere karar verdiyse ve mali durum güvenli, sizin yükselme hırsınız da yeterliyse, Oğlak kızı aşk gemisinin onları nereye götürdüğünü ve güvenli sularda seyrettiğini bilmek ister. Ondaki sahiden faydalı olan ve çirkin şeyleri bile güzel gösteren dünyevi bir çeşit güzelliktir. İyi bir müzik onu derinden etkiler ve o hemen hemen her sanat çeşidinin büyülenmiş hamisidir.

Galiba sihire inanması için onu görmesi veya ona dokunması gerekiyor. Cinin biri ortaya çıkıp da peri masallarından söz edeceğine, doğrudan altın kesesinin nerede saklı olduğunu söylese belki daha iyi anlaşırlar. Çocuklarına muhtemelen hem tutumlu olmayı, hem de iyi kaliteye saygı duymayı telkin edecektir. Onlara, "sonuna kadar ye, askiyinceye kadar giy" prensibini öğretecektir. Ama gene de, çocuklarına etin en iyi parçalarını verecek, ayakkabıların en kalitelisini alacaktır. Yapışkan öpücüklere pek iltifat etmez ama çocuklarına dişi keçiden daha bağlı anne az bulunur. Çocukları saygıyla dinleyen bir kulağa sahip olacaklar. Oğlak anne çocuklarının gittikçe artan sıkıntılarına karşı belki biraz sert ve acımasız, ama onların başarılarına karşı da büyülenmiş bir dinleyici olacaktır.

ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKAR

Çocuklar buluğ çağına gekdikleri zaman, Satürn muhafazakarlığı gençliğin liberalizmiyle çatıştığından, ortaya bazı engeller çıkabilir. İşte o anda Oğlak anne çocuklarının heves ve heyecan dolu rüyalarını anlayabilmek için biraz yardıma ihtiyaç duyabilir. Çocuklarına, kuracakları arkadaşlıkları ve bu arkadaşlıkların "makul kişilerle" sınırlı olmasını dikte edemeyeceğini öğrenmek zorunda kalabilir. Ama o, kaybının kazancından daha çok olacağını görünce, boynuzlarını geri çekerek duruma intibak etmeyi bilecek kadar da zekidir. Oğlak hanımlarının çoğunun cildi hassas olduğundan fazla makyaj yapmazlar. Zaten pek çoğunun makyaja alerjisi vardır. Ancak doğa onları makyaja gerek kalmayacak kadar tabii güzellikle donatmıştır. Onlar bu güzelliği, başka kadınların yanaklarındaki güller solduktan sonraki yıllara kadar koruyacaklardır.
 
Oğlak burcu ve cinsellik


oglak.jpg
Bu kişilerin flörtle hiç ilgileri yoktur, aşkı gereğinden fazla ciddiye alırlar. Danslardan, eğlencelerden, hızlı erkeklerden, hoppa kızlardan kaçarlar. Gerçek sevgiliyi ararlar ve onu bulmak için çok uzun süre beklerler gerekirse. Ama zaman onların lehine çalışır çünkü sabırları sonsuzdur. Ama sonunda istediklerini mutlaka elde ederler.

Erkek
İçten içe yanan bir ateşi vardır. Aceleci değildir.

OĞLAK BURCU CİNSEL UYUM TESTİ İÇİN TIKLAYIN

Kadın
Görünüşte soğuktur ama buna kanmamalı. Kendini kolay teslim etmez


Oğlak burcu ve sağlık

oglak.jpg
Oğlak burcu dişleri ve kemikleri yönettiğinden Oğlak'lar, ortopedik sorunlar, diş hastalıklarından sıkıntı çekerler. Bunun yanında romatizma ağrıları da çekmeleri de olasıdır. Oğlak burcu yükselen kişilerin fiziksel yapıları: kısa boy, ince yapı, uzun ince yüz, uzun çene belirgin özelliklerdir.

Saçlar genellikle siyahtır. Göğüs kafesleri dar, dizlerinin biçimsizliğinden ötürü yürüyüşleri çirkindir. Oğlak'lar, küçükken dirençsizdirler ama çocuk hastalıklarını atlattıktan sonra hastalıklara karşı oldukça dirençli olurlar. Ölçülü ve disiplinli olduklarından fazla yemezler. Hastalanacaklarını anladıkları zaman kendilerine özen gösterirlerse de hemen doktora ve ilaca başvurmazlar. Gerçekten hasta olduklarında mantıklı, disiplinli davranışları ile iyi bir hasta olup doktorun öğütlerini aynen uygularlar.

Acılara yakınmadan dayanır, acılarını karşılarındakilere belli etmek istemediklerinden sessizce acı çekerler. Dikkatli oldukları için kolay kolay kazaya uğramazlar. Oğlak burcu kemik, diz ve kasları yönetir, romatizma ağrıları Oğlak'ların başlıca rahatsızlıklarındandır. Biraz somurtkan olduklarından sinirsel gerginlikleri fiziksel rahatsızlıklarmış gibi acı verebilir.

Oğlak burcu ve iş hayatı

oglak.jpg
Oğlak burcunda da anlattığımız gibi, bu burçtan iki tip insan çıkar. Biri evcil keçiler olup otlağında dönüp durur. Diğeri ile yaban keçisi olup gözü hep yüksekteki otlara takılıdır. Birinci tipten bir oğlak ortağı sıkıcı olabilir ama, ikinci tipten bir ortağınız varsa yaşadınız demektir. Dürüst, pratik,çalışkan ve özenlidir. Burçlar kuşağında karşılaşabileceğiniz iş ve ticarete en yatkın kişidir. Yöneticilik konusunda onun üstüne yoktur. Uluslararası bir şirketin bile tüm bölümleriyle tek tek ilgilenebilir. En karışık işleri kolayca anlayıp çözümleyebilecek yetenektedir. Ancak oğlak ortağınız son söz hakkının her zaman kendisinin olmasını isteyecektir. İşin merkezi olmakta direnecek ve bunu başarabilmek için sert bir disiplin kurmak isteyecektir.

Tutucu ve sabırlıdır. Çok tutkulu olmasına karşın yeni yöntemler yerine, alıştığı ve güvendiği yöntemleri kullanmaya yatkındır. Çok uzun süre çalışmaya istekli iseniz hemen bir oğlak ile ortak olun. Çünkü işinden başka bir şey düşünmeyecek. Sizin de aynı davranışı bekleyecektir. 12 saatlik bir çalışmadan sonra teşekkür bekliyorsanız onu unutun! Çünkü ortağınız bunu olağan sayar. Oğlak ortağınız kestirme yöntemler kullanmaz ama zamanı iyi değerlendirir. Bir işe başladıktan sonra boşa zaman harcamaz, hemen işi bitirmeye çalışır ancak işe başlaması biraz uzun sürebilir. Çünkü önce inceleyip araştırdıktan sonra işe girişir. Beklenmeyen olaylara karşı önlemler almayı sever. Oğlak ortağınız birden bire yükselmek yerine sağlam ve güvenli adımlarla tırmanmayı yeğ tutacaktır. Düzenli işlerden hoşlandığı için işiniz düzene girince rahatlayacaktır.

Bu size sıkıcı gelebilir ama ayrıntılara özen gösterdiğinden ortaklığınız iyi yürüyecektir. Müşteri ve halkla ilişkiler konusunda ondan bir şeyler beklemeyin. Oğlak ortağınızla geçinebilmeniz size bağlıdır, çünkü işi birlikte yapmak yerine tek başına çalışmayı yeğ tutacaktır. Ortak yaradılışlı değildir. Somurtkanlığı ile sürekli çalışmasına katlanabilecekseniz ortaklığınız yürür. Saçma şeyler için para harcamaz. Şirketin para işlerini ona bırakırsanız bu işi en şekilde başaracağından kuşku duymamalısınız, çünkü hiçbir şeyi şansa bırakmayacaktır. Bir iş sözleşmesini yapılacağı zaman yasalara uygun en iyi koşulları bulmakta ustadır. Bu koşulları da iyi değerlendirip sınırlarının dışına çıkmaz. İyi bir iş adamı ve güvenilir bir kişi olarak tanınmak ister. Söylemeye gerek yok, sorumluluk yüklenmeye bayılır... En büyük korkusu ruhsal ya da maddesel güvensizliktir.

Saygınlığını yitirmek istemediğinden skandallara karışmaz. Eli açık bir patron değildir. İşçilerine dürüst davranır ama anlaşmasının üstünden bir kuruş ödeme yapmaz. Zaman zaman haklı bir yakınmanız varsa kabul eder. Zamanını ve emeğini nasıl bol harcıyorsa para ve olanaklarını vermekte de o kadar eli sıkıdır. Oğlak ortağınız varsa yaratıcılık sizden gelmelidir. O ancak düşüncelerinizi en iyi biçimde uygular. Ortak ilgileriniz varsa başarılı olursunuz ama hiç unutulmaması gereken şey geri kalırsanız onun yalnız başına tırmanmayı sürdüreceğidir.

Oğlak burcu ve tatil

oglak.jpg
Oğlak burcu için en ideal tatil, dağlık bir bölgede olacaktır. Bu burç geleneklere ve tarihe önem verdiği için antik ve tarihi yerleri gezmekten büyük zevk alır. Hala arkeolojik kazılar yapılan bölgelere gitmek ya da bu kazılardan birinde gönüllü çalışmak hayatının unutulmaz tecrübesi olacaktır.

Oğlak insanı eski, büyük ve geleneklerini koruyan otellerde kalmaktan büyük zevk duyar. İstanbul'da Pera Palas, New York'da Plaza, Londra'da Ritz Oteli gibi. Bunun yanı sıra Oğlak burcu doğada dere tepe yürümeye bayılır. Oğlak, tatilinde biraz iş yapabilirse çok mutlu olur. Bu yanındaki insanı çıldırtabilir ama onun için iş, hayatının bir parçasıdır, ona büyük zevk verir ve bu yüzden de çok başarılıdır. Seyahatinde işle ilgili bir fırsat yakalayabilirse tatil daha da zevkli olacaktır.

Oğlak burcu ve çiçek

oglak.jpg
Çalışkan oğlak uzun boylu amarilleri sever. ilk tercihi kırmızı çiçekli çeşididir. kendisi gibi ona da özen gösterir ve gelecek yılda da çiçek açmasını sağlar.
Çiçeği
"Amaril"


Yükseleniniz Oğlak burcu ise

oglak.jpg
Siz derin ve çok düşünen, az konuşan,meraklı ama kontrollü ve ağır hareket eden birisiniz. değişikliklere uyum sağlamanız ve yeni şeylere adapte olmanız uzun bir zaman alacaktır. Karar vermekte zorlandığınız görülür ama bunun nedeni başarısız olmak çekingenliğidir. İnceden inceye bir hesap yapmak ve her şeyi artısı ve eksisi ile tartıp biçmek gerekecektir. Bir kere karar verdikten sonra da aldığınız konuyu yolun sonuna kadar götüreceksiniz.

Bu kararlı davranışın yanında doğruculuğunuz da katılınca diğer insanlar size güvenecektir. Ortada bir aksaklık varsa da bunu hile,yalan ve dolan yapmadan ortaya koyarsınız. Genel olarak başkalarına durgun ,düşünceli ama karamsar olarak gözükürsünüz. Bu soğuk görünüşün nedeni yaşama koyu renkli camlar ardından bakmanızdır. Son derece sabırlı,güçlü,inatçı ve soğukkanlı birisiniz. Olaylar karşısında ne olursa olsun paniğe kapılmazsınız. Bu da size hayattan ne istediğini bilen birisi havası verir. Ancak, çok uzun süre sizinle beraber olan birisi sonunda sıkıcı bulmaya başlar.

Bunun için haritanızın farklı enerjiler ve etkiler taşıması faydalı olur. Sizin için çalışmak daima ilk planda gelir. Yükselmek,yönetmek ve başa geçmek en büyük arzunuz sayılabilir. Sizin gibiler iş dünyasının temel taşları sayılırsınız. Emirleri almak kadar vermek de sizin işinizdir. Benzetmek gerekirse Karınca ile Ağustos Böceği öyküsünde Karınca sizi simgeler. Kanunlara,kurallara ve prensiplere saygılı olursunuz. Disipline dayalı tüm işler size göredir. Zengin olmak, ün kazanmak ve başarıyı yakalamak yaşam hedeflerinizdir. Esneklik tarafınız olmadığından bir şey nasıl yapılması gerekiyorsa öyle yapılmalıdır. Başarı için her alana atılmazsınız. kendinize uygun olan işi seçersiniz. Zamanın tümünü de bu konuda harcarsınız. Okumayı ve öğrenmeyi seversiniz ama bunu öğretmek için yapmazsınız. Bilgiyi kendinize saklarsınız. Sizin için en kötü şeylerden bir tanesi zamanı boşa harcamaktır. Meraklısınız ama bunu pek belli etmezsiniz. Son derece kontrollü ve kuşkucu davranırsınız.

Ağzınız sıkı olduğundan içinizdeki fırtınaları kimse anlamaz. Sizi yapılan iyilikler kadar kötülükleri de asla unutmazsınız. Sırasında intikam almak için bir yaşam boyu beklersiniz. Öfkeniz kızdığınızda o kadar korkunç olur ki her şeyi yakıp kül edebilir. Ama, kontrollü olduğunuzdan bunu dizginlemek de elinizdedir. Para ve maddi değerler sizin için önemlidir. Sabırla ve çalışarak elde ettiğiniz maddi değerleri kaybetmekten korkarsınız. Sizin için çıkarlar ve menfaatler daima ön plandadır. Yükselen Oğlak burcu size kısa veya orta boylu bir yapı verecektir. Yüzünüz oldukça uzun ve incedir. Çeneniz de uzunca burnunuz düzdür. Boynunuz uzun ve zayıftır. Gözleriniz koyu kahve ve saçlarınız da genellikle siyahtır Erkeklerde bıyık ve sakal seyrekçedir.

Dizleriniz çıkık olduğundan yürüyüşünüz de ahenkli bir durum gözükmez. Cildiniz genel olarak koyu renklidir. yanaklarınıza bakılınca elmacık kemikleri seçilir.
 
OLUMLU VE OLUMSUZ YÖNLERİ

Şifre : Hesapçılık, önlemcilik.


Oğlak'ların olumlu huyları : güvenilir, kararlı, tutkulu, özenli, düzenli, sabırlı, disiplinli.


Oğlak'ların olumOĞLAK
- Sen tutucu ve risk almaktan kaçan birisin. Böyle biri dünyada ne diye yer işgal eder ki! Şöyle bir etrafına bak bakalım hangi kayda değer insanın Oğlak burcundan çıktığı görülmüş?


suz huyları : katı görünüşlü, çok kesin tavırlı, kötümser, tutucu, basit, cimri.


:n028::n028::n028:
 
Geri
Üst