İmplantasyon kanaması her gebelikte olurmu?

Uzman SühaN

Administrator
İmplantasyon kanaması her gebelikte olurmu?
Döllenmiş yumurta, büyüme sürecine başlamak için rahmin iç astarına yerleştiğinde , implantasyon kanaması olarak bilinen bir şey başlar. Yumurtanın bu hareketi, tamamen normal olan ve herhangi bir tıbbi müdahale gerektirmeyen hafif kanamaya neden olabilir.İmplantasyon kanaması, adet döngüsünden kısa bir süre önce ortaya çıkan kahverengi veya pembe lekelenme ile karakterizedir. İmplantasyon,implantasyon nedir,implantasyon kanaması,implantasyon kanaması nasıl olur, implantasyon kanaması ile ilgili tüm ayrıntıları makalemizin devamın da bulabilirsiniz.


Implantasyon Yerleşme Kanaması Nedir?




İmplantasyon kanaması.jpg



İmplantasyon kanaması kaç gün sürer






İmplantasyon kanaması nedir?

Sperm dölledikten sonra, yumurtadaki embriyo bölünmeye ve büyümeye başlar. Endometrius olarak da bilinen uterus duvarları değişmeye başlar. Tüm hamile kadınların yaklaşık üçte biri implantasyon kanaması yaşamaktadır..İmplantasyon kanaması tamamen normaldir ve herhangi bir tıbbi tedaviye ihtiyaç duyulmamaktadır.Başarılı bir implantasyon söz konusu olduğunda endometrial kalınlık önemlidir. Kalınlık en az sekiz ila dokuz milimetrelik kalınlıkta olmalı ve sağlıklı bir görünüme sahip olmalıdır. İmplantasyon sırasında oluşan lekelenme , HCG testi pozitif bir gebelik sonucu vermeden önce bile ortaya çıkar.

İmplantasyon kanaması nasıldır ?

Kadınların üçte biri implantasyon kanaması yaşamaktadır. Tipik olarak, bu, bir sonraki adet döngüsünden birkaç gün önce başlar. İmplantasyon kanaması ile menstruasyon arasındaki ana fark miktarıdır. İmplantasyon kanaması adet gibi yoğun ve akışkan olmaz. Bir kaç damladan oluşan bir lekelenmedir. İmplantasyon kanaması genellikle ovulasyondan yaklaşık 10 gün sonra olur

İmplantasyon kanamasının zararı varmı ?

Gebeliğin bu çok erken belirtisi olan implantasyon genellikle kaygılanmak için bir neden değildir; Gelişmekte olan bebeğe karşı normal derecede normaldir ve hiçbir risk yoktur. Bununla birlikte, alt karın ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi veya kusma yaşıyorsanız mutlaka hekime görünün..

Kramp

Menstrüasyon ve implantasyon kanaması hem kramplara, hem de ağrıya neden olabilir. Menstrüel kramplar, implantasyonun neden olduğu kramplardan genellikle daha yoğun olur.

İmplantasyon neden ağrı yapar ?

Döllenmiş yumurta uterus astarına ulaşıp yerleşirken ağrıya neden olabilir. Bu ağrılar adet olucakmış gibi bir his yaratabilimektedir. Kramplar birkaç saat veya birkaç gün sürebilir. İmplantasyondan kaynaklanan kanamalar genellikle bir ila iki gün sürecek, ancak bazı kadınlar daha uzun süre veya daha kısa bir süre lekelenme yaşayabilir. Her kadın ve gebelik farklıdır, bu nedenle kanama süresi bir kadından diğerine değişebilir.

İmplantasyon kanaması yoksa

Gebe kalmaya çalışıyorsanız, implantasyon kanaması gibi semptomların olmaması, bekleyen anne için cesaret kırıcı olabilir. Bununla birlikte, tüm kadınlarda yaygın bir belirti değildir . Herhangi bir kanama görmüyorsanız, hamile olmadığınızın kesin bir işareti değildir. Hamilelik kadından kadına değişir ve tüm bulgular ve belirtiler farklı olabilir.İmplantasyon kanaması olduğundan şüpheleniyorsanız, hamilelik testi yaptırmanız içinizi rahatlatacaktır

Özetle ;

Ağır kanama, implantasyon kanamasının semptomu değildir. İmplantasyon kanaması hafiftir ve hafif kalma eğilimi gösterir; Daha büyük kanamalar, bir dönem başlangıcının veya düşük olmanın bir işareti olabilir.İmplantasyon kanamasının rengi kahverengi veya pembe renkte olmaktadır; Menstruasyon kanı kırmızıdır. Kan kahverengimsi bir renkse, sadece yumurtanın implante edilmesinden sonra uterus içinde sıkışıp kalan daha eski kan olduğu anlamına gelir.. Kramplar menstruasyon ve implantasyon kanamalarında görülebilir. Menstrüel kramplar genellikle implantasyon nedeniyle kramplardan daha yoğun ve son sürer.
 
adetime 2 gün var ve bütün belirtileride yaşıyorum dündendir kahverengi lekelenmem var çok az acaba ne zaman test yapsam hamileik anlaşılır? teşekürler.
 
Merhaba, 2 gün sonra mensiniz gerçekleşmez ise gebelik testi yapabilirsiniz. Mutlu haberlerinizi almayı diliyorum.
 
3 gün sürermi yerleşme kanaması adet olmadım sadece pembe renkli akıntım var ayın 22 adet olmam gerekiyordu
 
Merhabalar yerleşme kanaması 6 ile 12 gün arası sürebilmektedir. Her kadından kadına bu durum değişiklik gösterebilir. Yerleşme kanaması adet başında yada sonunda görülme olasılğı olduğundan dolayı kadınların birçoğu bu durumu adet görme ile karıştırabilmektedir. Adet kanaması yoğun bir şekil de gerçekleşirken yerleşme kanamasının rengi açık pembe ve kahverengi tonlarda lekelenme şeklinde olur. Birkaç gün daha bekleyip bir uzman hekime görünmenizi tavsiye ederim
 
anladım canım sağol ben belirtileri yaşıyorum biraz daha geçsin istiyorum bakalım peki ağızda metalik tat olması normalmi böyle dilimde pas varmış gibi hissediyom birde koku almada bir tuhaflık var hapşırıyorum sağ kasığımda batmalr var sence hamilemiyim
 
ağızda metalik tadın da olması ve kasıklarda batma hamilelik belirtisi ama dediğim gibi şu an test sonucu olmadan sizi yanlış yere umutlandırmak istemem en iyisi birkaç gün daha bekleyip bir kan testi yaptırmanız hatta şu an bile yaptırsanız değerleriniz hamilelik olup olmadığına dair çıkacaktır idrar testi daha geç sonuç verir ama kan testinden erken sonuç alırsınız.
 
adetime 2 gün varken pembe akıntım geldi hem çamaşırıma hemde silinirken şimdi durdu şimdi test yapsam hamile olup olmadığım çıkarmı
 
Merhaba, görmüş olduğunuz lekelenme yerleşme kanamasına bağlı olduğu gibi başka faktörlerden de kaynaklanabilir. Gebelik testini adete 1-2 gün kala yada adet gecikmesin de yapabilirsiniz. Bugün Hcg testi yapın net sonucu alırsınız. Test sonucunu bizimle paylaşabilir, durumunuz hakkın da bilgi edinebilirsiniz.
 
yerleşme kanaması 2 gün sürermi sadece peçeteye silinince oldu adetim 1 gün gecikti test yapsam çıkarmı
 
Geri
Üst