İdrardan gebelik testi kesin sonuç verir mi?

Tekil gebelik, son adet döneminin ilk gününden tahmini doğum tarihine kadar ortalama 40 hafta (280 gün) sürmektedir.Hamile misiniz? Bunu anlamanın bir yolu, hamileliğin ilk belirtilerini araştırmaktır ayrıca gebelik testi yapmaktır. Bu septomlar sadece birkaç hafta sonra ortaya çıkabilir.

Adet gecikmesi
yorgunluk
Koku duyarlılığı
Sabah bulantısı (mide bulantısı)
Gıdalara karşı tiksinme
Ruh hali değimleri
şişmiş göğüsler
Daha koyu, areolalar
Sık idrara çıkma
Şişkinlik
Yükselmiş sıcaklık
Kanama ( yerleşme kanaması )

Bu belirtileri adete bir kaç gün kala yada adet gecikmesinde yaşayabilrisiniz. Durumdan emin olmak için gebelik testi yapmak gerekir.Bununla birlikte, hamilelik belirtilerinin farklı kadınlarda farklı zamanlarda ortaya çıktığı bilinmelidir.Hamilelik testleri çok hassastır, bu nedenle hamileliğinizin herhangi bir belirtisi olmadan adete bir kaç gün kala gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.Hamilelik testleri bunları nasıl kullandığınıza bağlı olduğundan, testi yapmadan önce talimatları dikkatli bir şekilde okumak önemlidir.
 
merhaba ben sabahar idrar testi yaptım adetim 10 gün gecikti ama 2 kere yaptığım testler negatif çıktı dogrumudur:kutlama::kutla:
 
Merhaba, her adet gecikmesi gebelik kaynaklı değildir. Bir çok koşul adet gecikmesine neden olabilir. Test sonuçlarınızda gebe olmadığınızı gösteriyor .Bu durum da bir kadın doğum uzmanına görünüp muayene olmanızda fayda var.
 
Negatif bir gebelik testi hamile olmadığınız anlamına gelmez. Bazen testler hatalı veya test yöntemleriniz yanlış olabilir (çok erken test ettiniz, çok fazla su içtiniz, vb.)Her bir hamilelik testinin duyarlılığı değişkendir, ancak en hassas test en erken hamileliği saptayabilir. Adetinizde gecikme olursa test yapmanız daha uygun olacaktır.Semptomlarınız hamilelikle açıklanmıyorsa ve haftalarca sürüyorsa mutlaka hekime görünün. Anormal tiroid fonksiyonları veya düşük hemoglobin sayısı söz konusu olabilir.Hem psikolojik hem de fiziksel sorunlar adet gecikmesine neden olabilir. Stres, vücudun hormonal dengesini bozan temel psikolojik faktörlerden biridir. Stresli olduğunuzda, vücudunuz böbreküstü bezlerinde baskı yapan ve androjenlerin aşırı üretimine yol açan stres hormonu kortizol salgılar. Bu bozulma akne, boğaz ağrısı, gözden kaçan dönemler, yorgunluk ve bulantı gibi belirtileri tetikler
 
İyi akşamlar adetime 1 gün var ama bütün gebelik belirtilerini yaşıyorum ve kendimi hamile hissediyorum biraz önce iki tane test yaptım ikiside silik çıktı gebelik varmı yokmu anlamadım yardımcı olurmusunuz?
 
Merhaba, gebelik testinde ikinci çizginin silik çıkması gebelik olarak değerlendiriliyor yani test sonuçlarına göre gebesiniz. Durumunuz hakkında net bilgi edinmek için yarın hcg testi yapın.
 
evde gebelik testi yaptım çift çizgi çıktı. Kan tahlili yaptırdım değerim 4,00 çıktı ve yanında negatif yazıyor. 2 aydır adet olmuyorum hamile olabilir miyim?
 
Merhaba , İdrar testi gebeliğin pozitif olduğunu gösteriyor. Ancak evde yapılan gebelik testleri bazı koşullardan dolayı hatalı sonuç verebilir. İki aylık gecikmeye görede hcg değeriniz düşük ve buda gebe olmadığınızı gösteriyor. Şunu da belirtelim her adet gecikmesi gebelikten dolayı olmaz. Bir çok neden adet gecikmesine sebep olabilir. 2 aydır gecikmeniz var neden hekime görünmediniz ? En kısa zamanda bir kadın doğum uzmanına görünün. Jinekolojik muayene +ultrason ve hormon tetkitleri adet gecikmenizin nedenini belirleyecektir.Tedavide altta yatan nedene yönelik yapılacaktır. Sağlıklı günler diliyorum.
 
Geri
Üst