İntihar

Herşeyin Allahtan geldiğini söylüyoruz.Peki kabul, çektiğim acı vs herşey de ondan geliyor.Allah benim dünyada bu kadar acı çekmemi istiyorsa demekki o da benden umudunu kesmiş.Hem acıyı verende oysa beni intihar ettikten sonra yargılaması ne kadar doğru ? Yaratıma saygım sonsuz.Ama ben artık yoruldum.Allah kul hakkı yiyenlere,tecavüzcülere,politikacılara,haram lokma yiyenlere,sahte,yalaka din adamlarına yürü diyor.Peki bariz dünya böyle bir dünya.Bende burda olmak istemediğimi belirtiyorum.Daha ne kadar acı çektirecek bana...Kabul ediyorum.Cennetlik bir insan değilim.Zaten şu saatten sonra beni yanına alsında cehennemede razıyım diyorum.Beni cehenneme az önce saydığım insan müsvettelerini de cennete koysun.Yeter ki artık dünyayla beni imtihan etmesin.YORULDUM....
Ecelle ölürsem cennette denk geliriz belki... ( A&A )

aynen katılıyorum aynen tüm içimden geçenleri yazmışsın ben de istemiyorum bu hayatı bu yaşamı madem sınav ben dayanmıyorum sınamasın artık yeter yoruldm 22 yıldr zaten bu dünyada cehennem hayatı yaşıyorum ve benim sınavımın tek çıkış yolu intihar ama edince cehennem miş bu ne hem burda hem ordamı çekicez biz öyle şeyler yaşamışız ki intihar haline gelmişiz zaten bi de ordamı çekicez.. hadi bu dünya adaletsiz orası da mı öyle..
 
Tek dert ölememek.
Ölüm öyle kolay değil. İntihar gerekçesi olanlar insanlar, bir gerekçe yüzünden başaramazlar.
Allah, ailen,sevenlerin vs hepsi ölemezsen daha büyük acıyı yaşatacaklar zaten.
Dünyaya bir şekilde inanmışsan, bir şekilde bağlıysan başaramazsın. Acı çekmemeyi göze alamıyorsan başaramazsın.
Düşünürsen intihar edemezsin.
Farkında olmadan yaşayan insanlar kendileri farkında olmadan bir şekilde intihar ediyorlar.
Aklını kullanmayıp, tedbir almayıp, birşey olmazla yaşayanlarda ölüyor. İntihar eden de.
Bu bilinçli olursa intihar, bilinçsiz olursa ecel mi?
Ölmek isteyen için mantık yoktur. Akıl yoktur. Düşünmek yoktur.
Allaha da gereği gibi inanıp emirlerini dinlemeyerek ölenle, intihar edenin arasında fark yoktur.
Farklı düşünerek kendinizi kandırın... Ve yaşamaya devam edin.. Sonunuz intiharla aynı olacak..
 
İntihar söz konusu olunca dindarlar neden ALLAH adına konuşabiliyor.
Yok şöyle dermiş, böyle yaparmış, cehennemde hayat söyleymiş, vs..
Vazgeçirmek için Allah'a iftira atmayın.

Ben eninde sonunda intihar edecek birisi olarak Allah'a inanan ve isyan içinde olan birisiyim.
Dua'm Allahım bu canı sen verdin sen al, almazsan ben alacam.
İntihar edende mantık arayan yanılır.
 
İntarah edecek kişi bana kalırsa diğer tarafı asla düşünmüyor. Dünyadaki yaşamdan bıktığı için bu acıların biteceğini zannediyor. İtikatli ve Allah - Ahiret inancı olan kişilerin şu hadisleri bir kez daha anlayarak okumalarını rica ediyorum.

Hadislerle intihar etmenini ahretteki cezası:

"Kim kendisini bıçak gibi keskin bir şeyle öldürürse, cehennem ateşinde kendisine onunla azap edilir" (Buhâri, Cenâiz, 84).

"(Dünyada ip ve benzeri) şeyle kendisini boğan kimse cehennemde kendisini boğar, dünyada kendisini vuran cehennemde kendisini vurur (azabı böyle olur)" (Buhârî, Cenâiz 84),

"Kim kendini bir dağın tepesinden atar da öldürürse cehennem ateşinde de ebedi olarak böyle görür. Kim zehir içerek kendisini öldürürse cehennemde zehir kadehi elinde olduğu halde devamlı ceza çeker" (Müslim, İman, 175; Tirmizi, Tıb, 7; Nesâî, Cenâiz, 68, Dârimi, Diyât, 10; Ahmed b. Hanbel, II, 254, 478).
 
Geri
Üst