İftara ne pişirsem pazartesi menüsü

CeMoŞ

Daimi Üye
Üye
İftara ne pişirsem pazartesi menüsü
iftar menüsü ramazanda ne pişirsem iftara ne pişirsem
iftarda ne yapsam , ne pişirsem, iftar menüsü pazartesi, bugü ne pişirsem genel bilgiler


ramazanda herkeste aynı telaş "iftarda ne pişirsem" :D işte szileri bu dertlerden kuratacak menülerr melekler


İftar Menüsü Pazartesi

mantar çorbası
zeytin yağlı barbunya
kuzu pirzola
çoban salata
güllaç


Mantar Çorbası Tarifi

mantar-d7.jpg


1 kase mantar
1 çorba k.tereyağı
3 çorba k.un
1 soğan
1 su b.süt
1 tutam maydonoz
su
tuz

Yapılışı
Tereyağı tavaya alınarak eritilr. Üzerine doğranmış soğan ve mantar eklenerek sotelenir. Daha sonra 3 çorba k. un eklenir.Kavrulduktan sonra üzerine soğuk süt, sonra soğuk su ve en son sıcak su eklenir.Tuzu ayarlanarak pişmeye bırakılır. Pişince üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır.


Zeytin Yağlı Barbunya


images-2b8.jpg


Yarım kilo barbunya
2 adet soğan
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates ya da iki yemek kaşığı salça
10 diş sarımsak
Maydanoz
1 çay kaşığı şeker
Tuz

Yapılışı

Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanır. Boyalı suyu süzülür. Temiz bir tencereye yağ, doğanmış soğan, sarımsaklar, ayıklanmış havuçlar dörde bölünerek doğranır, ilave edilir. Ateş üzerinde hafif kavrulur, rendelenmiş domates veya salça konur. Şeker ve tuz ilave edilir, haşlanmış fasulyelerde konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip fasulyeler pişirilince söndürülür. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.


Kuzu Pirzola


U_6944-100.jpg


1 kilo koyun ya da kuzu pirzolası
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 çorba kaşığı kekik (istenirse)

1 Kalem kalem ayrılmış 1000 gram koyun pirzolasını, alafranga denen yöntemde, yanı pirzolanın alt kemik kısmına rastlayan yağ ve az etlerin usul üzerine kesilmesi suretiyle hazırladıktan ya da kasaba hazırlattıktan sonra, et dövmeye yarayan demir ile üstlerine vurmak suretiyle pirzolaları yarım parmak inceliğinde yassıltmalıdır. (Alaturka denilen yöntem: alt kemik kısımlarına rastlayan et ve yağların, esas etlerin üstlerine kıvırmak suretiyle dövülmüş demektir.) Bu yöntemde hazırlanan pirzolalar bazen ızgarada pişerken esasen etten ayrılarak sarkmaktadır. Kemiğin alt kısmındaki bu çeşitten etleri çıkararak ya da kasaba çıkartarak kıyma ve kuşbaşı olarak kullanmalıdır.
2 Sonra, dövmüş olduğumuz pirzolaları bir sahan ya da tabağa koyduktan sonra, üstlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 orta büyüklükte soğanın suyunu ilâve etmeli ve hepsini karıştırdıktan sonra, 1-2 saat kadar bir tarafa bırakmalıdır. (Soğan, ince doğrandıktan sonra üstüne bir miktar tuz serpmeli ve on dakika kadar böylece bıraktıktan sonra sıkmak suretiyle suyunu çıkarmalıdır.)
3 İki saat sonra, soğan suyu ve zeytinyağında bırakmış olduğumuz pirzolaları harlı, fakat alevli olmayan odun kömürü ateşinin 4 - 5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli, (ızgara tellerini zeytinyağıyle yağladıktan sonra pirzolaları oturtmalıdır) ve pirzolaların alt tarafları kızarıp da üstleri hafifçe terlemeye başlayınca diğer taraflarını çevirmek suretiyle aşağı yukarı 4-8 dakika arasında pişirmeli, sonra da ılıkça bir tabağa alarak tuzladıktan sonra servis yapmalıdır. (Kuzu pirzolasını 4-5, koyun pirzolasını ise 6 - 8 dakika arasmda pişirmelidir. Bir de bazı pirzolalar yağlıca olduklarından ateşi parlatırlar; o takdirde ateşe birkaç tutam tuz serpmelidir.)


Güllaç


adb1b96cb8-225.jpg


Malzemeler

Çok ince açılmış güllaç yufkası (Yufkayı büyük marketlerde bulabilirsiniz, Güllaç yufkası diye satılır)
3 kilo süt
750 gr toz şeker
250 gr rendelenmiş ceviz içi
250 gr hindistan cevizi (isteğe bağlı süsleme için)
100 gr çekilmiş antep fıstık içi (isteğe bağlı süsleme için)
nar taneleri (isteğe bağlı süsleme için)

Güllaç’ın Yapılışı:

İlk olarak, süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır. Süt el yakacak hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır. Yufkalar tepsiye tek tek serilerek araları bol sütle beslenir. 3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi üzerine bolca serpilir. Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir. Süsleme yapılarak servise hazırlanır.

Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz. Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
 
Geri
Üst