Hukuk okumak istiyorum hangi liseye gitmem lazım

K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Hukuk okumak istiyorum hangi liseye gitmem lazım
Ben ilerde hukuk okumak istiyorum ama lise olarak bu sene hangisini seçeceğim bilmiyoru. Hukuk okuyabilmek için hangi liseleri tercih etmem gerek ?
 
Hukuk, her şeyden önce bir düzen demektir. Fakat hukukun öngördüğü düzen,fiilen gerçekleşen bir düzen değildir. Hukuk, toplum içinde insanların gerçekten nasıl davrandıklarını değil, nasıl davranmaları gerektiğini gösterir. Hukuk, kendisine uyulmak ve uygulanmak için vardır. Adalet değeri dolayısıyla, insanlar arası ilişkileri bir düzene koymak, toplumsal yaşamın gerçekleşmesini sağlamak ister. İnsanlara, “Bana uy; Beni gerçekleştir” buyruğu ile seslenir. Hukuk düzeni, doğduğu andan itibaren bireyin karşısına kabul edilmesi ve uyulması gereken, kesinlikle doğru kurallar olarak çıkar.

Hukuk Okumak İçin Eğitim Mesleğin temel eğitim süresi 4 yıldır. Daha sonra yaptıkları stajın konusuna göre Avukat, Hakim ve Savcı ünvanları ile çalışmaktadırlar.
Okutulan dersler ; hukuk felsefesi ve sosyolojisi, Türk hukuk tarihi, anayasa hukuku, Roma özel hukuku, medeni hukuk, idare hukuku, devletler umumi hukuku, İslam hukuku, borçlar hukuku, ceza hukuku, ticaret hukuku, ve vergi hukuku gibi derslerdir.
 
tamamda hagi liseye gitmeliyimmmmmmmmmmmmm
 
Evet gidebilirsin en iyi bir anadolu lise sine gidilip 10. Sınıfta savcı hakim avukat çıkıyo istediği ni seçebilirsiniz
 
]Selamın Eleyküm. Sen bu işi cevaplarsın sana güveniyorum.PUANIM:373.05555555556 AMA YERLEŞME PUANIM ŞİMDİ HUKUK OKUMAK İÇİN HANGİ ANADOLU LİSESİNE GİTMELİYİM
 
Hukuk için gitmekte olduğunuz lisenin pek bir önemi yok ancak adalet lisesine giderseniz ek puan alarak rakiplerinizin önüne bir kaç soru ile geçme ihtimaliniz bulunmaktadır.
 
Geri
Üst