Hurma Dolgulu Portakallı Kurabiye Tarifi

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Hurma Dolgulu Portakallı Kurabiye Tarifi
hurmalı tarif, hurmalı kurabiye, portakallı kurabiye



hurmalı-kurabiye.jpg



İçindekiler:

Dolgu:

250g yumuşak Medjool hurması (çekirdekleri çıkarılmış)

2 çorba kaşığı su

Bir tutam tuz

¼ kase kristalize zencefil (iyi doğranmış)

½ çay kaşığı portakal çeşnisi (iyice rendelenmiş)

Hamur:

2 kase un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çorba kaşığı pastacı şeker (ayrıca 1/2 – 2 kase arası daha üstü için)

Bir tutam tuz

½ kase tuzsuz tereyağı, ayrıca 2 çorba kaşığı

2 çorba kaşığı doğal yağ (kanola)

¼ kase süt

Hazırlanışı:

Fırını önceden 163 dereceye ısıtın.

Dolgusunu yapmak için: Malzemeleri robotta (food processor) püre haline gelene ve iyice karışana kadar püre haline getirin. Çıkarın ve bir kenara ayırın. Robotun kabını temizleyin.

Unu, kabartma tozunu, bir çorba kaşığı pastacı şekeri ve tuzu robotun kabına koyun ve karışması için 3-4 defa robotu çalıştırın. Tereyağı, yağı ve sütü ilave edin. Hamur bir araya gelene kadar makineyi çalıştırın. Hamuru çok katı yapmayın azcık nemli olması lazım.

Hamuru çıkarın ve 20 eşit parçaya ayırın.Avucunuz içinde her birini düzleştirin. İçine bir çay kaşığı malzeme koyun ve kenarlarını kapatın ve yuvarlayın.

Hamurları üstte birleştirin ve dikkatlice avuçlarınızda yuvarlayarak düz bir top haline getirin. Sonra üstüne hafifçe bastırıp düzleştirin. Birleşen tarafı alta gelecek şekilde tepsiye dizin.

Bunu kalan hamur ve dolguyla tekrarlayın. Kurabiyelerin üzerine çatal ya da tahta bir şişle dekoratif şekil yapın. Hamuru delmemeye özen gösterin.

Kurabiyeleri katılaşana ve hafif kabarana kadar pişirin. Üst kısımlar beyaz olabilir ancak alt tarafları 25–30 dakikada kızarır. Üzerine pastacı şekeri dökün ve soğutun. Sonra yeniden şekerleyin.
 
Geri
Üst