İlk Kez Anne Olanlar İçin Bebeklerin Altı Nasıl Değiştirilir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
İlk Kez Anne Olanlar İçin Bebeklerin Altı Nasıl Değiştirilir?
Dünyaya bir bebek getireceğinizi öğrendiğiniz andan itibaren annelik içgüdüsü ile onu daha doğmadan anne karnın da koruma altına alır ve onun için en iyisini düşünmeye ve sağlıklı kararlar vermeye çalışırsınız.

Eğer ilk kez anne olacaksanız eminim ki kafanız da birçok soru işareti bulunmaktadır. Ama şu bir gerçek ki bebekler insanı hayata bağlayan çok değerli varlıklardır. Hele doğduğu zaman ilk kucağınıza aldığınız da bu kutsal duygu eminim ki sizi daha çok duygusallaştıracaktır. Allah isteyen herkese nasip etsin..

Aylarca bekleyişten sonra bebeğiniz dünyaya geldi ve ilk kez anne olduğunuz için onun kişisel bakımı hakkın da en doğru bilgileri edinmek istiyorsunuz. Bebeklerin altını değiştirmek aslın da görünüş de basit gibi görünse de doğru ve sağlıklı bir şekil de alt değiştirmenin de kuralları vardır. Mesela ben kendimden size örnek vermek istiyorum. İlk doğumumda sağolsun kayınvalidem gelip ben ve bebekle ilgilenmişti. O varken bebeğimin altını değiştirmemiştim çünkü kaldığı süre için de hep kendisi ilgilendi. Gittiği zaman bebeğimin ilk altını değiştir olayını abartısız söylüyorum eşimle birlikte zor hallettik:D:D

Tabi zamanla insan pratikleşiyor ve bir kaç hamle ile kolaylıkla bebeğinizin altını değiştirebiliyorsunuz. Şimdi benim burada sizlere tavsiyem hijyenik olarak bebeğinizin en iyi şekil de alt değiştirme işlemini nasıl yapabilirsiniz bununla ilgili bilgileri paylaşıyorum.
bebeklerin-alti-nasil-temizlenir.jpg


Zamanımızda sadece tek kullanımlık olan bebek bezleri olmasına karşın sürekli olarak kullanılabilecek yıkanabilir olan kumaş bebek bezleri de halen kullanılmaktadır.

Eğer tek kullanımlık bebek bezlerinden değil de evde kendiniz hazırladığınız bebek bezlerinden kullanıyorsanız bu bezlerin temizliğine çok dikkat etmeniz gerekir. Bu bezlerin ilk önce kabası alınmalı ve sonra kaynar suyun içinde yıkanmalı ve sonrasında deterjan ve ayrıca mutlaka kaliteli yumuşatıcılar ile yeniden durulandıktan sonra gerekli görülür ise yeniden yıkanmalıdır.

Bebek altı değiştirilirken ilk önce değiştirme malzemelerini kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir mesafeye koymanız şarttır.

Daha sonra bir eliniz ile bebeği tutup diğer eliniz ile bebek malzemelerine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Eğer bunu yapmazsanız siz bebek malzemelerine ulaşmaya çalışırken bu sırada boşta kalan bebekte düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir.

Bebek altını değiştirmeye başlarken ilk önce temiz bir bez veya alkol içermeyen ıslak mendil ya da yumuşak temizleyici bir losyonun yanı sıra pişik önleme kremi ya da kaliteli bir nemlendirici ile temiz ve yumuşak bir alt değiştirme minderi ayrıca temiz kağıt mendil, temiz bebek kıyafetleri, kirli alt bezini koyacağınız çöp poşeti ve bazı durumlar için temiz bir pamuğu hazır edin.

Adım Adım Anlatım
İlk önce bebeğinizin alt değiştirme minderini temiz bir halının üstüne ya da alt değiştirme masasının üzerine yayın ve daha sonra bebeğinizi alt değiştirme minderinin üstüne sırt üstü bir şekilde ve dikkatlice yatırın.

Daha sonra bebeğinizin pantolon ya da tulumu çıkartın ve bebek bezini açıp bebeğinizin iki bacağını hafifçe ve dikkatli bir şekilde yukarıya doğru kaldırın.

Bebeğiniz kakasını yapmış ise o zaman ilk önce kaba kaka temizliğini ilk önce önden daha sonra arkaya doğru yumuşak dokulu bir tuvalet kağıdı ya da yine yumuşak kuru ve temiz bir bez ile yapın. Kakanın bebeğinizin genital organlarına bulaşmaması çok önemlidir ve bu yüzden kaka temizleme yönüne çok dikkat edilmelidir. Unutmayın kaka temizliği yukarıdan aşağıya doğru aşağıdan yukarıya doğru değil.

Daha sonra bezi ön tarafa doğru çekin yani pis bezi bebeğinizin altından alın.
Daha sonra seçtiğiniz temizleme losyonunu temiz bir pamuğa döküp bebeğinizin karından başlayarak tüm bölgeyi iyice silin.

Eğer isterseniz aynı işlemi özel losyon ilave edilmiş kaliteli ıslak mendillerle de uygulayabilirsiniz. Çünkü sadece ve sadece ıslatmış olduğunuz pamuk ile yapmış olduğunuz alt temizliği bebek için yeterli değildir.

Aynı yöntem ile bebeğinizin hem kasıklarını hem de tüm boğum yerlerini çok iyi bir şekilde temizleyin.

Daha sonra ellerinizi çok iyi bir şekilde ıslak mendiller ile silin ve sonra pişik önleyici kaliteli bir kremi temiz ve başka bir pamuğa döküp bebeğinizin tüm alt bölgesine yaymak sureti ile uygulayın.

Sonrasında hemen bebeğin altını değiştirmeyin ve bebeğinizin cildinin hava alması için bir süre bekleyin.

Bebeğinizin cildini bir süre havalandırdıktan sonra yeniden temiz bir alt bezi ile bebeğinizin altını bağlayın.

Son adım olarak da bebeğinize temiz giysiler giydirin ve alt değiştirme işlemini tamamlayın.

Nelere Dikkat Edilmesi Gerek?
Kız Bebekler; Kız bebeklerde dikkat edilmez ise idrar yolu iltihaplanması durumu söz konusu olabilir. Bu sebepten dolayı da kız bebeklerin altlarını değiştirirken alt temizleme işlemini mutlaka yukarıdan aşağıya doğru bir şekilde yapılmanız şarttır. Bu sayede de kakanın idrar yollarına bulaşmasını da önlenmiş olursunuz.

Erkek Bebekler; Erkek bebeklerin altını temizlerken mutlaka ilk önce anüs bölgesini temizlemelisiniz ve daha sonra da sünnetsiz olan deriyi çekmemeye dikkat ederek testisleri yavaş bir şekilde silmeniz gereklidir. Eğer kaka ya da idrar bulaşmış ise mutlaka alt bezi değiştirilmeli ve aynı bez bir daha kullanılmamalıdır.

Unutmayın!
Her ne kadar evde kendi hazırladığınız bezi kullansanız da her zaman için tek kullanımlık bezler bebek için çok daha sağlıklıdır.

Bu yüzden kumaş bez yerine hazır ve tek kullanımlık olan ve kesenize uygun olan bezleri bebeğiniz için kullanmanız çok daha iyi olacaktır.
 
Geri
Üst