İnofolic kullananların merak ettikleri cevaplar

Uzman SühaN

Administrator
İnofolic kullananların merak ettikleri cevaplar

İnofolic adet gecikmesi yapar mı, İnofolic kanama yapar mı gibi soruların daha fazla cevapları Melekler Mekanı Forum'da

Hormonal ortam dengesizliği sonucunda yumurtlamanın bozulması ve yumurtalıklardan aşırı miktarda androjen (erkeklik hormonu) salgılanması durumudur. İnsülin hormonu metabolizmasında bozukluk olduğunda da PKO ortaya çıkabilmektedir. Adet düzensizliği ve tüylenme ile kolayca tespit edilebilir. PKO insülin hormonunun katılması ile tüm vücudu etkileyen metabolizma hastalığına dönüşür. PKO sinsi bir hastalık değildir, kadınların %5 inde bu rahatsızlık görülebilir. Kadınlar genelde gebe kalamama ilede PKO olduğunu anlayabilirler. Hiç belirti vermediği halde PKO olan kadınlarda mevcuttur. Polikistik over sendromu tanısı aldığınızda hastalığı kendi haline bırakmamanız gerekmektedir.




8.jpg




GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR BU LİNKTE




İnofolic Nedir?


İnofolic,
– Polikistik Over Sendromu (PKOS),
– yüksek insülin direnci,
– diyabet başlangıcı veya Tip II diyabet
– kontrollü over hiperstimülasyonu durumlarında azalmış myo-inozitole bağlı gereksinimleri
karşılamaya destek olur.



İnofolic toz halinde, içerisinde tatlandırıcı, renklendirice veya koruyucu gibi hiç bir madde içermez.



Yumurtalıklar olgunlaşmış yumurta üretiminden sorumlu dişi üreme sistemi organıdır. PKOS ise yumurtalıkları tutan karmaşık bir bozukluktur.



İnofolic içerisinde folik asit bulunmaktadır. Folik asit ise içerdiği protein, aminoasit ve nükleik asit sentezi ile kromozomların onarımı, hücre çoğalması ve doku gelişiminde hayati bir öneme sahiptir. Böylelikle folik asit bir çok doğum kusurunu önlemede yardımcı olur.



İnofolic kullananlarda nadiren mide bulantısı olabilir. Belirtilerin çoğu kısa sürede geçer.


İnofolic doktorunuzun tavsiyesi haricinde günün herhangi bir saatinde ve aç karnına alınmalıdır. Paket içerisindeki toz bir bardak suya dökülür, karıştırılıp öyle içilir.



İnofolic sizlerin gebe kalmanızda yardımcı olacak en etkili ilaçlardan biridir. Ancak burada yazanlardan ziyade doktorunuzdan alacağınız tavsiyeler daha önemlidir.
Folik Asit: Folat olarak bilinmektedir. B vitamini ailesindendir. Vitamin B9 içermektedir. Sağlık açısından faydalı bir vitamindir. Geleneksel ve modern tıp tarafından kabul edilmektedir. Kadınların hamilelik döneminde olmak üzere destekleyici olarak kullanılmaktadır.

Myo-inositol: Vitamin benzeri bir maddedir genelde B8 vitamini olarak adlandırılır B vitamin komplekslerinden olarak bilinir. Birçok hayvanda da bulunmaktadır. Laboratuar ortamlarında üretilmektedir. İnsülin, yağ, şeker metabolizmasında önemli rol oynamaktadır. Yapılan araştırmaların genelinde diyabet bulunan kişilerin sağlıklı olan insanlara göre daha fazla myo-intisol kaybettiği tespit edilmiştir. Bu nedenle diyabet hastalarında ihtiyaç olarak görülmektedir.

D-Kiro inozitol: İnsülin hassaslaştırıcı olarak kullanılmaktadır. Hücre içerisine giren şekerlerin depolanmasından sorumlu bir bileşendir. Eksikliğinde hücre içersinde giren şekerlerin depolanması engellendiğinde kan şekerinin yükselmesine neden olmaktadır.

Myo-İnositol ve D-Kiro inozitol tek başlarına kullanılan bileşenler değillerdir. İnofolic içersinde belirli düzeylerde olması gereken miktarlarda bulunmaktadır. Bu bileşenler metabolizmamız ve üreme işlevleri ile ilgili sorunlarımızda bize yardımcı olmaktadır.

İnofolic yukarıda saymış olduğum üç bileşenin birleşimden belirli dozlarda oluştuğundan dolayı vücudumuzda birçok şeylere yardımcı olmaktadır.İnsülin vücudumuzda bulunan pankreastaki beta hücrelerinde salgılanan bir hormondur. Kandaki şekerin kandan ayrılarak hücre içine girmesine sağlar. Şeker hastası olmayan insanlarda besin alımları sonrası pankreas alınan besinlerin enerji haline dönüştürülmesini sağlamak için insülün üretilir. Polikistik over sendromu olan kadınlarda insülin direnci oluşturmaktadır. PKO olarak geçmektedir polikistik over kısaltılmasıdır. Hormonal ortam dengesizliğinin sonucunda yumurtlamanın bozulması ve yumurtalıklardan aşırı miktarda erkeklik hormonu salgılanması durumudur. Adet düzensizliği, tüylenme ile kolayca tespit edilebilir. İnofolic de bu rahatsızlıkların tedavilerinde kullanılır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar İnofolic kullandım kullananlara sorum var acaba inofolic adet gecikmesi yaparmı
 
Geri
Üst