Implantasyon Yerleşme Kanaması Nedir?

Uzman SühaN

Administrator
Implantasyon Yerleşme Kanaması Nedir?
yerleşme kanaması nedir,yerleşme kanaması nasıl olur,yerleşme kanaması nasıl anlaşılır,gebelik belirtisi yerleşme kanaması,implantasyon yerleşme kanaması hakkında bilgiler


y.gif

Halk arasında üstüne görme olarak da bilinen implantasyon kanaması gebeliğin en erken belirtilerinden biridir. Döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesi sırasında meydana gelir ve döllenmenin ardından yaklaşık 6-12 gün sonra görülür. Kanama genellikle lekelenme şeklindedir ve birkaç gün sürer. Gerçekleşme zamanı adet döneminden bir hafta öncesinde olabileceği gibi tam olarak adet döneminizin başlangıç tarihlerine de denk gelebilir. Bu sebepten birçok kadın implantasyon kanamasını adet dönemiyle karıştırabilmektedir.

Yerleşme kanamasını adet kanamasından ayıran en önemli faktör kanamanın yoğunluğudur. Adet kanaması yerleşme kanamasına göre daha uzun sürer ve akış miktarı da daha fazladır.Yerleşme kanaması ise daha çok lekelenme şeklindedir ve genellikle açık pembe / kahverengidir.Kimi zaman da kendini pembe renkli akıntı şeklinde gösterebilir. Eğer adet kanamanızın herhangi bir şekilde normalden farklı olduğunu hissediyorsanız,yoğunluğunda, süresinde bir değişiklik olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza başvurmanız ve gebelik testi yaptırmanız gerekmektedir.


İmplantasyon kanaması
Hamile kadınların %25'inde ilk üç ayda hafif vajinal kanama veya lekelenme görülebilir. Çoğunlukla lekelenme herhangi bir soruna işaret etmez.

İlk üç aydaki hafif kanamaya döllenen yumurtanın rahim duvarına implantasyonu (yerleşme) neden olur. Bu implantasyon kanaması genellikle döllenmeden yaklaşık 10 gün sonra gerçekleşir.

Bazı kadınlar adet kanaması olarak değerlendirse de, implantasyon kanaması normal adet kanamasından çok daha hafif ve daha düzensizdir.

Normal seyreden bir hamilelikte adet kanamasına benzer derecede ve adet kanaması ile aynı sürede devam eden kanamalar olmamalıdır.

Her türlü kanamaya dikkat!
Hamilelikte, az ya da çok, her türlü vajinal kanama ciddiye alınmalıdır. Hamileyseniz ya da hamile olduğunuzu düşünüyorsanız, her türlü kanama durumunu mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Doktorunuz kanamanın herhangi bir ciddi sorundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını saptayacaktır.

Hamileliğin ilk aylarındaki kanamalar bir sorunun işareti olabilmektedir. Bu nedenle, aşağıdaki durumlarda derhal doktorunuzu aramalısınız:

Aşırı kanama

Kramp, ateş ve ürpermelerin eşlik ettiği kanamalar

24 saatten uzun süren bir kanama

KANAMANIN NEDENLERİ NELER OLABİLİR?
Hamileliğin ilk aylarında implantasyon haricinde vajinal kanamaya yol açan nedenlerden bazıları şunlardır:

Rahimdeki değişiklikler
Hamilelik sırasında rahme daha fazla kan akışı söz konusudur. Dolayısıyla kanama olasılığı da artmaktadır. Hamilelik sırasında cinsel ilişki bazen az miktarda vajinal kanamaya neden olabilir. Ayrıca pelvik muayene sonrasında da lekelenme görülebilir.

Düşük
Hamileliğin ilk üç ayında meydana gelen vajinal kanamalar bazen de düşük belirtisi olabilmektedir.

Dış gebelik
Karın ağrısı ile birlikte olan vajinal kanama dış gebelik belirtisi olabilir. Dış gebelik, döllenmiş yumurtanın rahim dışında bir yere ve genellikle de fallop tüplerine implant olmasıdır. Acil müdahale gerektiren ciddi bir durumdur. Dış gebeliklerde sağlıklı bir bebek gelişimi mümkün değildir. Ayrıca tedavi edilmeyen dış gebelikler anneye ciddi zararlar verebilir veya yaşamını kaybetmesine neden olabilir.
 
Geri
Üst