INSAN ÖLÜNCE NELER OLUYOR(ibretlik)

ışılsu

Yeni Üye
Üye
INSAN ÖLÜNCE NELER OLUYOR(ibretlik)
ölüm ibretlik insanlar insan ölünce ne olur mezarda çürüme ölünce ne olur
INSAN ÖLÜNCE NELER OLUYOR OKUYUN DA GÖRÜN
olum-4796.png

Ölüm aninda ruh,bu dünyadaki insanlarin içinde yasadiklari boyuttan ayrilirken,geride cansiz bedenini birakir.Deri degistiren canlilar gibi,bu dünyadaki bedenini geride birakir ve asil hayatina dogru ilerler.
Ancak geride kalan bedenin karsilasacaklari da ibret vericidir.Özellikle bu bedene hayattayken gereginden fazla deger verenler için.
Peki öldükten sonra bu bedenin basina neler gelecegini ayrintili olarak düsündünüz mü hiç?
Bir gün öleceksiniz.Belki hiç beklenmedik bir sekilde. Ekmek almak için bakkala giderken yolda bir araba kazasi geçireceksiniz.Ya da amansiz bir hastalik hayatiniza son verecek.Veya bir anda kalbiniz duracak.
Böylece ölümü tatmaya baslayacaksiniz.
Bu andan itibaren de,bedeninizle hiçbir iliskiniz kalmayacak.Hayat boyu "ben" dediginiz ve sahiplendiginiz o beden,siradan bir et parçasi haline gelecek.Ölümünüzle birlikte bedeninizi baska insanlar tasimaya baslayacaklar. Etrafta aglayanlar,"daha dün buradaydi","dag gibi adamdi" diyenler olacak.Sonra o bedeni alip evin bir odasina, belki de morga koyacaklar.Orada bir gece bekleyecek.Ertesi gün gömme islemleri baslayacak.Cansiz bedeni alip gasilhaneye götürecekler.Görevli,kaskati kesilmisolan bedeninizi soguk suyla yikayacak.Ancak bu asamada ölümün izleri de bedende asikar hale gelecek.Morarmalar baslayacak.
Daha sonra bedeni beyaz bir bezle,kefenle saracaklar. Sonra da tahta tabuta koyup üstüne yesil bir örtü örtecekler. Cenaze arabasi gelecek,tabutu devralacak.Araba mezarliga dogru ilerlerken,yolda hayat devam edecek.Bazi insanlar cenaze geçiyor diye saygi gösterecek,çogu kendi isine bakacak.Sonra mezarliga gelinecek.Tabut,sizi sevenler ya da seviyor gibi görünenler tarafindan ellerde tasinacak. Etrafta muhtemelen yine aglayanlar,sizlananlar olacak. Sonra o kaçinilmaz yere,mezara gelinecek.Üstünde sizin isminiz yazili...
Bedeni tabuttan çikarip beyaz kefenle birlikte mezarin içine atacaklar.Ve sonra son isyapilacak.Ellerine kürek alanlar,beyaz kefenin içindeki bedenin üzerine toprak atmaya baslayacaklar.Kefenin agzini açip içine de toprak atacaklar.Agziniza,burnunuza,bogaziniza, gözlerinize topraklar dolacak.Topraklar yavasyavaskefeni örtecek.Biraz sonra isleri bitecek ve gidecekler.Mezarlik her zamanki derin sessizligine bürünecek.Gidenler,kendi hayatlarina geri dönecekler,ama gömülen beden için artik hayatin hiçbir anlami kalmamisolacak.
Dünyadaki hiçbir güzellik,hiçbir güzel ev,güzel insan, güzel manzara artik o beden için bir sey ifade etmeyecek. Bedeniniz,hiçbir dostunuzla artik görüsemeyecek.Beden için var olan tek sey,artik yalnizca toprak ve onun içindeki bakteri ve kurtlar olacak.
Öldükten Sonra Ne Hale Geleceginizi Hiç Düsündünüz mü?
Zaten gömülmenizle birlikte bedeniniz hem içten hem de distan gelen etkilerle hizli bir parçalanma sürecine girecek.
Vücutta oksijen kalmayacagindan,bir süre sonra mikroplar faaliyete geçerek bedene yayilacaklar.
Karinda toplanan gazlar cesedi sisirecek ve bu sislik vücudun her tarafina yayilarak,bedeni taninmaz hale getirecek.
Bundan sonra gazin diyaframa yaptigi basinçtan dolayi agizdan ve burundan kanli köpükler gelmeye baslayacak.
Cürüme ilerledikçe killar,tirnaklar,avuç içleri ve tabanlar yerlerinden ayrilacaklar.
Bu disdegismeyle beraber,iç organlarda da(akciger,kalp ve karacigerde)çürüme baslayacak.
En korkunç olay ise bu noktada gerçeklesecek; karin bölgesinde toplanan gazlar deriyi zayif noktasindan patlatacaklar ve bedenden tahammül edilmez derecede pis kokular yayilacak.(Ölü insan kokusu,dünyanin en igrenç kokularindandir.)
Bu süre içinde kafadan baslamak üzere,adaleler de yerlerinden ayrilacak.
Cilt ve yumusak kisimlar tamamen dökülecek ve iskelet gözükmeye baslayacak.
Beyin tamamen çürüyecek ve kil görünümünü alacak,kemikler baglantilarindan ayrilacak ve iskelet dagilmaya baslayacak...
Bu olay,ceset bir toprak ve kemik yigini haline gelene kadar böylece devam edecek.
"Ben" sandiginiz bedeniniz böylelikle korkunç ve igrenç bir sekilde yok olacak.Geride kalanlar sizden söz ederken, topraktaki tüm kurtlar,böcekler ve bakteriler sizin etlerinizi kemirecekler.
Eger bir kaza sonucunda ölür de,gömülmezseniz,o zaman çok daha feci bir manzara ortaya çikacak.Bedeniniz,sicak havada açikta kalmisbir et gibi,kurtlanacak,birkaç gün içinde bir kurt yumagi haline dönüsecek. urtlar,son et parçasini da yiyene kadar iskeletin kivrimlari arasinda dolasacaklar.
Böylece "en güzel bir biçimde" yaratilmisolan insan hayati, olabilecek en korkunç biçimde sona erecek.
Peki neden?
Insan vücudunun öldükten sonra bu hale getirilmesi Allah'in dilemesiyledir.Ve bunun çok büyük bir hikmeti vardir. Insan,kendisinin aslinda bedenden ibaret olmadigini, bedeninin yalnizca kendisine giydirilmisgeçici bir kilif oldugunu,bu korkunç sonu görerek anlamali,bedenin ötesinde bir varligi oldugunu hissetmelidir.Insan, sadece bedenden ibaret olamayacagini,bedenin ötesinde onu bir araç olarak kullanan ruhun var oldugunu anlamalidir.
Allah kendini "et ve kemikten" ibaret sanan insana,belki de bunun bir aldanisoldugunu kavratmak için böyle ibret verici bir son hazirlamistir.
Insan,bedeninin ölümüne bakmali,bu geçici dünyada adeta sonsuza kadar kalacakmisgibi sahiplendigi ve bütün arzularina boyun egdigi bedeninin akibeti hakkinda düsünmelidir.O beden topragin altinda çürüyecek, kurtlanacak ve iskelete dönüsecektir.
Alinti
 
çok ibretlik yaa gerçekten hep başkaları için yaşıyoruz o neder bu ne söyler evladından bile fayda yok
bende ölülerin çogu yukarı dogru bakarmış gözleri o da ruhu ayaktan yukarı dogru çıkarmış ona bakarmış diye duydum allahım yardım etsin o günde başka kimsemiz yok çünkü ondan başka saol cnm ölümü unutmamamız gerekiyodu hatırlattıgın için ona göre yaşarız inşallah her zaman
 
paylaşm için saol cnm.gercktende ölcemz aklımıza gelmdn yaşıyoruz.aslnda hiç unutmamz gerekio.insan oglu işte düşünmüyoruz hi.allah yardımcmz olsun.
 
hiç ölmiycekmiş gibi dünyaya yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışmalıyız :D paylaşımın için çok teşk cnm :
:D
 
ey büyük Allahım bizi boş işlerden koru bizler dünya işlerine dalarken bu bunu dedi bu bana niye baktı gibi saçma şeylere takıyoruz..ölümü unutuyoruz affet bizi Allahım
 
okumaya casaret edemedim çinkü birkaç arayla 2 ölü gömdük bu kitaplara çok sarmıştım kafam çok karışıyodu ama bunları bilerekte yaşamk güzel
 
Geri
Üst