SORU : İç Çamaşırıma Sperm Bulaştı Hamile Kalırmıyım?

Uzman SühaN

Administrator
SORU : İç Çamaşırıma Sperm Bulaştı Hamile Kalırmıyım?
Özellikle genç kızların en çok sorduğu sorulardan biri iç çamaşırıma sperm bulaştı hamile kalırmıyım ya da hamile kalma şansım ne kadardır? Öncelikle uzmanlar tıpta hiçbir şeyin olanaksız olmadığının altını çizmekte ve iç çamaşırıma sperm bulaştı hamile kalırmıyım sorusuna kesinlikle hayır diyememektedirler. Bir kadının ya da genç kızın iç çamaşırına sperm bulaşması sonucunda hamile kalma şansı çok düşükte olsa bulunmaktadır.ıslaklık olduğunda hamile kalınıp kalınmayacağı geliyor.

İLK GEBELİK BELİRTİLERİ BUNLARDIR

Dışarıya boşalma sonrası ve cinsel ilişki olmadığı durumlarda boşalma bayanın iç çamaşırı üzerine olduğunda hamilelik riski var mıdır?


Öncelikle bu tür bir ihtimalin yok denecek kadar az olduğunu ifade etmeliyiz.
Ancak iç çamaşırı tamamen sperm ile bulaşmış ve ıslanmış ise ve bu ıslaklık da vajen ağzı ile temas etmekte ise, çok az da olsa bir hamilelik ihtimali olabilir.

1.jpg






Böyle bir durumda, beklenen adet tarihinde bir gecikme olması durumunda test yaptırılabilir.
Erkek sperminin kadın vajinasında 72 saat dış ortamda ise 4 veya 5 saat yaşabildiğini belirten uzmanlar sperm için gerekli şartlar oluştuğunda kadının hamile kalma şansı olduğunu belirtiyorlar.

Kadının külotunun iç ağ kısmına erkek spermi bulaşması halinde sperm kendine bir yol bularak vajinadan içeri girebilir ve yumurtaya erişmek için rahme doğru ilerleyebilir ve bunun sonucunda gebelik gerçekleşebilir. Sürtünme yolu ile cinsellik yaşayan gençler tarafından en çok sorulan soruların başında gelen iç çamaşırıma sperm bulaştı hamile kalırmıyım yanıtına küçük bir ihtimal olsa da evet diyen uzmanlar bu konuda gençlere prezervatif kullanmalarını öneriyorlar.


ilişki sırasında erkeğin kadın vajinasına boşalarak hamilelik oluşması dışında kadının külotuna boşalma söz konusu olmuş ve külot tamamen ıslanarak kadın vajinası ile temas halinde bulunmuş ise hamilelik meydana gelmesi çok küçükte olsa ihtimaller arasındadır. Kadının külotuna sperm bulaşmış ise kadın külotunu vajinasına temas ettirmemeli mümkünse külotu giymeyerek hamile kalma şansını tamamen ortadan kaldırmalıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazıyı okumadan önce sevgilimin hamile kalacağını düşünüyordum allahtan belirttiğimiz gibi hamile kalacağı tüm şartları ortadan kaldırmışız üstüne üstlük biz bir de 4 saat sonra ertesi gün hapı kullandırdık ne olur ne olmaz diye kesin hamile değildir değil mi beyza hanım
 
Bu tür birliktelikte gebelik ihtimali yok denecek kadar azdır.Yazıda belirttiğimiz gibi spermlerin,elbiseden çamaşıra ordan vajen içine sızması söz konusu olursa gebelik olabilir.Buda çok düşük ihtimaldir. Tedbir amaçlı ertesi gün hapı kullanılmış %100 güvenilir olmasa da bu ilaç la olası gebelik riski engellenmiş. Partnerinizin mensin de gecikme söz konusu olursa tedbir amaçlı test yapsın..Biz burdan %100 gebelik söz konusu değil diyemeyiz.
 
Bu konuda çok hurafeler var ya .Birinden duymuştum.Eşiyle birlikte oluyor .Eşi ilişki sonrası bir bezle temizleniyor kadında silinmek için aynı bezi kullanıyor ve hamile kalıyor. Kadın 40 yasında torun sahibi durumdan utandığı için kürtaj oluyor. Bazen olmaz dediklerimiz garip bir şekilde oluyor. Kimi onca çabaya çocuk sahibi olmazken kimide böyle ceketi üstüne atsam hamile kalıyor tabiri ile gebe kalıyor.
 
Sevgilim uzerimde kulot varken belimin hemen altinakalcama dogru kulotumun ustune bosaldi vajinama gelmediginden eminim ic camasirimi hemen cikardim ve suyla kendimi temizledim sizce hamilelik riski varmi
 
Sevgilim uzerimde kulot varken belimin hemen altinakalcama dogru kulotumun ustune bosaldi vajinama gelmediginden eminim ic camasirimi hemen cikardim ve suyla kendimi temizledim sizce hamilelik riski varmi


Selamlar Seln, bu şekilde hamile kalma ihtimaliniz yok boşuna kuruntu yapıyorsunuz.... Hamile kalamazsınız.
 
Merhaba sevgilimle sürtünme Yolu ile bir ilişki yaşadık. Çamaşırıma fazla değil sadece bir iki damla sperm damladı ve zevk suyu bulaştı bu şekilde hamile kalma ihtimalim var mıdır. Ayrıca adet sonrası 14-18 günleri arasındaydım
 
Sevgilimle sürtüşme yaşadık boşalma olmadı kilodum ve zıbınım vardı sadece zevk suyu bulaştı biraz adetimde gecikti 13 ünde 1 ay gevikmiş olucak hamile olma şansım nedir
 
Sevgilim çıplaktı benim eşofmanım vardı ve sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Sevgilim boşaldığında iç çamaşırımın ön kenar kısmında bir iki damla ıslaklık fark ettim. Hemen çıkarttım ama 3 gün geciktim bi problem olabilir mi?
 
Geri
Üst