İmplantasyon pıhtılı olurmu ?

Selam adetim 4 gün geçti ilk defa gecikiyor sonra adet oldum yoğun pıhtılı 5 gün sürdü bugün midemm bulandı yerleşme kanamasından şüphelendim acaba olabilrmi?
 
Merhaba , yerleşme kanaması yoğun olmaz bir kaç damladan ibaret bir lekelenmedir. Normal adet olmuşsunuz durumunuzun gebelikle ilgisi yok. Mide bulantısı başka sağlık koşullarından kaynaklanabilir. Yinede kuşkunuzu gidermek adına test yapabilirsiniz.
 
iyi akşamlar adetime iki gün ver dün pembe bir lekele geldi bugünde bir nokta kadar çamaşırıma gelmiş çok istiyorum bebeğimin olmasını sizce yerleşme kanamasımı
 
Merhaba , muhtemelen implantasyon lekelenmesi gerçekleşmiş fakat durum hakkında net bilgi vermek güç. Adetinizde gecikme olursa hcg testi yapın durumunuz hakkında net sonucu alırsınız.
 
İmplantasyon kanaması gebeliğin en erken belirtilerinden biridir ve genellikle gebeliğin altıncı ile onikinci günü arasında ortaya çıkar. İmplantasyon kanamasının ne kadar süreceğini bilmek çok önemlidir; çünkü hamilelik süresince sürekli kanama yaşayan bir kadın bebekle ilgili bir problem oluşturabilir ve erken teşhisle gerekli tüm önlemleri zamanında alabilir. Endişelenmeden önce aklınızda bulundurmanızda fayda var , sağlıklı gebelik yaşayanlarda lekelenmenin olduğu zamanlarda olabilir. Hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız ve birkaç gün yaşadığınız lekelenmenin implantasyon kanaması olduğuna inanıyorsanız, başka bir sorundan kaynaklanmadığından emin olmak için doktora görününüz.




Erken gebelik ve adet semptomları genellikle benzer ve belirsizdir.Cevapsız bir dönem genellikle hamile olabileceğinizin ilk işaretidir. Küçük miktarlarda kanama normal olabilir.İmplantasyon kanaması, periyodunuzun beklendiği zaman civarında meydana gelebilir ve bir süre ile karıştırılabilir. İmplantasyon genellikle hafif lekelenme, bir günden az sürer . İmplantasyon kanaması, gebeliği mümkün kılan belirtilerden biridir.Ovulasyon normal olarak menstrüel siklusun ortasında olur. Yumurtlama sırasında bir yumurtalık, Fallop tüpünün ucuna giden ve döllenmeyi bekleyen bir yumurta çıkarır.




Döllenme , Fallop tüplerinde gerçekleşir. Normalde 200-300 sperm hücresi bu bölgeye ulaşır, çünkü servikal mukus bir filtre görevi görür ve sadece sağlıklı spermlerin fallop tüpüne girmesine izin verir. Sağlıklı sprem hücrelerinden biri yumurtayı karşılamak için fallop tüpüne ilerler. Yumurtayla sperm kaşılaşır ve sperm yumurtayı döller. Döllenen yumurta rahimde kendine yer arar ve uygun yere yerleşir. Yerleşme aşamasında küçük çaplı bir kanama meydana gelir. İşte implantasyon kanaması budur. Bir kaç damladan ibarettir. Adetinize 1-2 gün kala bir kaç damla lekelenme görürseniz gebelik testi yapınız.



İmplantasyon kanaması döllenmiş bir yumurta (blastosist) fallop tüplerinden geçtikten ve rahmin duvarlarına veya rahmin içine implant edildikten sonra oluşur. Kan, serviksten sızabilir ve pembe veya kahverengi lekelenmeye neden olabilir.Kanama üç günden fazla devam ederse veya ağırlaşırsa, ya normal bir dönem geçirirsiniz ya da servikal polipler kanamaya neden olabilir. Bu durum ektopik gebelik veya düşüğün haberciside olabilir.İmplantasyon krampları ağrılı olmamalı ve sadece 1-3 gün sürmelidir. İmplantasyon krampları yumurtlamadan 6-12 gün sonra gerçekleşir.İmplantasyon krampları aralıklıdır. İmplantasyon lekesi aslında çok yaygındır ve gebeliğin normal bir belirtisidir.Eğer lekelenme, mide bulantısı veya aşırı yorgunluk gibi diğer hamilelik belirtilerine eşlik ediyorsa, gerçekten hamile olabileceğinizin belirtilerini gösteriyorsunuz demektir. Bu durumda gebelik testi yapmanızda fayda vardır.
 
Merhaba öncelikle her soruya bıkmadan cevap verdiğiniz için çöm teşekkürler... Adet günümden bir gün önce beyaz akıntının içinde çok az kahverengi leke gördüm bir sonraki gün yine aynısı oldu bir sonraki gün 2 kez kahverengi sümüksü bir defaya mahsus peçeteye geldi bir sonraki gün erken gebelik testi yaptım negatif çıktı ve sümüksü akıntının içinde sadece bit kere kırmızı geldi şimdi de dün ve bu gün birer kez yine peçeteye kahverengi sümüksü akıntı geldi yerleşme kanaması olabilir mi
 
Merhaba, gördüğünüz lekelenme yerleşme kanaması olduğu gibi başka durumlardan da kaynaklanabilir. Geç dölleneme söz konusu ise gebelik idrar testinde çıkmayabilir. Bir kaç gün içinde adetiniz gerçekleşmez ise hcg testi yapın ve sonuca göre bir kadın doğum uzmanına görünün.
 
slm adetim 2 gün gecikti sonra pıhtılı 6 gün adet oldum 8 ped kirlendi hamilelik için umutlanmalımıyım yerleşme kanaması olabilrmi
 
Merhaba, 6 gün süren yoğun kanamalı adetiniz gerçekleşmiş. Bu durum da gebelik söz konusu olmaz. Yerleşme kanaması adet gibi yoğun olmamaktadır. Bir kaç damladan ibaret bir lekelenme dir. Yinede kuşkunuzu gidermek adına gebelik testi yapabilirsiniz.
 
merhaba adet gecikmesini ilk defa yaşadım sonra test yaptım negatif çıktı adetim parçalı pıhtılı geldi tiroidim var acaba bundanmı gecikmem oldu
 
Geri
Üst