İkiz bebek olması için ne yapmak gerekir ?

Uzman SühaN

Administrator
İkiz bebek olması için ne yapmak gerekir ?
İkizlere sahip olmanın avantajları vardır. Elbette, iki bebeğin bir arada olmasının, bir kerede birine sahip olmaktan çok daha ağır olduğu gerçeğini inkar etmek mümkün değil. Bir çok çift ikiz bebeği olsun istiyor nedenleri kişiden kişiye değişiyor. İki farklı ikiz türü vardır. Tek yumurta ikizi ve çift yumurta ikizi. Tek yumurta ikizi ; Bir yumurta bir sperm tarafından döllendiğinde oluşur. Yumurta daha sonra iki ayrı embriyoya bölünür. Tek yumurta ikizleri bir plasentayı ve bir amniyotik keseyi paylaşabilir veya ikizler bir plasentayı paylaşabilir ve her birinde ayrı amniyotik keseler olabilir. Genetik olarak, iki bebek aynıdır.Çift yumurta ikizi ; iki ayrı sperm tarafından döllenmiş iki ayrı yumurtadan oluşur. Peki doğal yolla ikiz bebek nasıl yapılır , ikiz bebeğin olması için yapılması gerekenler hakkında tüm detaylı bilgileri makalemizin devamında bulabilirsiniz.



doğal yolla ikiz bebek nasıl yapılır.jpg





İkizlerin yaklaşık üçte biri aynıdır , aynı zamanda monozigotik ikizler olarak da bilinir. Bir yumurta bir sperm tarafından döllendiğinde ve iki ayrı embriyoya bölündüğünde gelişirler. Aynı genetik bileşimi ve plasentayı paylaşırlar. Tek yumurta ikizleri aynı zamanda doğurganlık yardımı yöntemlerine maruz kalan kadınlarda da görülebilir. Çift yumurta ikizleri iki ayrı yumurtanın iki ayrı sperm tarafından döllenmesi ile oluşur.Aynı zamanda dizotik ikizler olarak da bilinir. Bunlar eşsizdir ve genetik kompozisyon veya plasenta paylaşmazlar. Tek yumurta ikizi aynı genetik yapının sadece yarısını paylaştığı için, her zaman aynı cinsiyetten değildir. İkiz gebelikler doğal bir şekilde olduğu gibi bazı faktörlerde ikiz gebeliğe neden olabilir.





İKİZ GEBELİĞİN NEDENLERİ NELERDİR ?




Etnik köken, ikiz bebek taşıma şansınızı artırabilen bir faktördür. Aynı zamanda durum genetikte olabilir. İkiz gebelik geni kimden gelir ? Eşinizin soy ağacı ikizlerle dolu olabilir, ancak bu sizin şansınızı artırmaz. Kalıtım, annenin tarafındaysa şansınızı ikiye katlar.İkizlere sahip olma olasılığınız her hamilelikle artar. İkiz bebek olması kime bağlı diye sorarsanız tabiki kadına bağlıdır. Eğer daha önce ikizleri doğurduysanız, tekrar yapma olasılığınız daha yüksektir.Araştırmalar, 35 yaşın üzerindeki kadınların, özdeş olmayan ikizlere hamile kalma şansının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Bu olasıdır, çünkü kadının yumurtalıkları her ay birden fazla yumurta salmaya başlar. Diğer bir neden ileri yaştaki kadınların FSH (folikül uyarıcı hormon) adı verilen daha yüksek bir hormon seviyesine sahip olmasıdır.Bazı araştırmacılar, vücut kitle indeksi (BKİ) daha yüksek olan kadınların ikiz taşıma şansının daha yüksek olduğunu iddia etmektedir.


ikiz bebek olması kime bağlı.jpg






İKİZ BEBEK BELİRTİLERİ



Yüksek HCG düzeyleri

iştah artışı

Ruh hali değişimleri

Halsizlik, uykulu olma

Hızlı kilo alımı

Kramplar

Sırt ağrısı

Sık idrara çıkma

Ödem

İkiz hamilelik durumunda fetal hareket daha erken ve sık görülür.

İkiz gebelikte, nefes darlığı iki bebeğin koyduğu diyaframa olan baskı nedeniyle erken bir işarettir.




İkizlere nasıl hamile kalınır ?







Daha önce belirttiğimiz gibi bazı çiftler bazı nedenlerden dolayı ikiz bebekleri olsun istiyor.Ve ikiz bebek olması için her türlü yolu deniyor. İkiz bebek olması için dua etikiteki ile sitemize sıklıkla ziyaret yapılıyor ve bununla ilgili soru soruluyor. Bebeğin ikiz olması için hangi duaları okumalıyım ? Şura 49. ayetini büyük bir ihlasla okuyunuz. İkiz bebek olması için pozisyonlar varmıdır ? Kadının üstte olduğu pozisyon,misyoner pozisyon,doggy style pozisyonu, kadının sırt üstü uzanıp bacaklarını erkeğin boynuna , omuzuna attığı pozisyon. Uzmanlar bu pozisyonların ikiz gebelik şansını artırdığını söylüyor. İkiz bebek için bitkisel kür varmıdır ? Yani beslenmenizin buna neden olabileceği muhtemeldir. Süt ürünleri yemek çoğul gebeliklerle ilişkilidir . Mandıra ürünleri yiyen kadınların ikiz üretme şansı bu ürünleri tüketmeyen kadınlardan beş kat daha fazladır. Yabani patatesler, yumurtalıkları aşırı uyarır ve yumurtlama için birden fazla yumurta salgılanmasıyla sonuçlanır. Bu nedenle ikiz üretme şansınızı artıracaktır.




ikiz gebelik belirtileri.jpg





Hiper-yumurtlama uyarıcı özelliklere sahip diğer protein bakımından zengin gıdalar tofu, soya ürünleri , tam buğday ve tam tahıllardır.Gebe kalmakta zorluk çeken birçok çift için fertilite ilaçları tedavide ilk adımdır. Doğurganlık ilaçları vücudunuzdaki belirli hormonların seviyelerini artırarak çalışır ve her ay bir veya daha fazla yumurtanın olgunlaşmasına ve salınmasına yardımcı olur ( yumurtlama ). Bu ilaçlar çoğul gebeliğe sahip olmanıza neden olabilir.Bazı doğurganlık ilaçları IVF tedavisinde kullanılır çünkü yumurtaların yumurtalıklarınızın gelişmesini ve salınmasını kontrol etmek başarı şansınızı artırabilir . Birçok doğurganlık ilacı yıllardır güvenli ve başarılı bir şekilde kullanılmıştır. Ancak bazıları ciddi yan etkilere neden olabilirörneğin, yumurtalık hiper-stimülasyon sendromu (OHSS) veya çoklu gebelik olasılığı . Doğurganlık ilaçları ikizlere hamile kalmanın en popüler yollarından biridir. Sperm veya yumurta üretimini uyararak doğurganlığı arttırırlar. Eğer daha fazla yumurta üretilirse, birden fazla yumurtanın salınması ve döllenmesi daha olasıdır. Klomifen ve gonadotropinler en yaygın fertilite ilaçlarıdır. Dahası, hapdan çıktıktan hemen sonra ikizlere hamile kalabileceğiniz konusunda bir fikir var. Bunun arkasındaki fikir, vücudunuzun daha fazla yumurtanın salınabileceği hormonal bir yeniden ayarlama sürecinden geçmesidir.



Bazı kanıtlar sağlıksız beslenme alışkanlıklarının doğurganlığa zarar verebileceğini gösteriyor. Dahası, belirli yiyecekleri tüketmenin ikiz taşıma şansınızı artırabileceğini öne sürüyor. Uzmanlar, vejetaryen ve vegan diyet dahil olmak üzere az yağlı bir diyet uygulayan kadınların ikiz olma ihtimalinin daha düşük olduğunu söylüyorlar. Öte yandan, protein ve süt bakımından zengin bir diyet yiyen kadınların ikizleri olma ihtimali daha yüksektir. Bu, farklı diyetleri olan kadınlarda ince hormonal değişiklikler veya daha yüksek vücut kitle indeksi nedeniyle olabilir. Bazı araştırmalar, çok fazla süt ürünü yiyen kadınların ikiz hamile kalma şansının daha yüksek olduğunu bulmuşlardır. Bu, insanlarda hormon düzeylerini etkileyebilecek ineklere verilen büyüme hormonları nedeniyle olabilir.



Bir çalışmada , bir kadının ikiz doğurma şansının gebelikten önce folik asit alarak artmış olduğu gösterilmiştir . Bununla birlikte, çelişkili sonuçlar ortaya koyan çalışmalar da vardır. Bununla birlikte, folik asit takviyeleri, multivitamin takviyeleri ile birlikte, nöral tüp deformitelerinin önlenmesine yardımcı olarak sağlıklı bebekler üretilmesine yardımcı olur. Gonadotropin: Bu ilaçlar, yumurtaların genel sağlığını ve olgunluklarını geliştirdikleri için ikiz bebek doğurma şansını arttırır. Gonadotropinler, bir defada birden fazla yumurtanın salınmasını uyarır. Progesteron: Progesteron uterusun astarını güçlendirir, bu nedenle ikizlere gebe kalma şansınızı arttırır. Birden fazla yumurta döllendiğinde, uterus duvarına bağlanma ve sağlıklı bir ikiz gebelik üretme şansı olur.



Klomid (Klomifen sitrat) İkiz üretme şansı % 7-8 olan en popüler doğurganlık hapıdır . Hap, yumurta üretimini teşvik etmek için in vitro gibi yardımcı üreme tedavileri denemeden önce alınabilir. Tabi doktor reçete etmeden asla kullanmayın! Ayrıca erkeklerin spermlerin kalitesini ve miktarını ve ayrıca hareketlerini etkileyebilecek hormonal dengesizlikleri tedavi etmelerine yardımcı olur. İkiz bebek için bitkisel kür varmıdır daha önce buna değinmiştik evet vardır. Çuha çiçeği yağı yüzyıllar boyunca doğurganlık arttırıcı özelliği ile ünlüdür. Üreme sisteminde akan servikal mukusun sağlıklı üretimini desteklemeye yardımcı olur. Sağlıklı mukus, spermin yumurtalık içinde daha uzun günler boyunca hayatta kalmasını sağlar.Meyan kökü adet döngüsünü düzenler ve yumurtlama günlerinizi takip etmenizi kolaylaştırır. Meyan kökü, testosteron ve östrojenin hormonal seviyesini kontrol etmeye yardımcı olur, böylece tüm gebe kalma sürecini destekler.



Keten tohumu yağı, kadınlarda doğurganlığı arttırma kabiliyetine sahiptir ve ikiz gebelik şansınızı arttırır. Hormon üretimini düzenler ve düzenli bir adet döngüsü sürdürür. Progesteron ve östrojen hormonlarının uygun bir dengesini sağlar.Maca kökü bir adaptojen görevi görür ve kadın vücudunda sağlıklı üreme işlevini destekler. Maca kökü hem erkek hem de kadınlarda genel doğurganlığı arttırır, böylece ikiz doğurma şansını dolaylı olarak arttırır.Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bütün bunlar sadece ikizlere hamile kalma girişimleridir. İkizlere sahip olmanın kesin bir yolu yok. İkiz gebeliğe sahip olanlar peki siz nasıl ikizlere gebe kaldınız ? Durumunuz genetikmi , yardımcı üreme tedavisi aldınız mı ve ne gibi besinler gıdalar tükettiniz ? Konuya yorum yaparak ziyaretçilemize faydalı olabilirsiniz..
 
Geri
Üst