Hint Bülbülükaç aylık ne zaman çifleşir nasıl anlarım

Y

YARAR_17

Forum Okuru
Hint Bülbülükaç aylık ne zaman çifleşir nasıl anlarım
Arkadaşlar size bir sorum olacak yardım ederseniz sevinirim.
Ben bir hafta önce bir adet dişi hint bülbülü aldım ve onu ciftlestirmek istiyorum kaç aylık olduğunu bilmiyorum ama güzel tüylü iri bir vücudu var onun çiftleşmek istediğini nasıl anlatım ve ne yapmalıyım lütfen yardım ederseniz sevinirim.
 
Merhaba 6 aylık olan hint bülbülü artık yetişkin sayılır ve çiftleşmeye hazırdır.+ Hint bülbüllerinde yaş tahmini yapmak zordur.Ayağında bileziği varsa orda yazar.Fakat her hint bülbülünün ayağında bilezik yoktur ancak şöyle bir mantık yürütebilirsiniz. Petshoplarda genelde 1 yaşın altında hint bülbülleri satılır. 1 yaşın altındaki hint bülbülleri yavrulamaya meraklıdır.İleri yaştaki hint bülbüllerinin ayağı daha iri ve pulludur.Özetle tekrar yineliyeyimki hint bülbülünün ayağında bileziği yoksa yaş tahmini yapmak güçtür.
 
Peki tesekkur ederim
Bir şey daha soracam çiftleşmek istediğini nasil anlarim cinsiyeti dişi
 
Hint bülbülleri sürekli üreme iç güdüsüne sahiptir. Her dönem üreyebilirler özellikle ilkbahar ve yaz aylarında.Ortama alıştıktan sonra hemen üreme faaliyetine başlarlar.Kuşlar birbirini kaşımaya başlarsa , erkek olan tüylerini kabartırsa gagalarını tokuşturursa bilinki üreme her an gerçekleşebilir.Tabi burda dişi kuşun da isteği önemli. Bu konudaki bilgim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Geri
Üst