İmplantasyon pıhtılı olurmu ?

Uzman SühaN

Administrator
İmplantasyon pıhtılı olurmu ?
İmplantasyon kanaması pıhtılımı olur nedir, implantasyon kanaması nasıl olur,implantasyon kanaması kaç gün sürer, implantasyon kanamasının rengi nasıldır ?



Hamilelik sırasında lekelenme veya kanama gördüğünüzü fark ettiyseniz paniğe kapılmayın.Bunun nedeni, daima bir sorun veya düşük anlamına gelmez. Bu nedenle, önce kanamanın nedenini , rengini ve süre uzunluğunu analiz etmeniz hayati önem taşır! Bu makalede implantasyon kanamasın da pıhtı görülmesinin her hangi bir sakıncası olup olmadığı hakkında ki bilgiler vereceğiz.


implantasyon.jpg


İmplantasyon kanaması her gebelikte olurmu?




Tipik olarak, başarıyla doğum yapmış olan tüm hamile kadınların neredeyse yarısı hamilelik döneminde bir miktar kanamayı fark etmiştir. Kanamadan kastımız aslında bir kaç damla lekelenmedir. İmplantasyon kanamasının herhangi bir zararı yoktur. Fakat karın ağrısı ve kanamanın süreklilikle şiddetli seyretmesi tehlike arz edebilir.İmplantasyon kanaması , döllenmiş yumurtanın uterus astarına yerleşmeye çalışmasıyla oluşur. Genellikle, vajinadan çıkan kanama hafif olma eğilimindedir ve çoğunlukla kahverengimsi görünür. Bununla birlikte, deşarj çok ağır ve birkaç pıhtı varsa, o zaman bir düşük yapma işareti olabilir. Hamilelik sırasında kanama yaşarsanız, doktora gitmeyi asla geciktirmeyin.

Hamileyim pıhtılı lekelenmem var ne yapmalıyım ?

Birinci trimesterde kan pıhtılaşması ile aşırı kanama, düşüğün semptomatik belirtisi olabiliyor. Bununla birlikte, günlerce devam eden ağır kanamalar, ektopik hamilelik gibi çeşitli diğer konuları da gösterebilir. İlk üç aylık dönemde kanamayı fark eden tüm kadınların yarısının düşük geçirdiği doğrudur.İkinci ve üçüncü trimesterde de kanama geçirmeniz mümkündür. Bu çoğunlukla ciddi bir durumdan kaynaklanmaktadır ve endişe nedeni olmalıdır. Ayrıca, kanamalar çok pıhtılır ve şiddetli kramp pelvik ağrı gibi çeşitli diğer semptomlarla ilişkili olduğunda bir doktora görünmeniz daha da önem kazanmaktadır.

Gebelikte kanama ve lekelenmenin diğer olası nedenleri

Her menstrüel döngü sırasında bir kadının organizması gebelik için kendisini hazırlıyor ,progesteron seviyesi yükseliyor, endometriyal kalınlık artıyor, besleyici maddeler hücrelerde birikiyor , ancak gebelik oluşmazsa endometriyum parçalanması meydana gelir.Döngü sırasında lekelenmenin yalnızca hamilelik değil aynı zamanda iltihaplı ve onkolojik hastalıklara da tanıklık edebileceğini akılda tutmak önemlidir. Genel sağlığın bozulması ,kusma eşlik eden artan ve aşırı derecede ağrılı kanama, şu belirtilerin göstergesi olabilir: Ektopik gebelik,anormal gebelik ve düşük..

İmplantasyon kanamasını nasıl ayırd edeceğim ?

Her lekelenme implantasyon kaynaklı değildir.Başka tıbbi sorunlar olabilir.Farkı öğrenmenin yolu, implantasyondan önce vücudunuzu tanımaktır. Bunu yapmak için, normal adet döngülerini izlemelisiniz ve nasıl başladıklarına dikkat etmeniz gerekir. Bir diğer ayrıntı şu. Adet kanaması bilindiği üzere bir kaç ped kirleticek kadar yoğun olmaktadır. Ama yerleşme kanaması çok küçük boyutlarda lekelenme diye tabir ettiğimiz şekilde az olmaktadır.

İmplantasyon kanaması veya lekelenmesi genellikle pembemsi veya koyu kahverengi olurken, dönem kanı parlak, canlı kırmızı olma eğilimindedir.implantasyon kanaması, ancak yumurta kendiliğinden uterusa sabitlenirken birkaç saat veya 1-2 gün kadar sürebilir. İmplantasyon kanamasın da pıhtı olmaz . Pıhtılı ve yoğun kanama varsa bu implantasyon yani yerleşme kanaması değildir.


İmplantasyon kanamanın ne kadar süreceğini bilmek çok önemlidir. Çoğunlukla gebeliğin en erken döneminde olur. Kanama lekelenme cinsel birliktelik sonrasında olabilir .İmplantasyon kanaması, herkes için aynı süre kadar sürmez. Her kadın ve her gebelik farklıdır. Genel olarak, implantasyon sırasında kan görürseniz, bunu yalnızca bir kez veya belki iki kez farkedeceksiniz. Hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız ve birkaç gün yaşadığınız lekelenmenin implantasyon kanaması olduğuna inanıyorsanız, başka bir şey olmadığından emin olmak için önce gebelik testi yapın sonra hekime görünün..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
slm bu ay adetim 2 gün erken geldi ilk dfa sancılı oldu 4 gün sürdü kırmızıydı herzamanki çoğunluktaydı sizce yinede hamile olabilirmiyim?
 
Merhaba, hamile değilsiniz çünkü normal periotta regliniz gerçekleşmiş.Regl 3-4 gün erken 1-2 gün geç gerçekleşebilir.
 
slm adetim 1 gün geçmişti ardından leke geldi ikinci gün pıhtılı ve yoğun adet oldum yerlleşme lekesimi yoksa adetmi oldum
 
Merhaba, yerleşme kanaması yada lekelenmesi mens gibi yoğun kıvamlı olmaz. Bir kaç damladan ibaret olan lekelenmedir. Sizin normal döngünüz başlamış gebe değilsiniz.
 
Sadece lekelenmeyi gördüğünüz için, bu implantasyonun gerçekleştiği anlamına gelmez. Periyodunuzun ilk günü veya başka tıbbi sorunlar olabilir. Farkı öğrenmenin yolu, implantasyon öncesinde vücudunuzu tanımaktır. Bunu yapmak için, normal adet döngülerini izlemelisiniz ve nasıl başladıklarına dikkat etmeniz gerekmektedir.İmplantasyon kanaması, herkes için aynı miktarda sürmez. Her kadın ve her gebelik farklıdır. Genel olarak, implantasyon sırasında kan görürseniz, bunu yalnızca bir kez ya da belki iki kez farkedeceksiniz.
 
çocuğum olmuyor 7 aydır uğraşıyoruz bu ay adetim geç geldi bence adet değil böyle kırmızı renkte 4 pet kirlendi normalde bir paket pet biter 4. günü yerleşme kanamasımıdır sizce
 
Merhaba, yerleşme kanaması mens gibi yoğun olmaz. Bir kaç damladan ibarettir. Ben gebe olduğunuzu düşünmüyorum ama tedbiren yinede gebelik testi yapın.
 
slm adete 3 gün kala pembemsi lekem oldu şimdide 2 günlükgecikmem var hamile olabilirmiyim?
 
Merhaba, pembe lekelenmeniz yerleşme kanaması olduğu gibi başka bir sorunun işareti de olabilir. Gebe olup olmadığınızı ancak test yaparak öğrenebilirsiniz. Bugün mutlaka gebelik testi yapın.
 
Geri
Üst