İkinci Bebeğe Hamile Kalamayanlar Yeniden Anneliği Tatmak İsteyenler

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
İkinci Bebeğe Hamile Kalamayanlar Yeniden Anneliği Tatmak İsteyenler
İkinci Bebeğe Hamile Kalamayanlar- Günümüzde hamile kalamamak, bebek sahibi olamamak artık normal kabul edilen bir durum ama bu kısırlık tedavisinin mutlaka çözüme kavuşturulması gerekir diye düşünüyorum. İlk gebelik yaşayacaklar için evlendikten sonra 2 yıla kadar hamile kalamıyorlarsa burada kadında ya da erkekte kısırlık problemi olabileceği unutulmamalı. Aslında sadece kısırlık ilk bebeğine hamile kalamayanlar için düşünülmemeli bu ikinci üçüncü bebeğe de sahip olamama durumu olabilir. Yani aslında bir çocuğunuz var ama ikinciyi istiyorsunuz ve uzun denemelerden sonra hamile kalamıyorsanız burada da kısırlık aranabilir. Öncelikle uzman bir kadın doğumcuya görünmek ardından sorununuzun ne olduğunun tanısını koymak önemlidir. Evet şimdi ikinci bebek isteyip hamile kalamayanlarla ilgili özel bir yazı sunmak istiyorum sizlere.

ikinci bebege hamile kalamayanlar.jpg


Aslında araştırmalara bakıldığına göre kısırlık sadece hiç bebek sahibi olamayanlar için söz konusu değildir. Bu ikinci ya da sonraki bebek isteme durumunda hamile kalamayanlar için de söz konusu olabilecek durum yani her kadın yaşamının her alanında kısırlık yaşayabilir. İkinci bebeğe hamile kalamayanlar için seconder infertilite adı verilmekte. Aslında çiftler ilk çocukları belli bir yaşa eriştiğinde ya da ikinci bebeği düşündüğünde bu kısırlık durumu ortaya çıkabiliyor hem de bu durumu yaşayanların sayısı hiç te azımsanamayacak kadar fazla. Hiç bebek sahibi olamayanların durumları ile ikinci bebeğe hamile kalamayanların durumunda hiç bir farklılık yok aslında. Onlara da aynı tahlil ve muayeneler yapılmakta aynı yöntemler izlenmektedir. Dediğim gibi kadınların %25 i hayatlarının belli zamanlarında kısırlık yaşayabilirler. Bunlar değişik faktörlere bağlı olabilmektedir. Bu faktörlere de hep birlikte bakalım.

İlk kez hamile kalmak isteyip kalamayanlar 2 yıla kadar bebek sahibi olamayanlara belli tahliller muayeneler yapılarak tedaviler uygulanır. Eğer çiftlerin bebek sahibi olamama durumu söz konusu ise yardımcı üreme sistemleri devreye girer. Bunlar aşılama ya da tüp bebek gibi. İkinci kez hamile kalmak isteyip bebek sahibi olamayan çiftler ise korunmayı bıraktıktan 1 yıla kadar gebe kalınamıyorsa burada da aynı tahlil ve muayeneler aynı yollar izlenir. İkinci kez bebek sahibi olmak isteyen kadınlarda özellikle yaşın ilerlemesine bağlı olarak yumurta rezervinin azalması durumu önemlidir. Yine yaşa bağlı olarak düşünüldüğünde ilk bebeğine hamile kaldığında daha erken yaşlarda olan ikinci bebeğe hamile kalmak isteyen aynı kişinin 10 yıl sonraki yaşı ile aynı durumda olması beklenemez. Özellikle bazı çiftler 7-10-12 yıl ikinci bebeği istemeyebiliyorlar. Bu 10 yılda kadında ya da erkekte çok şey değişebilir tabii ki.

Doğurganlık durumu erken yaşlarda daha iyi olmakta, yine dediğim gibi yumurta rezervi de erken yaşlardaki kadın ile daha ileri ki yaşlarda kadında çok fark olabilir. Tabii kadın üzerine daha çok konuşuyoruz ama burada aslında %50 oranda erkek ya da kadından kaynaklanan durum söz konusudur. Dediğim gibi yaşa, kiloya, zararlı alışkanlıklara, stres sıkıntılı yaşama bağlı olarak üreme durumunda bozukluklar meydana gelebiliyor. Erkeklerde de aynı şekilde yaşa bağlı olarak sperm sayısında azalma hareketlilikte azalma ya da varikosel gibi durumlar meydana gelebilir.

ikinci bebek sahibi olmak isteyenler.jpg


Eğer korunmayı korunma hapları ile sağlıyorsanız bunu bıraktıktan ilk ay içinde hamile kalma şansınız %75 oranında artar ikinci ay ise bu oran %95 e yükselir. Yani korunma hapları kısırlık ya da bebek oluşumuna engel bir durum oluşturmazlar. Yine diğer korunma yöntemleri de kısırlık ya da bebek oluşumuna engel oluşturmazlar. İkinci bebekte hamile kalamama sorunu dediğim gibi yumurta rezervinin azalması, tüplerin tıkalı ya da kapalı olma durumu, kist ya da miyomlar, yine kadınlarda çok sık görülen hormonal bozukluklar gebe kalmaya engeliyet oluşturabilir. Sizden özellikle tüplerin tıkalı mı kapalı mı olması durumuna karşı rahim filmi (hsg filmi) isteyebilirler. Hsg çekiminden sonra da hamile kalmanın daha kolaylaştığı gözlemlenmiştir.
 
Geri
Üst