İlk yardım çantası içeriği

suskun_gız

Yeni Üye
Üye
İlk yardım çantası içeriği
ilk yardım malzemeleri nelerdir ve ne işe yarar ilk yardım çantasında bulunması gerekenler ve ne işe yaradıkları deprem çantasındaki malzemeler yarar deprem sonrası kullanılabilecek bir çantasında neler yer alır sonrası çantası
İlk yardım çantasının basit ya da detaylı olması, kullanacak kişinin tıbbi bilgisine ve bir sağlık kurumundan ne kadar uzakta olduğuna göre değişir. Şehir merkezinde oturan bir kişinin ihtiyaçları daha azken, dağda kamp yapanlarınki daha fazladır. Evde kullanılan ilkyardım çantalarında genellikle küçük yanıklar, küçük kesikler, sıyrıklar, böcek sokmaları, burkulmalar, incinmeler, basit ağrı ve ateşin tedavisi için gerekli malzemeler bulunur.
Seyahat ilkyardım çantalarında ise, tıbbi yardımın gecikebileceği düşünülerek yukarıdakilere ek olarak; kesikler, kırıklar, mide-bağırsak problemleri, cilt problemleri, alerjiler için ihtiyaç duyulabilecek tıbbi malzeme yer almalıdır. Çanta oluşturulurken, elden geldiğince basit olmasına özen gösterilmelidir. Su geçirmez, basit bir çanta tüm işinizi görecektir.
Birkaç gözü olan bir çanta, malzemelerin gruplanarak saklanmasına yardımcı olacaktır. İlkyardımda dikkat edilmesi gereken temel kural; yardım edeyim derken hastaya zarar vermemektir. Yani, yanığa diş macunu sürülmemesi gerektiği ve yaraya tütünün uygun olmadığı bilinmelidir. Düzenlenen çanta eksilen, eskiyen ya da yıpranan malzemenin değiştirilmesi için yılda en az iki defa kontrol edilmelidir.
Ev çantasında olması gerekenler nelerdir?
* Yapışkan rulo bant
* Rulo sargı bezi
* Kendinden ilaçlı küçük yara bandı
* Yaraları örtmek ya da temizlemek için steril kare gaz bezi (10 cmx10 cm)
* Burkulma ve incinmelerde kullanılmak üzere 5, 7 ve 10 cm’lik elastik bandaj
* Üçgen bandaj; havlu, örtü ya da turnike olarak kullanılmak üzere.
* Kaşıntı ve böcek sokmalarında kullanılmak üzere, sprey ya da losyon anestetikler
* Alerjik reaksiyonlar için tablet ya da şurup antiallerjik ilaçlar
* İnce lastik eldivenler
* Yaraları temizlemek için antiseptik solüsyonlar
* Yaralara sürülmek üzere antibiyotikli kremler
* Yanık ve yaralarda yapışmayan, yağlı tül bandaj
* Mikroplu atıkları koymak için torba.
* Çengelli iğne; bandajları tutturmak için
* Makas
* Kıymıkları çıkarmak için cımbız. Sağlıkla kalın…
 
Geri
Üst