ilişkiden sonra hemen hamile kalınıyormu

M

meryınnn

Forum Okuru
ilişkiden sonra hemen hamile kalınıyormu
benim merak ettiğim şu hani ilişkiye giriyoz hemen bebek oluşuyumu ?
 
Merhaba,

Sperm rahime girer girmez döllenme yeteneğine sahip değildir. Sperm rahimde bir çok engellerden geçmektedir. Sperm fiziksel ve kimyasal olarak değişir . Uterus, bu dönüşüme yardımcı olan belirli enzimleri ve proteinleri serbest bırakır.
Olgun yumurta yumurtalıktan çıkıyor, fallop tüpüyle dolaşıyor ve daha sonra döllenme için hazırlanıyor . Bu yumurta sadece 12-24 saat yaşayabilir. Öte yandan sperm hücreleri bir kadının üreme organlarında beş gün süreyle hayatta kalabilirler. Bununla birlikte, birçok sperm, boşalmadan kısa süre sonra vajinal kanalın asidik ortamı nedeniyle ölür. Diğer spermler yalnızca bir ila iki gün yaşar , ancak bazıları beş güne kadar canlılığını sürdürebilir.Yani kısacası ilişkiye girdiğiniz gibi hemen bebek oluşmaz.

EK BİLGİLER


Ovulasyon yani yumurtlama gerçekleştikten sonra yumurta hücresinin tüp içerisine geçmesi 2-3 dakika alır.
Zigot (sperm ve yumurtanın birleşmesinden oluşan hücre) tüp içerisinde ortalama 3 gün kalır, bu esnada rahim (uterus) içeirisne doğru ilerler. Yani yumurtlama olayından 3 gün sonra zigot (artık adı blastokist'tir) rahim içerisinde olur. Zigot rahim içerisine doğru bölünerek ilerlediği için içerisinde boşluk içeren bir hücre topluluğu halini alır buna blastokist adı verilir. Blastokist rahim içerisine vardıktan ortalama 3 gün (2-4 gün arası) sonra rahim içerisine yapışır, buna implantasyon denir.
Yani toplamda yumurta hücresi salındıktan sonra döllenme, tüp içerisinde rahime doğru ilerleme ve rahim duvarına yerleşme aşamalarında 6 günlük bir süre geçer.
Bu nedenle kanda B-HCG denilen gebelik hormonunun tespit edilmesi yumurtlamadan sonra en erken 6. günde mümkün olur hatta çoğunlukla yumurtlamadan 8-10 gün sonra tespit edilebilir.
 
Geri
Üst