İlişki Sırasında Spermin Dışarı Çıkması Gebeliği Engeller mi

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
İlişki Sırasında Spermin Dışarı Çıkması Gebeliği Engeller mi
İlişki Sırasında Spermin Dışarı Çıkması- Bir embriyonun nasıl oluştuğuna dair bu bilgiyi her daim anlatmaya çalıştık ama kısaca yine değinmek gerekirse bir hamileliğin embriyonun oluşabilmesi için malzemelerimiz bir adet yumurta ve bir avuç kadar sperm yeterli olacaktır. Tarifte ise çatlamış yumurtaların bu bir kısım sperm tarafından yakalanıp döllenmesi gerekmektedir. Oluşum bu şekil sağlanır ama henüz her şey bitmiş değildir. Nasıl ki malzemeleri birleştirip şekil verip bunu fırına iteleriz döllenmiş yumurtanın da rahim gibi gelişebileceği sıcak bir ortama ihtiyacı vardır. Ve bu pişirim süresi yaklaşık olarak 9 ay 10 gündür yani 40 haftadır. Hamile kalabilmek bambaşka bir mucizedir. Birleşimi döllenmesi yerleşmesi büyümesi gelişmesi doğuma hazırlanması dünyaya gelmesi hepsi ayrı birer mucizedir bizim için.

dollenme.jpg


Ne demişler arkadaşlar bir kızı bin kişi ister bir kişi alır işte kadında oluşan gelişen yumurtalar sol ve sağ yumurtalıklardan yeteri kadar geliştiğinde fırlatılır ama tabii her kadında her ay sadece bir yumurta çatlayacaktır. Çatlayan yumurta ile spermlerin buluşmasından bir zigot meydana gelir döllenen yumurta hücresi 3 gün kadar tüplerde kalır bu sırada tabii ki rahme doğru ilerlemektedir. Yani 3 günün sonunda zigot rahme gelmiş olur bu arada implantasyon oluşur. Yani bir yumurta hücresi döllenmesi tüplere ilerlemesi rahme doğru yolculuğu yaklaşık 2-4 gün arasında değişir bu da yaklaşık olarak 6 günü bulabilir. Bazı kadınlarda bu esnada leke şeklinde adetten farklı olarak kanama oluşabilir bazıları bunu adet oldum hatta erken bir zamanda meydana geldiği için erken adet gördüm diye yanılma yaşayabilirler. Bu kanama kısa sürelidir dediğim gibi adet kanamasından çok farklıdır. Bu rahme yerleşme sonucunda 6 gün geçmiş olur böylece siz de aslında yumurtlamadan yani ilişkiden sonra yaklaşık en erken 6 gün içinde ortalama 8-10 gün içinde kandan yapılan beta hcg testi ile hamileliğinizin oluşup oluşmadığını öğrenebilirsiniz. Beta hcg testi ne zaman yapılır yazımızı da detaylı inceleyebilirsiniz.

dollenme olusumu.jpg


İlişki sırasında yumurtlama zamanını yakalamanız çok önemli hanımlar böylece hamile kalma olasılığınız da artmaktadır. Bazı hanımlar ilişki sonrasında spermlerin geri döküldüğünü konusunda hamileliğin oluşmayacağı konusunda endişe yaşarlar. Biliyorsunuz ki bir dökülme anında sperm hücreleri milyonlarca tanedir. Ama bunlardan en kaliteli en hızlı olanları yumurtayı dölleyecektir. 3 dakikada zaten tüplere ulaşabilen sperm yaklaşık 5 dakika içinde yumurtayı döllüyor bile siz dökülenleri hiç hesaba katmayın bile. Emin olun ki dışarı çıkan spermler gebeliğinize engel oluşturmuyor. Ayrıca şunu da bilmenizi isterim ki spermin %5 lik kısmı spermden oluşur %95 lik kısım sperm haricinde maddelerden oluşmakta. Yani çatlayan yumurtanızı sadece milyonlarca sperm içinden sadece 1 tanesi dölleyecektir. Eğer endişe ediyorsanız mutlaka ilişkiden sonra ayakları yukarı doğru kaldırarak uzanmayı deneyin. En az 15 dakika yatakta yatabilirsiniz hatta hemen duş almaktan da kaçınabilirsiniz bu tabii ki hamile kalmak isteyenler için geçerli sözlerdir.
 
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin en çok merek ettiği konulardan biri .Spermin ilişki sonrası geri akması,dökülmesi. Çiftler sanıyor ki bu durum kısırlık nedeni .Oysa uzaktan yakın dan hiç bir alakası yoktur.Vajinanın arkasın da rahim var ve Rahmin ağzı kapalıdır. Haliyle spermler geri dökülücek.
 
Geri
Üst