İncik yahnisi

  • Konbuyu başlatan *MeleK*
*MeleK*

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
İncik yahnisi tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için veriyorum.
5 kişilik

Malzemesi:

-5 adet kuzu inciği
-1 adet tavuk (temizlenmiş) 1 kg'lik
-500 gr. dana eti
-tuz
-200 gr, arpacık soğanı (soyulmuş), (yaklaşık 15 adet)
-1 adet ekmek (diimlenip,kızartılmış)
-1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış).

Yapılışı:

1.İnciği, tavuğu ve dana etlerini yıkayıp, bir tencereye yerleşti üzerlerini aşacak kadar tuzlu su içinde ateşe oturtun. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın ve sürekli kefini alarak 1 saat kaynatın.

2.Bu süre sonunda tavuğu ve dana etlerini süzdürerek sudan çıkarın ve başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın, incikleri tencerede biraz Arpacık soğanlarını katıp, kısık ateşle etler helmelenip kemikten dökülür duruma gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirmeyi sürdün. Tuzunu ayarlayın..

3. Pişen yahniyi ateşten alın. Konulacağı sahanın dibine kızartılmış ekmek dilimleri döşeyin. Ekmeklerin üzerine pişen yahniyi boşaltıp Suyunu tümüyle çekmesi için yeniden kısık ateşe oturtup 5 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
 
Konuyu Başlatan Benzer Konular Forum Cevaplar
*MeleK* Osmanlı mutfağı 0

Benzer Konular


Üst