HSG Rahim Filminin Yan Etkileri Nelerdir ?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
HSG Rahim Filminin Yan Etkileri Nelerdir ?
Bir histerozalpingogram veya HSG, kadın doğurganlık potansiyelinin önemli bir testidir.Bir histerosalpingogram (HSG) bir X-ray testidir. Kamerayla e fallop tüplerinin iç kısmına ve çevresindeki bölgeye bakar . Bu film genelde gebelik elde edemeyen , üreme proeblemi olanlara uygulanır. (Test, fallop tüplerinin tıkalı veya açık olup olmadığını kontrol eder)


rahim filmi.jpg





Histerosalpingogram testi, menstruasyon döngüsü sona erdikten yaklaşık 5 gün sonra hamile olmayacağından emin olduktan sonra yapılmalıdır. HSG, ayakta tedavi prosedürüdür. Test yarım saat sürmez. Servikste iyot bazlı bir boya yerleştirilmesi ve x-ışınları alınmasını içerir. Bu röntgenler uterusun şeklini ve fallop tüplerinin tıkalı olup olmadığını değerlendirmeye yardımcı olur .HSG, uyanıkken ve genel anestezi gerektirmeden yapılır.

İşlem esnasında bayanların çoğu ağrı yaşadığını bildirmektedir. Tabi bu durum tıkalı tüp ve kanallardan dolayı kaynaklanmaktadır. Bazı bayanlarda işlem sırasında hiç bir acı yaşamamaktadır. Kişilerin acı eşiğiylede alakalı bir durum. Rahim filmi sonrası küçük kremplar ve lekelenmeler yaşayabilirsiniz. Ertesi gün hiç bir şeyiniz kalmayacaktır. İşlem sonrası durmayan bir kanama sarı akıntı ve kramplar yaşıyorsanız en kısa zamanda doktorunuzla iletişime geçiniz.


Rahim filmi sonrası bayanların çoğu hamile kalmaktadır. İşlemden hemen sonra ilişkiye girmeyin. Bu konu hakkın da doktorunuz bilgilendirme yapacaktır. Hamile kalmak için ovülasyon günlerinize dikkat edin. Hsg yani rahim filmi sonrası adetinizde gecikme olursa hamile olabilirsiniz. Bu yüzden hemen kanda gebelik testi yapınız ve doktorunuz dan randevu alınız..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst