Hint mutfağı Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba)

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Hint mutfağı Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba)
Malzemeler:

2 yemek kaşığı eritilmis margarin
2 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay Kaşığı hardal tohumu
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı kuru acıbiber (bütün)
1 tatlı kaşığı köri
1/2 çay kaşığı zerdaçal
2 diş sarımsak
300 ml. Domates suyu
2 adet limon suyu
120 ml. Sıcak su
1/2 çay kaşığı kişniş
Tuz


Yapilisi:

Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyiniz.
Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız.

Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı yagi kızdırıp, kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Daha sonra içine sarımsak, karabiber, kimyon, hardal tohumu, kırmızı biber, köri, zerdaçal iyice sote ediniz.

Ateşin altını kısıp, domates suyu, su, limon suyu ve tuzu ilave edip, 10 dakika kaynatınız.
Servis tabağına alıp, kişniş ile süsleyip sıcak olarak servis ediniz
 
Geri
Üst