İdrar testi negatif çıktı yinede hamile olabilirmiyim?

Merhaba, şüpheli ilişki sonrası beklenen mensiniz gerçekleşmiş bu durum da gebeliğin söz konusu olmadığınız belirtelim. Mens miktarı zaman zaman değişime uğrayabilir. Stresli olmanız mensi etkileyebilir.
 
Adet gecikmesi sadece gebelik kaynaklı olmaz. Bir çok koşul adet gecikmesine neden olabilir. Bu durum da bir kadın doğuma görünüp muayene olmanızda fayda var. Yapılacak muayene ve hormon tetkitleri ile adet gecikmenizin nedeni anlaşılacaktır.
 
iyi günler en son adet tarihim 13 mayıstı bu ay adet olmadım yeni evliyim sizce hamilemiyim?
 
Merhaba, adet gecikmesi gebeliğin en belirgin septomudur fakat her adet gecikmesi gebelik kaynaklı değildir. İki günlük gecikmeniz var gebelik tetsi yapmanızı öneriyorum.
 
Rica ederim bugün kanda gebelik testi yapın en doğru sonucu alırsınız. Evde gebelik testi yapmak isterseniz yarın sabahın ilk idrarı ile test yapabilirsiniz.
 
hamile,hamilemiyim,gebelik testi,gebelik testi negatif,negatif gebelik testi gebelik

gebelk testi.jpg




Adetiniz gecikti ve gebe olup olmadığınızı merak ediyorsunuz. Arama yaparken sitemize geldiniz. Bu sayfayı inceliyorsanız büyük ihtimalle iyi bilinen ikilemle karşı karşıyasınız: Hamilemiyim değil miyim ? Neden bulantım var , gögüslerim neden şiş , küçük kramplar veya yorgunluk gibi erken gebelik semptomlarınız var , ve hamilelik testi yaptığınız da sonuç negatif çıktı . Bu durumun nedenleri nelerdir ? Sizlere ayrıntılı bir şekilde bilgi vermeye çalışacağız. Erken gebelik semptomlarına çok benzeyen adet öncesi belirtiler görüyorsunuz, çünkü bunların her ikisi de implantasyondan sonra olduğu gibi bir dönemden önce ortaya çıkan östrojen ve progesterondaki artıştan kaynaklanıyor.Testi çok erken aldınız ve idrarınızda yeterli miktarda hCG (hamilelik hormonu) yoktu. HCG seviyeleri algılanacak kadar yüksek olduğunda yani adetiniz geciktiğinde test yapın



Hamilesiniz, ancak çeşitli komplikasyonlar ikizler, düzensiz adet döngüsü veya ektopik gebelik gibi durumlar anormal test sonucu üretti .

Hamilelik gibi hissettiğiniz semptomlar yalancı gebelik belirtileri olabilir.

Hamile değilsiniz, ancak hamilelik belirtilerini taklit eden bir durumunuz varsa başka bir hastalığın septomları olabilir.

Bununla birlikte, idrar testiniz yanlış sonuç veriyorsa bir çok koşul buna neden olabilir.

Nadir kanserler, trofoblastik hastalık, yumurtalık kistleri ve tiroid bozuklukları gibi bazı tıbbi durumlar bazen yanlış pozitif sonuçlar



Şişmiş göğüsler hem hamilelik hem de PMS için yaygın olan birçok semptomdan biridir . Bu nedenle, ağrılı meme veya şişmiş memeya sahip olmak gebeliğin iyi bir göstergesi değildir. Doğum kontrol hapları veya hipotiroidizm ilaçları gibi bazı ilaçlar, östrojen üretimini artırabilir, bu da göğüslerinizin, östrojen seviyelerinin sizin döneminizden önce veya hamilelik döneminden önce ortaya çıkarsa aynı şekilde tepki vermesine neden olabilir. Hormonlarınız üzerinde etkili olabilecek ilaçları alıyorsanız ve hamilelik testi negatif gösteriyorsa, o zaman hamile degilsiniz.Düzensiz sikluslar veya PKOSlu (polikistik over sendromu) kadınlar, hormonal dengesizlik nedeniyle sıklıkla dönemlerini kaybederler yani adet dönemlerini kaçırırlar. Bununla birlikte, düzenli menstrüel siklusa sahip kadınlar bile, stres, yaralanma, kilo alma, doğum kontrolü veya vücut üzerindeki stresi ortaya çıkaran ve normal hormonal üretimi etkileyen herhangi bir diğer kaygı uyandırıcı sebepten ötürü bir veya iki dönemi kaçırabilirler.



Hamileliğin ilk üç aylık döneminde uyuşukluk hissi yaygın olabilir, ancak aynı zamanda anemi, hipertiroidizm, böbrek veya karaciğer hastalıkları, obezite, vb. Gibi başka hastalık ve rahatsızlıklar için de çok yaygındır. Yorgunluk hissetmek de bir semptom olabilir. uyku yetersizliği, soğuk algınlığı ya da grip gibi diğer daha az ciddi nedenler ya da enerji kaynağınızı tüketen diğer yaşam tarzı ya da diyet değişiklikleri gibi. Aniden hiç bir sebepten ötürü kendini yitirmiş hissediyorsanız, ancak hamilelik testi negatif gösteriyorsa, ciddi tıbbi nedenleri göz ardı etmek için hemen bir doktora görünün. Ayrıca depresyon, hormonal dengesizlik, stres, anksiyete veya diğer psikolojik durumlarla da tetiklenebilir. Yine, genellikle iyi bir ruh halinde olduğunuzda, duygusal istikrarınızda ani bir değişiklik yaşarsanız, ciddi bir nedenleri dışlamak için doktora danışın.


Gebe kadınların yaklaşık yarısı hamilelik sırasında kabızlık yaşamaktadır çünkü progesteronda ki artış sindirim sistemini rahatlatır, bu da besinlerin bağırsaklarda daha yavaş ilerlediği anlamına gelir. Bu semptom sadece hamileliğin iyi bir göstergesi değildir ve eğer hamile değilseniz ama kabızsanız, hemen bir doktora görünün. Antikonvülsanlar, Parkinson hastalıkları , hipnotikler ve sakinleştiriciler için ilaçlar yanlış pozitif sonuçlara neden olabilir, bu da siz olmadığınız zamanlarda hamile olduğunuzu gösterir.İlk kaçırılan dönemden bir gün sonra bir hamilelik testinden doğru sonuçlar alırsınız. Evde yapılan hamilelik testleri çoğunlukla güvenilirdir, ancak bazı şeyler sonuçlarınızın doğruluğunu etkileyebilir.
 
iyi günler. yardim ederseniz sevinirim . Adet günüm 14 gun gecti ve ben bu 14 gun içinde dort defa idrar testi bir defa da kan testi yatrdirm ama herseferinde negatif cıktı. hamile olma olasılığım nedir acaba yardım lutfen . çok istiyorum
 
Geri
Üst