İdrar testi negatif çıktı yinede hamile olabilirmiyim?

Uzman SühaN

Administrator
İdrar testi negatif çıktı yinede hamile olabilirmiyim?
Anne olmak bir çok bayanın hayali olduğu gibi,çocuk istemeyen çiftler içinde kabus olabiliyor.Evde test yaptım negatif hamile değilmiyim diye bize sık yöneltilen bu soruya açıklık getirelim.Gebelik belirtilerini yaşıyorsnuz, test yaptınız ve testiniz negatif.Testi erken yapmanız sonucu etkiler.Bu yüzden yukarda belirttiğimiz gibi testi mutlaka mens gecikmesi olduğunda yapılmalısınız.Testi yapmadan önce kullanma klavuzunu da okuyun ,sonucu erken değerlendirmeyin.



Ne kadar beklemeniz gerektiği kulanma klavuzunda yazar.Ayrıca test öncesi bol sıvı aldıysanız sonuç negatif çıkabilir.Bu yüzden sabahın ilk idrarıyla test yapılmasını tavsiye ediyoruz.Peki evde bir kaç test yaptınız ve sonuçlar hem negatif hem pozitif ne yapmanız gerekicek ?



gebelik testi.png



GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR BU LİNKTE


Mutlaka kesin ve net sonuç için hcg testi yaptırmanızı öneriyoruz..Kanda gebelik testi , idrar testinin saptayamadığı veya ultrason ile görülemeyen gebeliklerin tespitinde kullanılmasının yanında, dış gebelik , düşük , mol gebeliği teşhis ve takibinde kullanılır.Gebelik testinin pozitif çıkması vücutta gebelik varlığının kesin kanıtıdır ancak bu gebelik normal bir gebelik olmayabilir. Gebelikten kesin olarak söz edebilmek için, yapılacak ultrason muayenesinde de kesenin görülmelidir.Yaptığınız testin sonucuna göre mutlaka hekim kontrolünde olun..









İDRARDA GEBELİK TESTİ


Dünyada her yıl milyonlarca gebelik testi satılmaktadır. Eczaneden alınan ve evde yapılan gebelik testlerine evde gebelik testi veya prediktör adı verilmektedir.

Evde yapılan gebelik testleri kişiye özel testlerdir. Çünkü test sonucunu sadece siz bilebilirsiniz, sizden başka kimse öğrenemez. Bu özel durum çoğu kadın için çok önemlidir. Kadınların genellikle gebe olup olmadığını ilk kendi öğrenmek ister ve bazı durumlarda da kimsenin sonucu öğrenmesini istemez.

Ancak idrardan yapılan gebelik testlerinde bazen yanlış sonuçlar olabilir. İdrarda yapılan gebelik testleri cinsel ilişkiden en erken 13-14 gün sonra pozitifleşmektedir. Yani cinsel ilişkiden hemen sonra yapılmasının hiçbir anlamı yoktur. En az 1 haftalık adet gecikmesi sonrası test güvenilirdir. Hatalı sonuçlar veren gebelik testleri kadınlarda hem psikolojik hem de fiziksel travmalara sebep olabilir. Bu sebeple gebelik testlerini kullanırken oldukça dikkatli olunmalıdır.

İdrar testinde pozitif sonucun hata olasılığı düşüktür. Ancak test negatif saptandığında hata olasılığı veya gebeliğin çok erken döneminde olma olasılığı unutulmamalıdır. Negatif sonuç varlığında adette gecikme devam ediyorsa 5-7 gün sonra idrarda test tekrarlanmalıdır.



İdrarda gebelik testi nasıl yapılır?

Her gebelik testinin kendine özgü özellikleri vardır ve uygulamalar farklılıklar gösterebilir. Bu sebeple eczaneden alınan gebelik testleri mutlaka kullanma talimatına göre kullanılması gerekir. İdrarda gebelik testleri genelde sabah alınan ilk idrar örneğinde ve orta idrar akımında yapılmalıdır. Yani bir miktar idrarı boşalttıktan sonra gelen idrardan testin alınması uygundur. Test için idrar bir kaba yapıldıktan sonra bir damlalıkla alınması ve bunun test kitinin üzerine damlatılması veya bir kabın içine konan idrarın içine gebelik testi çubuğunu koyup bir süre beklenilmesi en uygun yöntemlerdir. Belli süre sonunda çubukta çıkan çizilere göre gebe olma durumu veya gebe olmama durumu değerlendirilir.

Çift çizgi veya pozitif işareti (+) gebeliğin olduğu anlamına gelir. Tersi olarak ta tek çizgi veya negatif işareti (-) gebeliğin olmadığını gösterir.

Eğer çizgilerden bir tanesi soluk, bir tanesi koyu renkte ise bu da erken dönemde bir gebeliğin olduğu anlamına gelmektedir.

Sırası ile yapılacaklar:

Öncelikle aldığınız testin kullanma talimatını okuyunuz. Küçük farklılıklar olabilir.
Temiz ve kuru bir bardağa veya kaba idrar yapılmalıdır. Bardak plastik veya cam olabilir.
Mümkünse sabah alınan ilk idrar örneğinde ve orta idrar akımında yapılmalıdır. Yani bir miktar idrarı boşalttıktan sonra gelen idrardan testin alınması uygundur.
Gebelik testinin üzerine 1-2 damla idrar damlatın. Damlalık genellikle gebelik testinin içerisinden ayrı olarak mevcuttur. Diğer seçenekte testin idrar kabı içine sokulmasıdır.
Damlattıktan sonra 3-5 dakika kadar bekleyiniz.
Sonuç değerlendirilirken tek çizgi belirirse gebelik yok, çift çizgi belirirse gebelik var anlamına gelir. Çizginin bir tanesinin soluk olması gebeliğin çok yeni olabileceği anlamına gelir. Hiç bir çizgi görülmemesi testin geçersiz olduğu anlamına gelir, test tekrarlanmalıdır.


Evde gebelik testi yanlış sonuç verebilir mi?

Kadınlarda hamilelik olduğunda ilk önce kanda gebelik testi pozitifleşmektedir. Kanda yeterli bir düzeye ulaştıktan sonra idrarda atılmaya başlar. Bu nedenle hcg hormonu önce kanda yükselir, yani ilk gebelik testi kanda bulgu vermeye başlar daha sonrasında da idrarda çıkmaya başlar. Bunun için en azından ilişkiden 13-14 gün geçmesini beklemekte fayda vardır. Ayrıca testin bozuk olması, son kullanım tarihinin geçmesi de hatalı sonuçlara yol açabilir.


Evde yapılan gebelik testlerinde hcg hormonu değişik seviyelerde olduğundan gebelik testlerinin hassasiyeti farklıdır. Genelde B-hcg 50 ünitenin altındaysa test sonuç vermez. Bu nedenle gebeliği erken dönemde olan kişi, prediktörle yapılan idrar testinde gebe olduğu halde gebe olmamış gibi sonuç çıkabilir. Bu yüzden kesin sonuç için kan testinin yapılmasında fayda vardır.

Eğer çizgilerden bir tanesi soluk, bir tanesi koyu renkte ise bu da erken dönemde bir gebeliğin olduğu anlamına gelmektedir. Bu testin sonucunu yorumlarken mutlaka içindeki prospektüsü okumanızda fayda vardır.

Kısırlık tedavilerinde kullanılan hcg (yumurta çatlatma) iğneleri de gebeliğin yanlış bir şekilde pozitif çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle hcg iğneleri yapıldıktan sonra gebeliğin tanısı için en az 13-14 gün geçmesi gereklidir ve genellikle idrardan değil kandan test ile değerlendirilir.

Unutmayınız; idrarda gebelik testi yaptığınızda sonuç negatifse bu sizin kesin olarak gebe olmadığınızı göstermez. Ama gebelik testi pozitif ise bu sizin büyük olasılıkla gebe olduğunuz anlamına gelmektedir.

Bazen yumurtlamanın geç gerçekleşmesi sebebiyle de negatif sonuçlar çıkabilir. Yani bu günlerde yapılan gebelik testlerinden negatif sonuç çıkması, gebe olunmadığı anlamına gelinmez. Bu sebeple garanti sonuç süresi için, adet döneminin beklenmesi ve adet gerçekleşmezse gebelik testinin yapılması daha garanti sonucu verir. Adet geciktiği zaman gebelik testi yapıldığında sonuç yine negatif çıkarsa, 1 hafta sonra gebelik testi tekrar yapılmalıdır.

İkinci çizgi silik ise ne anlama gelir?

İkinci çizginin silik görülmesi sonrasında sağlıklı bir hamileliğe sahip olunabilir veya kimyasal düşük gibi bir durumla karşı karşıya kalınabilir veya hiç gebelik oluşmamış bile olabilir. Bu durumu netleştirmek için test 3-4 gün sonra tekrar edilmelidir veya kanda gebelik testi yapılmalıdır.
 
Merhaba , geç döllenme gibi durumlarda gebelik plano testlerde çıkmayabilir. Emin olmak için hcg testi yapın. Ve şunu da belirtelim her mens gecikmesi gebelik kaynaklı değildir. Test sonucuna göre gecikmeniz için hekime görünün.
 
Merhaba , geç döllenme gibi durumlarda gebelik plano testlerde çıkmayabilir. Emin olmak için hcg testi yapın. Ve şunu da belirtelim her mens gecikmesi gebelik kaynaklı değildir. Test sonucuna göre gecikmeniz için hekime görünün.
12.12.2017 son adetımın başlangıc tarıhı 17.12.2017 de btiş tarihi normalde adetim düzenli alt karın bölgemde acaip agrı bulantı uyku hali var 09.01.2018 tarıhınde baslayıp 12.01.2018 tarıhınde bıten kısa bı sıre kanama oldu regl sandm ama rengı mıktarı farklıydı 25.01.2018 trıhınde test yptm ama negatif cıktı acaba hamılemıyımm
 
Merhaba, adetinizin kısa süreli lekelenme şeklinde olması bir problemin işareti olabilir. Hormonal bozukluk, kist, miyom , polip ve rahimde yara lekelenmeye neden olabilir. Bunların dışın da yerleşme kanaması olabilir. Şayet evde idrar dan gebelik testi yaptıysanız hcg testi yapmanızı öneriyorum. Evde yapılan gebelik testleri hatalı sonuç verebiliyor.
 
merhaba adetim 2 gün geçti iki test yaptım her ikiside silik çıktı biri daha çok silik hamile olabilirmiyim çok istiyorum bebeğim olmasını
 
Merhaba, gebelik testin de ikinci çizginin silik çıkması ebelik olarak değerlendiriliyor. Durumunuz dan emin olmak için bugün hcg testi yapmanızı öneriyorum. Hcg test sonucunuzu bizimle mutlaka paylaşın. Mutlu haberlerinizi almayı diliyorum.
 
adetime iki gün kala test yaptım silik çıktı dünde hcg testi yaptım 0.20 çıktı hala adet olmadım durum nedir?
 
Merhaba, Test sonuçlarınız gebelik lehine değil. Adet gecikmesinin bir çok nedeni var. Bir kaç gün içinde adetiniz gerçekleşmez ise bir kadın doğum uzmanına görünüp muayene olun.
 
erkek arkadaşımla 2 hafta önce ilişkiye girdik 2 gün önce adet oldum az geliyor adetten önce test yaptım negatif hamilelik riskim varmı
 
Geri
Üst