Holandez Salçası

ßeLeN

Paylaşımcı Melek
Üye
Holandez Salçası
Bence herkez bir kere olsun denemeli.. Malzemeleri de öyle zor bulunan şeyler de değil..

holandez salcasi-37.jpg


Malzemeler:

*70 Gr. tereyağı
*20 Gr. patates unu
*2 Yumurta sarısı
*3/4 Limon ve tuz

Hazırlanması

Patates ununu, 2 yumurta sarısını ve limon suyunu içi yuvarlak küçük bir tencereye koyup küçük bir telle eziniz. Sonra 250 gr. su koyunuz. Tuz atınız. Orta hararetli ateşte süratli karıştırarak, ezilmiş yoğurt koyuluğuna gelinceye kadar pişirip kaynatmadan ateşten çekiniz. Sonra tereyağını birkaç parçaya bölerek içine atıp tekrar ateşe koyunuz. Yağı eriyinceye kadar karıştırıp yine kaynatmadan ateşten alınız.

NOT : Salçayı erken hazırlamış iseniz kaynamayacak kadar hafif ateşte ve su banyosunda muhafaza ediniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst