İnsanı en çok sevdiği incitirmiş ne kadar doğru

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
İnsanı en çok sevdiği incitirmiş ne kadar doğru
İnsanı en çok sevdiği incitir en çok sevdiği üzer ne kadar da doğru söylemiş söyleyen.

Hayatta olan insanlar, kendileri için Allah tarafından biçilmiş ömürleri öyle ya da böyle yaşarken zaman akıp geçiyor. Aslında dertleri olan insanların hepsini bir araya toparlasak konuştursak en çok üzüldükleri ve canlarını acıtan şeylerin en yakınlarından, dost bildiklerinden, akrabalarından geldiğini anlarız. Sevgili den amcadan eşten çocuktan... Dünyaları karşınıza alırsınız da misal bir evlada gücünüz yetmeyebilir.

NEDEN EN ÇOK SEVDİKLER CAN ACITIYOR ?

Hayatla mücadele ederken çoğu şeye göğüs geren biz insanlar, mevzusu kırılganlık kavga can sıkıntısı olunca malesef tanıdık bildiklerinden gelen sıkıntıları daha büyük problem ediyorlar. Örneğin yoldan geçen birisi size bir şey söylese siz onu kale bile almayabilirsiniz, güler geçersiniz ama bu kişinin dediği cümlenin aynısını size tanıdık bildik birisi yapsa, bunu bana nasıl yapar diye kendinizi düşünmeden edemezsiniz malesef. Atasözüde var herkesin bildiği üzere Akrabanın yaptığını akrep yapmaz malesef bu da doğru. Ata sözleri öylesine oluşturulmuş boş sözler değil malesef. Ateş düştüğü yeri yakıyor.
en çok sevdiklerin yakar canını.jpg


AİLEMİN BENİM HAKKIMDA KÖTÜ KONUŞMASI CANIMI ÇOK YAKIYOR

Hz. Rasulullahın dediği bir şey var " Müslüman olan ya Hayır Konuşsun, Ya da sussun " ne kadar güzel demiş ne kadar da doğru demiş. Keşke herkes kayatında bu çizgide yaşayabilse. İmanla müşerref olduğum bu 7 yıl içinde bu cümleyi kendime şiar edindim. Birileri konuşuyor diyorlar düşünüyorum bakıyorum kimdir diye hep kendi yakınlarım kardeşlerim kardeşlerimin eşleri. Neden bunu yapıyorlar anlamış değilim. Ha can yakıyor mu tabiki yakıyor. Ama artık bunu da bıraktım meleklerim.

YARADILIŞ GAYESİNİ BİLSEYDİNİZ SEVDİKLERİNİZDE CANINIZI AZ YAKARDI
Düşünün bir sınav dünyasındayız yaşayıp gidiyoruz ,canımızla malımızla ve sevdiklerimizle az çok imtahan oluyoruz. Bunu ben demiyorum Hz Allah diyor kızlar. Şüphesiz ben sizleri Canlarınızla, mallarınızla ve sevdiklerinizle imtahan ederim diyor. Ee sevdiklerim benim canımı nasıl yakacak. Sözle davranışla buna benzer bir çok şey ila tabiki yakacak değil mi artık ben bunu böyle düşünüyorum daha az acıyor canım hatta takmıyorum bile.

Sizler canlarınız az acısın diye ne yapıyorsunuz ? Sahiden sevdiklerinizden dabe yediniz mi ? Bize biraz anlatır mısınız size yardımcı olalım hiç birşey olmuyor ise bile muhabbet edelim. Hadi yazın meleklerim bekliyorum.
 
Hala çok üzgünüm aslında normal şartlarda onu düşünmemem gerek ama yine düşünüyorum işte kurtulamadım şu huyumdan
 
Geri
Üst