Hızlı kilo vermek için bal ve sarımsak kürü

Uzman SühaN

Administrator
Hızlı kilo vermek için bal ve sarımsak kürü
Bal ve sarımsak, bir çok sağlık yararı sunan en sağlıklı mutfak malzemeleri arasındadır. Her ikisi de kendi bireysel kapasitelerinde güçlü gıdalarıdır ve çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde uzun bir geçmişe sahiptir. Yüksek kolesterol ve tansiyonu düşürmeye yardımcı olurlar. Antioksidanlarla yüklüdürler ve sindirim sistemini geliştirmeye yardımcı olurlar.Kilo vermek çok kolay değildir, ancak küçük sağlıklı alışkanlıklar kilo verme yolculuğunuzda size yardımcı olabilirler.Bal ve sarımsak garip bir kombinasyon gibi gelebilir, ancak gerçekten birlikte iyi çalışabilirler ve özellikle kilo verme söz konusu olduğunda etkileyici sonuçlara neden olabilirler. Aslında, araştırmacılar hem sarımsak hem de balın kilo kaybı üzerinde çok büyük bir etkiye sahip olduğu sonucuna varmışlardır.Bu süper besinleri günlük sağlıklı beslenme planınızın bir parçası olarak diyetinize dahil etmeniz yeterlidir.



bal ve sarımsak.jpg






Zinde olmak ve uygun vücut ağırlığına sahip olmak, hepimizin arzuladığı şeydir. Tabiki kilit nokta sağlıklı beslenmektir.Ve su tüketimide genel sağlımızın korunmasında önemli bir unsurdur.Doğru miktarda su içmek, vücut fonksiyonlarının düzenli olarak çalışmasını sağlamak için önemli doğru miktarda tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olduğu da bilinmektedir. . Çok miktarda su tüketmek vücudumuzun iyice nemlenmesini sağlamak ve vücudumuzun fonksiyonlarını ve metabolizmasını mükemmel bir şekilde sürdürmek için çok önemlidir.Günlük en az 8 bardak su içmek zorunludur. Su, sadece vücudun işlevlerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yeterince su içilmesi de kilo kaybına yardımcı olur.Mesela güne bir fincan kahve ile başlamak yerine ballı ılık suyla başlayabilirsiniz. Gün boyu hem kendinizi enerjik hissedeceksiniz hemde sağlığınıza katkıda bulunacaksınız.Ballı ılık su, mucizevi bir içecek olarak kabul edilir .




Sarımsak, antik çağlardan beri çeşitli sağlık sorunları için bir gıda ve ilaç olarak kullanılmaktadır.Aslında, sarımsak, yemeklerinizin lezzetini arttırmak için kullanılan bir baharat veya bitkiden daha fazlasıdır. Sarımsağın aktif bileşeni Allisin, bir dizi iyileştirici özellik ile kredilendirilmiştir. Sarımsağın keskin kokmasından da sorumludur. Sarımsağın şaşırtıcı sağlık faydalarından bazılarına bir göz atalım..


Kan basıncını düşürür ve kolesterol seviyelerini düşürür


Soğuk algınlığı ve griple savaşır.

Sindirimi artırır

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Toksinleri ortadan kaldırır ve karaciğer sağlığını iyileştirir.

Ateroskleroz, hiperlipidemi, tromboz ve diyabet dahil birçok kardiyovasküler ve metabolik hastalığın tedavisine yardımcı olur



Araştırmacılar sarımsakın anti-kanser, anti-fungal ve anti-mikrobiyal özelliklere sahip olduğuna inanıyor.Eğer detoks modunda iseniz, o zaman sarımsak ve bal sizin için bir nimettir. Bunun nedeni, bu sıra dışı karışım vücudunuzu tamamen detokslamaya etmeye yardımcı olabilir . Ancak, belki de en büyük sağlık yararı iştahı uyararak ve sindirimi hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olmaktır.Ham sarımsak, pişirilmiş sarımsaktan daha iyi bir besleyici profile sahiptir. Bal ve çiğ sarımsak kombinasyonunu hazırlayabilir ve günlük tüketim için bir kavanozda saklayabilirsiniz. 5 baş sarımsağı soyun ve temiz bir cam kavanoza alın. Üzerine organik bal ilave edip kapağını sıkıca kapayın.4 gün sonra bu karışımı tüketebilirsiniz. Bu arada sadece bal ve sarımsak karışımını tüketerek zayıflayamazsınız. Ayrıca diyetinize dikkat etmeniz gerekir. Bu karışım karın bölgesi yağlanmasınada iyi gelmektedir. Gün içinde bol su tüketerek zayıflamayı hızlandırabilirsiniz.


Bal antibakteriyel ve antimikrobiyal olan bir antioksidandır. Vitamin ve minerallerle yüklüdür ve neredeyse multivitamin olarak davranır. Enerjiyi artırmaya, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, alerjileri azaltmaya, öksürüğü hafifletmeye, boğaz ağrılarını hafifletmeye, enfeksiyonlarla savaşmaya ve kanseri önlemeye yardımcı olmak için kullanılabilir. Sarımsak, yüksek miktarda manganez, kalsiyum, fosfor, selenyum, B6 vitamini ve C vitamini içerir. Kan basıncını düşürmek, kardiyovasküler sağlığı iyileştirmek, total kolesterolü düşürmek, kanseri önlemek ve demiri metabolize etmede etkilidir. Sarımsak, bağışıklık sisteminizin güçlü kalmasına ve mikroplara ve bakterilere karşı korunmanıza yardımcı olur. Kanser gibi kritik durumları önlemek için bağışıklık sisteminizi sağlıklı bir durumda tutmak da önemlidir.


Zencefil, sarımsak ve bal dünya çapında çeşitli akut solunum yolu enfeksiyonları ve diğer sağlık problemleri için popüler bir tedavi olarak kullanılmaktadır. Bu karışım temel olarak insan vücudu üzerinde faydalı bir antimikrobiyal etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Sarımsak, zencefil ve bal kombinasyonu, tek başına kullanıldığında çeşitli yaygın hastalıkların tedavisi olan tamamen doğal içeriklerden oluşan bir karışımdır. Zencefil, sarımsak ve bal karışımı sadece çeşitli hastalıkların tedavisinde değil genel sağlığın iyileştirilmesinde yardımcıdır. Karışımın antiviral ve antibakteriyel özellikleri onu şaşırtıcı bir bağışıklık güçlendirici yapar. Vücuttaki mikroplara neden olan hastalığı öldürür ve hastalıkları etkili bir şekilde savaşmak için vücudu daha güçlü hale getirir.



Bal sadece lezzetli bir besin değildir, ama antioksidanlar, vitaminler ve mineraller ile doludur, bunların hepsi sağlığınıza son derece faydalıdır. Bal, yağ yakma özellikleriyle tanınır ve diyetisyenler arasında büyük popülerliğe sahiptir. Gıdalarda ve içeceklerde şeker yerine doğal bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir.Araştırmalar ballı ılık su içmenin vücutta depolanan yağın sindirilmesine yardımcı olduğunu ve bunun da kilo kaybına yardımcı olduğunu göstermiştir. Bal, aynı zamanda, anti-bakteriyel ve anti-fungal özellikleri nedeniyle geleneksel ilaçlarda doğal bir antiseptik olarak kullanılır.Kilo vermeye çalışırken bal çok yararlı olabilir. Kilo yönetimi balın ana faydalarından biridir !


Sarımsağın kalp ve damar sağlığınızı geliştirebileceğini bilin. Sarımsak, kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir ve aşağıdakiler gibi bir dizi kalp sorununu ortadan kaldırabilir:Yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, koroner kalp hastalığı, kalp krizi ve atardamarların sertleşmesi.Bunun nedeni sarımsağın atardamarları genişletip gevşeterek vücudun etrafındaki kan akışını arttıran benzersiz bir kükürt bileşikleri içermesidir. Bazı çalışmalara göre, yüksek miktarda sarımsak tüketen insanlar da Kolon kanseri, mide kanseri, prostat kanseri, meme kanseri ve akciğer kanseri riskinin düşük olduğu görülmüştür. Sarımsakta bulunan allil sülfürlerin bu faydalardan sorumlu olabileceğine inanılmaktadır.Sarımsak, antiviral, antibakteriyel ve antifungal özelliklerle dolu olduğu için soğuk algınlığı önlemek ve tedavi etmek için kullanılabilir.


Sarımsak, kolesterol seviyelerini düşürmeye, kan pıhtılaşmasını önlemeye ve anti-kanser özelliklerine ve anti-mikrobiyal etkilere sahip olduğu gösterilmiş olan allisin olarak bilinen bir bileşik içerir .Sarımsak, kalori bakımından düşüktür, ancak Manganez, Vitamin B6, Vitamin C, selenyum ve lif içeren besin maddelerinde yüksektir. Vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olan doğal bir bağışıklık sistemi güçlendiricisidir. Bal ise demir, çinko, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve selenyum gibi enzimler ve mineraller ile birlikte antioksidanlarla doludur . B6 vitamini, tiamin, riboflavin ve niasin içerir. Balın doğal vitaminleri ve mineralleri kolesterol seviyelerini düşürür . Ham bal, vücudu ve zihni beslemeye yardımcı olurken, sağlıklı bir kiloyu korumayı kolaylaştırır. Antibakteriyel ve antioksidan özellikleri, bağışıklık sistemi için mükemmel bir çözümdür!
 
Geri
Üst