İdrardan gebelik testi kesin sonuç verir mi?

Merhaba, mens gecikmesi sadece gebelikten ötürü olmaz. Birkaç neden den dolayı menste gecikme olabilir. + Korunmasız her birliktelik istenmeyen gebelik açısın dan risktir. + Çubuk testler hatalı sonuç verebilir . Durumunuzun netlik kazanması açısın dan HCG testi yapmanızı öneriyorum.
 
3 martta regl oldum. 7 nisanda ilişkiye girdik eşimle geri çekme yöntemiyle korunduk. Fakat regl olamadım bugün 17 nisan idrar testi yaptım negatif çıktı. Hamile olma ihtimalim nedir?
 
Geri çekme yöntemi % 100 gebelikten korumaz. Gebelik testiniz negatif çıkmış fakat çubuk testler hatalı sonuç verebiliyor emin olmak için HCG testi yapmanızı öneriyorum.
 
Merhabalar 11 ocakta mensım gercekleşti 22 si şüpheli ilişkim oldu geri çekilme yöntemi ile 11inde bi sonrakı mensım gerçekleşmedi ilişkiden 22 sonra erken gebelik testı yaptım negatifti ıkı gun sonra tekrar yaptım yıne negatıf Sadece hastalancakmısım gibi bir kasık agrısı ve mensten önce lekelenme yasıyorum gebelık olma olasıgı var mı ?
 
Merhaba, şüpheli ilişki sonrası adet olmamışsınız. Ya stresten yada gebelikten dolayı adetiniz gecikmiş olabilir. Korunmasız her ilişki istenmeyen gebelik açısın dan risktir. 1 hafta içinde adetiniz gerçekleşmez ise hcg testi yapın ve doktora görünün
 
adetim bu ay 7 gün gecikti sonra adet oldum ama 3 gün sürdü pıhtılı ve ağrılı oldu karnımda bir şey var sanki hamilelik olabilirmi ne zaman test yapayım
 
Adetim 6 gün gecikti dün test yaptım negatif çıktı ama halen olmadım çok sıkıntı yapıyorum acaba hamile olma ihtimalim var mı
 
Adetim 6 gün gecikti dün test yaptım negatif çıktı ama halen olmadım çok sıkıntı yapıyorum acaba hamile olma ihtimalim var mı

Adet gecikmesi sonrası test yapmışsınız sonuç negatif bu durum da gebe değilsiniz. Her adet gecikmesi gebelik kaynaklı değildir. Bir çok koşul gecikmeye neden olabilir. Bir kaç gün içinde adetiniz gerçekleşmez ise tekrar test yapın ve sonuca göre hekime görünün.
 
Hamileliğin oluşabilmesi için bir sperme ve bir yumurtaya ihtiyaç vardır. Korunmasız cinsel ilişkiye girdiğinizde, hamilelik şansınız olur. Burada hamilelik belirtileri, hamileliğin erken belirtileri ve hamilelik testi hakkında bilgi edineceksiniz. Erken gebelik belirtileri ve adet öncesi belirtileri çok benzer:

Ruh hali
Kramplar
Göğüslerde hassasiyet
Baş ağrısı
yorgunluk
Kanama

İşte PMS belirtileri farklı erken gebelik belirtileri şunlardır:

Adet kanaması hamilelikle ilişkili lekelenmeden daha ağırdır.
PMS deki yorgunluk genellikle kanama başladıktan sonra çoğu zaman geçer.
Bulantı yaygın bir gebelik semptomudur, ancak PMS ile çok fazla değildir.
Gıda istekleri veya rahatsızlıkları hamilelikle daha yoğundur.
Kramplar menstürasyondan önce yoğun olabilir, ancak gebeliğin erken evrelerinde daha hafiftir.



Adet düzensizliği ve yumurtlama

Birçok kadının uzun veya düzensiz döngüleri vardır. Yumurtlama döngülerinizi dikkatlice izlemediyseniz veya bunu tahmin edemiyorsanız, kesin bir sonuç için mümkün olan en erken sürenin ne zaman olduğunu söylemek zordur. Yumurtlama kitlerinden kullanın.

Sık idrara çıkma gebelik belirtisimi

İdrar yolu enfeksiyonu (İYE), aşırı aktif mesane, diyabet, idrar tutamama, mesane taşı veya yumurtalık kanseri neden sürekli işemek istediğinizi hissettirmek için neden olabilir. Bununla birlikte, bu semptom PMS veya menopozda da yaygındır..

Polikistik over sendromu ve gebelik

Polikistik over sendromundan (PKOS) muzdarip kadınlar, adrenal bezlerde veya yumurtalıklarda hormonal dengesizliğin bir sonucu olarak genellikle çok kilo alırlar. Hormonal bir dengesizlik, aynı zamanda, bir kadının kilosunu ve vücut yağını arttıran diyabet ve diğer rahatsızlıklara da yol açabilir. Kadınların çoğu doğurganlığını büyük ölçüde etkileyen PCOS dan muzdariptir. PKOS'lu kadınlarda hormonlar aşırı testosterondan aşırı östrojene ve progesterona kadar değişebilir. Eğer ikinci hastalığınız varsa, vücudunuz hamileliğe benzer belirtiler sergileyecektir. PKOS'un en sık görülen semptomları (özellikle bel çevresi) kilo alma, pelvik ağrı, anksiyete veya depresyon, dönem dışı lekelenme, geç veya geç dönemler ve ağrılı göğüslerdir.

Mide bulantısı gebelik belirtisimi?

Mide bulantısı stres veya anksiyetenin yaygın bir belirtisidir. Anksiyete, mide ağrılarına, kramplara ve hatta kusmaya neden olabilir. Anksiyete ile birlikte bu belirtiler varsa, stres veya anksiyetenin giderilmesi için profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz.

Gebelik belirtileri ve diğer koşullar

Bazı kadınlar, birkaç gün önce ve yumurtlama sırasında veya bir dönemden birkaç gün önce belirgin belirtiler yaşarlar. Hamilelik belirtileri (bulantı, kramplar, şişkinlik, meme hassasiyeti , vb.) Genellikle ovulasyon ve menstrüasyon belirtilerine benzerdir.
Bulantı veya tükenme hissi, soğuk algınlığı, grip veya diğer hastalıklardan kaynaklanabilir. Hap ve diğer hormonal doğum kontrol yöntemleri yaygın olarak bulantı, baş dönmesi, meme hassasiyeti ve duygudurum değişikliklerine neden olur. Bu yan etkiler sizi rahatsız ediyorsa, markaları veya yöntemleri değiştirmeyi deneyin.
 
Geri
Üst