İdrar yolu enfeksiyonu için turna yemişi tüketin !

Uzman SühaN

Administrator
İdrar yolu enfeksiyonu için turna yemişi tüketin !
Kadınlarda sık rastlanılan enfeksiyon türlerinden biride idrar yolu enfeksiyonudur.Bazen kendiliğinden geçebileceği gibi , bazen tedavi gerektirebiliyor.Genellikle teşhisi basit bir idrar tahlili ile yapılabiliyor.Bu hastalığın nedneleri bakterilerdir.Tedavisi antibiyotik olan idrar yolu enfeksiyonun ayrıca bitkisel tedaviside mevcuttur.İdrar yolu enfeksiyonu olanlar için turna yemişi nin hastalık üzerindeki olumlu etkisini bu yazımızda sizlerle paylaşıcaz.Öncesi ;Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.


İdrar yolu enfeksiyonu titreme,ateş,bel ağrısı,kusma, kasıkta ağrı ,sık sık idrara çıkma gibi belirtilerle kendini gösterir.Böbrek taşlaı, bakteriler,kabızlık,mesanenin tamamen boşalmaması,genital hijyen gibi nedenlerden kaynaklanır.Tedavisi genellikle antibiyotiktir.Ve hijyene dikkat etmek gerekir.Bunun yanında lezzetini çok sevdiğim turna yemişide idrar yolu enfeksiyonuna çok iyi gelmektedir.Turna yemişinin o kadar çok faydası varki.Bağışıklık sistemini kuvvatlendiren turna yemişi,gripten ,premenopoza,damar daralmasından daha bir çok hastalğa iyi gelmektedir.Dilerseniz turna yemişinin faydalarını ve idrar yolu enfeksiyonu için kullanımını yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

turna yemişi.jpg





Turna Yemişinin faydaları


Anti-aging yani yaşlanmanın yavaşlatılması, hafıza ve beyin hastalığı Alzheimer, kanser, böbrek sorunları, antioksidanlar, yakın ve uzak görme bozuklukları gibi skıntılar etkili bir tedavi olarak alınabilirken, Meyveleri yüksek miktarda A, C, E vitaminleri, demir, betakaroten ve lif içermektedir.

Yaban mersininin tıbbi olarak en önemli kullanım alanı diüretik (idrar söktürücü) etkisinden dolayıdır. Yaban mersini içerdiği antosiyanlardan dolayı idrar söktürücü özelliktedir, idrar yollarını yıkamak amacıyla kullanılır. Özellikle premenopozda (menopoz öncesi dönemde) kadınlar çok sık idrar yolları enfeksiyonu geçirirler. Yaban mersini, idrar yolları enfeksiyonlarında görülen idrar yaparkenki acı ve yangıyı azaltır.

Yaban mersini ayrıca antioksidan özelliğiyle çok iyi bir damar koruyucudur. Damar, dolaşım sistemi güçlendiricisi, koruyucusudur. Koroner kalp hastalıkları, kolesterol ve ateroskleroz (damar daralması) riskini azaltıcıdır.

Aynı zamanda antibakteriyel etkisi kuvvetlidir, en tehlikeli bakterilerden olan E.coli’ye karşı dahi kullanılabilir. Yaban mersini tüm bu özellikleriyle kanser riskini azaltan gıda destekleri arasına girmeyi başarmıştır.


Turna Yemişinin Nasıl Kullanılır

Bu özelliğinden faydalanmak için yaban mersini suyunu içmek, ya da bizim geleneksel olarak yaptığımız gibi kompostosunu yapıp içmek en güzel yoldur.

Turna Yemişi: İdrar Yolu Enfeksiyonu ve Antibiyotik Kullanımını Azaltmada Besin Desteği
Raporlara rağmen olumlu haberler de var. Ocean Spray’den Dr. Geoffrey Woolford’a göre:

Günde 240 ml turna yemişi suyu tüketilmesi, idrar yolu enfeksiyonlarını azaltarak tedavide kullanılan antibiyotik miktarını da azaltmaya yönelik bir besin desteği olabilir.
40 gramlık tatlandırılmış turna yemişi kurusu, turna yemişi suyunda bulunan eşsiz bileşenlere sahip olmakla birlikte günlük tavsiye edilen meyve ihtiyacını da karşılamaya yardımcı oluyor.

Woolford, “50 yılı aşkın süredir devam eden araştırmalar, turna yemişini anlamaya adandı. Turna yemişinin antibakteriyel özellikleri, belirli bakterilerin yapışarak idrar yolu enfeksiyonlarına neden olmasını engelliyor; vücudu temizlemeye ve arındırmaya yardımcı oluyor. Sonuç olarak araştırmacılar, tekrar eden enfeksiyonlara sahip kadınlarda turna yemişi tüketimi ve idrar yolu enfeksiyonlarının azalması arasında bir korelasyon gördü. Enfeksiyon sayısının azalması, daha az antibiyotik kullanımı ve daha düşük antibiyotik direnci geliştirme riski anlamına geliyor.” dedi.
 
Geri
Üst